Wil je een paard aanschaffen? Dan krijg je een vriend voor het leven. Voor een paard heb je echter wel verschillende dingen nodig. Niet alleen een halster voor je paard is belangrijk, maar ook goede verzorgingsartikelen, een hoofdstel, goede voeding. Wij hebben voor je op een rijtje gezet wat de basisbenodigdheden voor een paard precies zijn. Lees snel verder voor meer informatie.

Een hoofdstel

paardrijden

Een hoofdstel voor een paard is onmisbaar. Als je met je paard gaat rijden en bij het longeren heb je deze echt nodig. Er zijn diverse soorten hoofdstellen verkrijgbaar, waardoor er altijd wel een hoofdstel is dat precies bij jouw paard past. Mocht je twijfels hebben, dan kun je het beste informatie inwinnen bij een webshop voor ruitersport.

Een halster

Een halster heb je nodig om je paard naar de wei te brengen of op stal te zetten. Om je paard vast te zetten om deze te borstelen of andere verzorging te voorzien, is ook een halstertouw kopen een goed idee.

Longeerartikelen

Longeerartikelen gebruik je als je je paard vanaf de grond traint. Je hebt dan een lange longeerlijn nodig en een geschikte lange zweep. Ook dien je een longeersingel te kopen, zodat je de bijzetteugels vast kunt maken.

Verzorgingsartikelen

paardrijden-duinen

Je paard heeft ook goede verzorgingsartikelen nodig. Hierbij kun je niet alleen denken aan verzorgingsartikelen voor de manen van je paard, maar ook voor de vacht en de hoeven. Al deze producten kun je in een speciale poetskist doen, zodat je ze meteen voorhanden hebt als je je paard gaat verzorgen.

Zadel en toebehoren

Ook een zadel heb je nodig als je wilt gaan paardrijden. Vergeet hierbij niet een zadeldek voor onder het zadel te kopen en een singel. Let er goed op dat je de juiste maat koopt voor zowel het zadel als het zadeldek, zodat je paard geen drukplekken of blessures krijgt.

Voeding

Ook de juiste voeding is belangrijk voor je paard. Denk aan hooi, maar ook krachtvoer zoals haver of muesli. Schaf ook snacks aan, zodat je je paard kunt belonen of iets extra’s kunt geven. Tevens is een liksteen zeer belangrijk in de zomermaanden. Door zweten verliezen paarden essentiële mineralen. De liksteen zorgt er in dit geval voor dat deze weer worden aangevuld.

Met deze basisproducten voor je paard zit je altijd goed. Weten wat er nog meer is? Bezoek een webshop van een ruitersportwinkel.

Laat een reactie achter