In Canada duikt er een reusachtige ijsberg op die zowat de kleine stad Ferryland verduistert. Op ongeveer een uur ten zuiden van St. John’s verscheen de gigantische ijsberg en begon onmiddellijk aandacht te trekken. Er kwamen namelijk veel toeristen op af, die graag een foto van (en met) de enorme ijsberg wilden maken. Het is namelijk niet duidelijk tot wanneer deze reusachtige ijsberg ten staande blijft.

In Ferryland wonen slechts 500 inwoners en ligt aan het punt van de zogeheten Iceberg Alley. Ondanks ijsbergen de normaalste zaak van de wereld zijn voor de inwoners van Ferryland, waren zij aardig onder de indruk, net als alle andere honderden toeristen die de ijsberg bezocht hebben.

Normaal gesproken is het zeer rustig in de woonomgeving van Ferryland, totdat deze reusachtige ijsberg opdook. Op dit moment is het letterlijk bumperkleven op de snelwegen in Ferryland, waar normaal gesproken geen mens te bekennen is.

Adrian Kayanagh uit Ferryland legde uit aan CTV news dat het leek alsof de ijsberg zichzelf had geaard, wat betekend dat de kans groot is dat de ijsberg nog een tijdje blijft staan. Daarnaast is er ook een kans dat er meerdere ijsbergen in hetzelfde gebied kunnen ontstaan. Op een heldere dag zouden er zo 5 tot 6 ijsbergen kunnen verschijnen. Ondanks dat, wordt er niet verwacht dat er grotere ijsbergen opduiken als deze, dit is namelijk echt een uitzondering! Bekijk de onderstaande video voor een aantal fantastische luchtfoto’s van de beroemde ijsberg.

Bekijk de onderstaande video voor een aantal fantastische luchtfoto’s van de beroemde ijsberg.

 

Laat een reactie achter