Veel mensen hebben het idee dat relatiegeschenken alleen zijn weggelegd voor premium zaken. Toch hoeft dit zeker niet zo te zijn. Je kunt kleine relatiegeschenken namelijk goed inzetten als promotiemateriaal. Hiermee creëer jij een win-winsituatie: jouw klanten zijn blij en voelen zich gewaardeerd en jij krijgt makkelijker nieuwe klanten. In deze blog lees jij hoe het werkt. Zo weet jij na het lezen van deze blog hoe je relatiegeschenken slim kunt inzetten voor je onderneming!

Klanten werven door middel van cadeaus

kerstcadeau-kaars

Misschien heb je het wel eens gezien: bedrijven die allerlei producten met hun bedrijfsnaam en/of logo laten produceren. Dit is vaak een weloverwogen beslissing. Het is namelijk zo dat mensen ongeveer zeven contactmomenten nodig hebben met een bedrijf voordat ze overgaan op actie. En dit wil je als bedrijf natuurlijk bereiken! Een contactmoment kan van alles zijn: een gesprek waarin de naam van het bedrijf genoemd wordt, een mail, een artikel, een (online) advertentie of het aanzicht van jouw merk. Denk er eens over na. Als jij relatiegeschenken met bedrukking laat maken en weggeeft zullen er mensen zijn die deze spullen publiekelijk gebruiken. Wanneer mensen dit zien, zijn ze één contactmoment dichter bij de aankoop. Daar komt bij dat deze geschenken er ook nog eens voor zorgen dat deze (potentiële) zakenrelaties op een later moment sneller aan je terug zullen denken.

Kies de juiste producten

Nu je weet waarom het handig kan zijn om producten met bedrukkingen aan te schaffen, is het tijd om na te gaan denken over de geschikte aanpak hiervan. Het produceren van gepersonaliseerde producten is altijd een investering. Juist daarom wil je ervoor zorgen dat het goed aanslaat. Om dit te doen moet je gaan nadenken over jouw huidige (en mogelijk gewenste) klantenbestand. Welke mensen kopen jouw producten of diensten en waar liggen hun interesses? Als je dit in kaart hebt gebracht kun je beter nagaan welke producten er ook echt gebruikt gaan worden. Sokken met logo kunnen bijvoorbeeld een ideaal promotiegeschenk zijn, mits ze ook daadwerkelijk worden gedragen door de ontvanger.

Laat je klanten zien dat je om hen geeft

werken-kantoor

Mensen vinden het erg leuk om een cadeautje te ontvangen. Met relatiegeschenken is dat niet anders: je geeft jouw klant een cadeautje. Nu is het wel belangrijk dat je bedenkt hoe je deze manier van het inzetten van relatiegeschenken gaat aanpakken. Ook dit kun je weer laten afhangen van de doelgroep. Een goede optie kan zijn om jouw klant een gratis cadeautje te schenken wanneer ze voor een X bedrag aan spullen of diensten aanschaffen. Dit kan echter wel betekenen dat minder mensen jouw spullen met zich meedragen. Andere leuke voorbeelden zijn bijvoorbeeld: email-marketing toepassen en een gratis promotiecode sturen, een gratis exemplaar meesturen met de eerste bestelling of gratis producten weggeven tijdens bijvoorbeeld Black Friday. Daarnaast kun je ook bepaalde momenten aanhouden om de relatiegeschenken in te zetten. Bijvoorbeeld bij een nieuwe samenwerking, verjaardagen of jubilea. Het is altijd een goed idee om je klanten op die momenten te laten zien dat je aan ze denkt.

Onthoud wel dat iedere marketingactie een investering is voor de toekomst!

Laat een reactie achter