Een eigen restaurant beginnen, is voor veel mensen een grote droom. Maar de realiteit van het runnen van een succesvol restaurant kan al snel een nachtmerrie worden. Je hebt namelijk meer nodig dan alleen liefde voor koken en eten om een succesvolle restauranteigenaar te kunnen zijn. Hoewel je zeker moet beginnen met een solide businessplan en een financiële analyse, brengt het hebben van een restaurant zijn eigen unieke problemen met zich mee. Hier zijn zes van de belangrijkste dingen, die je moet overwegen voordat je jouw nieuwe bedrijf begint.

1. De locatie is heel belangrijk

unieke restaurants indonesie

De locatie van een restaurant is eigenlijk net zo belangrijk als het menu en het concept, misschien zelfs nog wel belangrijker. Voordat je iets anders gaat plannen, moet je beslissen waar jij jouw restaurant gaat openen. Onderzoek het gebied goed en bekijk wat er al beschikbaar is. Je moet geen sushiboot beginnen als er al vijf vergelijkbare restaurants in hetzelfde deel van de stad zijn.

2. Kies een concept en blijf daar ook bij

Wil je een restaurant waar gasten in familiestijl kunnen dineren? Of wil je liever een gastronomisch restaurant? Het nemen van deze beslissing, zal je helpen bij het plannen van het menu, de inrichting van het restaurant en de professionele kleding voor het personeel. Door een concept te maken, weten jouw gasten ook vanaf het moment dat ze binnenkomen wat ze kunnen verwachten.

3. Maak een grondig bedrijfsplan

laptop-business-werken

Het starten van een nieuw bedrijf zonder een bedrijfsplan en een financiële analyse zorgt ervoor dat je faalt. Je moet echt met alle kosten rekening houden. Van een frituurpan tot het bestek, alles moet van te voren berekend worden. Een goed bedrijfsplan voor een restaurant moet om te beginnen de licentie- en vergunningsvereisten, de gezondheidscodes, vereisten inzake de omzetbelasting, de arbeidsomstandigheden voor het personeel en de regels voor de inkomstenbelasting bevatten.

4. Plan het menu

Misschien moet je even de tijd nemen om te bekijken wat jouw concurrentie te bieden heeft. Als je bijvoorbeeld pizza wilt gaan serveren, moet je bekijken hoe je jouw pizza beter of unieker kunt maken. Het menu moet gerechten bevatten, die klanten al kennen, maar die wel een nieuwe twist hebben.

5. Denk na over een social media strategie

social media

Hoewel mond-tot-mondreclame nog steeds de beste manier is om een restaurant te laten groeien, moet je ook het gebruik van social media implementeren om de bekendheid van jouw nieuwe restaurant te vergroten. Het gebruik van social-mediaplatforms zoals bijvoorbeeld Facebook en Twitter zal je helpen om sneller het nieuwe bedrijf te promoten dan enige andere vorm van reclame.

6. Denk na over de boekhouding

business

Als restaurant verwerk je een groot aantal kleine transacties. Bedenk welk kassasysteem je gaat gebruiken om de bonnen te genereren en de kaartbetalingen te innen. Controleer of je jouw kassasysteem aan jouw boekhoudsoftware kunt koppelen. Met een directe koppeling bespaar je in vergelijking met het handmatig verrichten van transacties talloze uren tussen jouw kassa en de boekhouding. Gebruik bij voorkeur online boekhoudsoftware. Hiermee kun je, zelfs als je er niet bent, je bedrijf volgen en direct actie ondernemen wanneer dat nodig is. Om een restaurant goed te runnen, heb je dus méér dan alleen een passie voor koken nodig. Je moet bereid zijn om meer dan 40 uur per week aan jouw nieuwe bedrijf te besteden. Schrikken onregelmatige uren jou niet af en geniet je van een nauw contact met je klant? Dan is het hebben van een restaurant misschien wel iets voor jou.

Laat een reactie achter