Heb jij jezelf ooit afgevraagd: “Hoe kan ik tijdens het reizen geld verdienen?” of “Hoe red ik het financieel als ik onderweg ben?” Of misschien wel “Hoe kan ik beginnen met reizen als ik niet veel geld heb?”

De kans is groot dat deze gedachten inderdaad bij je zijn opgekomen (ze komen op een gegeven moment allemaal in ons op!) en er bestaat ook een kans dat je geen antwoorden hebt gevonden. Als gevolg hiervan moet je nog steeds die eerste stap zetten en beginnen met reizen. Naarmate de tijd verstrijkt, begin je je af te vragen of je ooit je reisdoelen wel zult bereiken.

Als ik blog, beweer ik altijd dat je veel gemakkelijker geld kunt verdienen en reizen dan de meeste mensen denken. Maar gisteren besefte ik dat ik die bewering waarschijnlijk met enkele concrete voorbeelden zou moeten staven. Dus dat is wat ik hier wil doen. Ik wil je helpen om bovenstaande vragen te beantwoorden.

Ben je er klaar voor? Hier komt een lijst met 42 manieren waarop je tijdens het reizen geld kunt verdienen (houd er rekening mee dat dit slechts een fractie is van de mogelijkheden die er zijn!)…

1. Krijg goed en snel betaald voor het delen van je mening

SAMSAM is een website, die mensen betaalt voor het delen van hun mening. Je kunt je snel en gratis aanmelden. Je begint met het invullen van een profiel dat alles over jou vertelt. De site zal je vragen om jouw interesses, jouw winkelgewoontes, enz. te delen. Je kunt beginnen met het invullen van enquêtes als je 16 jaar of ouder bent. SAMSAM gebruikt jouw profiel om je te matchen met bedrijven. Ze helpen bedrijven, die op zoek zijn naar mensen met dezelfde interesses als jij.

2. Werk in sales (in je eigen taal)

Als je een geboren verkoper bent, ga dan naar Griekenland, Thailand, Mexico, het Caribisch gebied of een ander groot vakantieoord en je kunt er timesharing vinden. Deze resorts willen verkopers, die goed kunnen omgaan met hun potentiële klanten, dus verkiezen ze Amerikanen die aan Amerikanen verkopen, Italianen die aan Italianen verkopen, enzovoort. Het verdienpotentieel in deze branche is echt enorm.

3. Werken in een resort

Als verkopen niet jouw ding is, nemen resorts over de hele wereld vaak personeel uit andere landen aan voor verschillende functies, zoals de bijvoorbeeld de receptie, het restaurant of de activiteiten-/entertainmentafdeling.

4. Werken in een hostel

Hostels zijn vaak op zoek naar nieuw personeel, dat bereid is om in ruil voor een gratis bed, hetzij bij de receptie of in de schoonmaak of misschien voor beide enkele uren per dag te werken. Helemaal geen slechte manier om geld te besparen, toch?

5. Werkuitwisseling

Bekijk de vermeldingen op zowel Worldpackers als HelpX.net als je klaar bent om je koffers vandaag in te pakken. Als je bereid bent elke dag een paar uur te werken in ruil voor kost, inwoning en soms wat extra geld, is er geen tekort aan mogelijkheden. Er is ook WWOOF.org die zich richt op biologisch boerenwerk.

6. Acteer in in het buitenland in films en op televisie

Ga naar Mumbai, ga op een straathoek in de wijk Colaba staan en je zult al snel een verkenner uit de industrie ontmoeten, die je vraagt of je in een Bollywood-film wilt optreden. Je zult hiermee geen miljoenen verdienen, maar je zult wel op het grote scherm verschijnen.

7. Werkvakantie visum

Landen zoals Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, Frankrijk, Ierland en Singapore bieden in het algemeen aan degenen die tussen de 18 en 30 jaar oud zijn dit soort werk aan. Als je in die leeftijdscategorie bent, is een werkvakantie visum misschien wel jouw optie om geld te verdienen en te reizen. Hiermee kun je maximaal één jaar in een land verblijven en in sommige gevallen voor elke gewenste functie solliciteren en werken. Ja, het is een leuke deal en een ongelooflijke manier om een inkomen te verdienen terwijl je in het buitenland bent.

8. Fruit plukken

Ga de zon in, pak een mand en begin fruit te plukken. Een dergelijke optie is vrij gebruikelijk voor reizigers/backpackers, die door Australië reizen en het loon kan een betaling per kilo fruit zijn dat je plukt, een kamer, maaltijden of een combinatie van alledrie.

9. Bloggen over het reizen

Het is niet eenvoudig om een groot inkomen te verdienen met een reisblog. De hoeveelheid tijd/moeite die hiervoor nodig is, is veel meer dan de meeste mensen denken. Maar als je op zoek bent naar wat extra geld om een deel van je reizen te kunnen financieren, terwijl jij de wereld op de hoogte houdt van jouw avonturen, kan het beginnen van een reisblog het antwoord zijn.

10. Bloggen in het algemeen

Je hoeft geen reisblog te beginnen alleen omdat je reist. Je moet misschien het soort blog beginnen waar je interesse ligt. Er zijn, ongeacht waar jij je op wilt concentreren, altijd mogelijkheden om wat geld te verdienen.

11. Affiliate marketing

Op deze manier geld verdienen is zeker mogelijk, ook al kan de concurrentie groot zijn. Maar als je bereid bent om je voor een paar maanden aan onderzoek te wijden, vind jij jouw niche en hopelijk ook een gestaag salaris. Als je niet veel weet over affiliate marketing, kijk dan eens op Affilorama.com, dat een uitstekende reeks gratis lessen biedt om jou op weg te helpen.

12. Producten online verkopen

Een cool product gevonden waarvan je denkt dat anderen erin geïnteresseerd zouden zijn? Heb jij jouw eigen handgemaakte producten die je wilt verkopen? Je kunt een website, een shop op eBay of een ander type online verkooppunt opzetten en beginnen met verkopen. Jouw succes zal van veel factoren afhangen, maar nogmaals, als je bereid bent te leren over hoe jij jouw poducten online voor de juiste mensen kunt krijgen, kunnen zelfs een paar verkopen per week jou mogelijk op de weg houden.

13. Daghandel

Het is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar er zijn mensen die geld verdienen met en reizen van hun dagelijkse handel.

14. Op een huis passen

Wie wil er nou geen gratis onderdak? Hoewel je normaal gesproken niet wordt betaald, is dit een geweldige optie als je het niet erg vindt om op het huis van iemand anders te passen, terwijl deze weg is. Er zijn veel mensen die gewoon rondtrekken door van huis tot huis op te passen, waarbij ze in wezen jarenlang verblijfskosten vermijden. De klussen duren een week, een maand, een jaar of alles daartussenin.

15. Werken op afstand

Er is geen regel, die bepaalt dat jij jouw huidige baan moet verlaten om te kunnen reizen. Misschien kun je wel op afstand werken en hoef je alleen maar met je baas te praten om die aanpassing te kunnen maken. Ga naar een plek als Playa del Carmen, Mexico en je zult overal buitenlanders vinden die precies dit doen en in staat zijn om geld te verdienen en te reizen naar waar ze maar willen.

16. Haren knippen

Kies een populair hostel, hang een briefje op (vraag het wel eerst!), vraag niet te veel geld en je kunt beginnen als kapper.

17. Massages

Volg hetzelfde idee als hierboven, maar bied in plaats daarvan massages aan!

18. Achter de bar staan

Er zijn in veel dorpen en steden bars die, ‘handje contantje’ betalen aan reizigers die een bar kunnen werken en bereid zijn om een tijdje op één plek te blijven. Bars die verbonden zijn met hostels zijn vaak jouw beste keuze.

19. Werken in een café/restaurant

Hetzelfde geldt voor cafés en restaurants. Als je op een populaire bestemming voor backpackers bent, vraag het personeel van de hostel of ze cafés kennen die reizigers inhuren. Soms vind je ook een lokaal op reizigers gericht tijdschrift met advertenties of coupons. Sla het open en vaak zul je restaurants vinden, die om hulp vragen.

20. Websites ontwerpen

Weet jij hoe je eenvoudige websites of zelfs complexere websites kunt bouwen? Start een eigen bedrijf en zoek online, via familie en vrienden of zelfs in het buitenland klanten. Verblijf je in een hostel in Turkije met een waardeloze website? Vertel hen dat je hun site volledig zult verbeteren voor € 45.

21. Muziekles geven

Piano? Gitaar? Fluit? Metallofoon? Wat je ook kunt spelen, de kans is groot dat er mensen over de hele wereld zijn die dit ook willen leren. Adverteer in lokale online advertenties of plaats een berichtje in drukke gebieden, zoals bijvoorbeeld waar veel studenten komen en je hebt voordat je het weet misschien wel een paar mensen om les aan te geven.

22. Taalles geven

Engels is niet de enige taal, die mensen willen leren. Spreek je Frans, Spaans, Duits, Italiaans, Mandarijn, Arabisch of iets anders? Zoek dan naar banen of bied jouw eigen lessen aan door te adverteren op universiteiten of populaire ontmoetingsplaatsen zoals bijvoorbeeld cafés.

23. Dansles geven

Nogmaals, plaats wat advertenties in de stad, vind een ruimte in een openbaar park en leer anderen hoe ze hun tango kunnen verbeteren. Je kunt ook een deal sluiten met een restaurant/bar waar ze je betalen om een les te geven op hun locatie, omdat het hen veel extra zaken zal opleveren.

24. Yogales geven

Je zou exact hetzelfde als hierboven kunnen doen met yoga of elke andere vorm van beweging!

25. In de bouw werken

Als je wat ervaring hebt in de bouw of net kunt doen alsof, is dit een branche die de neiging heeft om mensen voor een korte periode aan te nemen en je ‘zwart’ betalen. Dit is natuurlijk een geweldige optie voor reizigers, die snel wat geld willen verdienen.

26. Au pair

De omstandigheden variëren, maar je krijgt een ruimte, maaltijden en een wekelijkse loonstrook om voor de kinderen van een gezin te zorgen. Hiernaast kun je in je vrije tijd ook het land waarin je terechtkomt verkennen.

27. Surfles geven

Je hoeft geen expert te zijn om een baan te kunnen vinden in surfen, je moet gewoon beter zijn dan degenen, die nog nooit eerder hebben gesurft!

28. Duikles geven

Ben je gecertificeerd? Als dat zo is, zijn er tientallen geweldige duikbestemmingen over de hele wereld, zoals Egypte, Mexico, Thailand, Australië en Hawaï, waar je werk kunt vinden. Talon van 1Dad1Kid.com heeft dit gedaan in Midden-Amerika.

29. Groepen begeleiden

Veel internationale touroperators, met name die zoals bijvoorbeeld Indochina.com bieden budgetreizen over de hele wereld aan en huren tourbegeleiders in om een groep te begeleiden. Het loon is aan de lage kant en je moet je meestal aanmelden voor een contract van 1-2 jaar, maar het voordeel is dat je delen van de wereld kunt verkennen zonder geld uit te geven, terwijl je daarbij een geweldige werkervaring opdoet.

30. Verkoop jouw kunst en ambachtelijke producten op lokale markten

Er zijn op veel plaatsen markten waar buitenlanders een kraam kunnen huren en hun producten kunnen verkopen. Meestal zijn dit markten die zijn gericht op toeristen en op andere reizigers. Als gevolg hiervan zijn er veel mensen die het marktcircuit volgen, het hele jaar door van markt naar markt reizen en hun handgemaakte ambachten, kunstwerken, kleding uit India of andere veelgevraagde goederen verkopen.

31. Voor een cruiseschip werken

Voor een cruiseschip werken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Je kunt denken aan een taak om de passagiers van het schip te begroeten, de groepen georganiseerd te houden en hen naar hun tourbus of busje of boot te leiden. Het loon was goed en ze mochten een tijdje op een tropische locatie wonen en werken.

32. Foto’s verkopen

Ik ben op zijn best een gemiddelde fotograaf, maar voor degenen die weten hoe ze met een camera moeten omgaan, is het mogelijk om te proberen de reisfoto’s, die je maakt, te verkopen. Je kunt jouw eigen ‘shop’ opzetten op sites zoals SmugMug.com en proberen om jouw foto’s aan verschillende reismagazines en aan bedrijven met stockfotografie-collecties te verkopen.

33. Schrijven over reizen

Als je een fatsoenlijke schrijver bent, zijn er mogelijkheden om te schrijven over jouw ervaringen en de bestemmingen die je bezoekt. Die artikelen kun je dan vervolgens op websites of op online tijdschriften publiceren. Het is geen gemakkelijke zaak, maar als je een paar artikelen kunt publiceren en je naam kunt maken, worden jouw artikelen misschien snel gezocht.

34. Zakelijke wereld

Misschien wil je wel in het buitenland wonen, maar wil je een goede carrière opbouwen of een hoger salaris verdienen. Nou, er is niets dat je tegenhoudt om te solliciteren naar zakelijke of andere langdurige banen over de hele wereld. China heeft een groeiend aantal kansen voor buitenlanders. Singapore en Nieuw-Zeeland zijn erg populair en in verschillende landen in het Midden-Oosten wonen duizenden expats, die daar werken voor bedrijven.

35. Op een cruiseschip werken

We raden deze optie altijd aan als een uitstekende manier om goed geld te verdienen terwijl je ook de wereld verkent, wat solide werkervaring opdoet en netwerken met honderden mensen (zowel collega’s als passagiers) van over de hele wereld opbouwt. Geen slechte lijst met voordelen.

36. Werken op een jacht

Soms betalen ze wel, soms ook niet, maar als je naar websites zoals DesperateSailors.com kijkt, vind je het misschien moeilijk om een aanbod om aan boord van een jacht of zeilboot te werken. Vooral als het voor een paar maanden in het Caribisch gebied of de Middellandse Zee is of misschien zelfs wel over de Stille Oceaan.

37. De reis- en toerismesector

Dit zorgt er niet voor dat je altijd onderweg bent, maar een baan in de reisbranche kan voor sommigen perfect zijn. Een vast salaris, veel goede mogelijkheden om te netwerken en als je op de juiste positie terechtkomt, moet je gewoon reizen als onderdeel van jouw werkzaamheden.

38. Engelse teksten op borden/menu’s bewerken

Het klinkt misschien gek, maar er zijn reizigers die best wel veel geld verdienen door rond te wandelen in toeristische gebieden over de hele wereld en betaald te krijgen om de Engelse spelling/grammatica te corrigeren op borden en menu’s van bedrijven, die buitenlanders proberen aan te trekken.

39. Straatmuzikant

Heb jij een soort talent? Misschien heb je geen talent, maar ben je meer dan bereid om mensen aan het lachen te maken, vooral als ze hun kleingeld in jouw hoed gooien. Heel veel reizigers spelen gitaar, jongleren, dansen en zingen hun weg over de hele wereld. Het is misschien op sommige plaatsen echter niet legaal, dus controleer wel de regels.

40. Vrijwilligerswerk

In de meeste gevallen verdien je er geen geld mee, maar je zult een onvergetelijke culturele ervaring hebben! En als je rechtstreeks contact maakt met lokale organisaties en projecten waar je echt impact kunt hebben, is het nog beter.

41. Engelse les geven

Banen in het onderwijs liggen overal ter wereld voor het oprapen en in veel gevallen hoef je niet eens te zijn gecertificeerd. Je moet gewoon een moedertaalspreker zijn. Bekijk eslcafe.com eens, stuur een paar aanvragen naar scholen in Zuid-Korea, Japan, Thailand of tientallen andere locaties en je zult versteld staan over hoeveel interviews je binnen de kortste keren hebt.

42. Ben creatief!

Een van de beste voorbeelden hiervan was een vrouwelijke reiziger die ik in Midden-Amerika ontmoette en die meer dan zes maanden reizen had gefinancierd met behulp van een zeer eenvoudig bedrijfsmodel. Ze zou van badplaats naar badplaats reizen, contact opnemen met verschillende lokale touroperators (die meestal snorkel- en duiktrips aanboden) en vervolgens een deal sluiten. In ruil voor het aanbrengen van klanten, zou ze een goede commissie ontvangen. Elke dag hing ze rond in de hostels en reizigerscafés en raadde ze de touroperators aan waarmee ze samenwerkte. Laten we zeggen dat het heel goed met haar ging. Dus ga nadenken, brainstorm enkele ideeën en wees niet bang om creatief te worden!

En dat is dan de lijst. Ik hoop echt dat dit je heeft geholpen om te beseffen dat je geld kunt verdienen en reizen en dat onderweg geld verdienen niet zo onmogelijk is als je ooit dacht. Als het onmogelijk zou zijn, zouden er zeker niet zoveel mensen uit landen over de hele wereld reizen en werken als ze deze geweldige planeet van ons verkennen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren om tijdens het reizen geld te verdienen, dus als je iets hebt, dat je graag wilt toevoegen of delen, laat je gedachten dan hieronder in de reacties achter. Hoe meer mogelijkheden we noemen, hoe meer we elkaar kunnen helpen!

Laat een reactie achter