De Soundmagic oordopjes zijn enkele van de beste, die ik in deze prijsklasse heb gebruikt en ze hebben een fantastische prijs-kwaliteitverhouding.

Geluidskwaliteit

De geluidskwaliteit is erg goed. De hoge tonen zijn helder, duidelijk en hebben een mooie schittering, die niet overweldigend hard is. Op dezelfde manier is de bas ook erg mooi, luid en krachtig zonder dat de middentonen of de hoge tonen wegvallen. De oordopjes isoleren iets, maar niet zo heel erg goed. Ze houden niet al het externe geluid tegen en je hoort iets van de geluiden om je heen. Zolang het maar niet de hond van mijn buurman is, die over de nieuw geschilderde schutting staat te blaffen (misschien omdat hij hem wel niet mooi vindt), vind ik het niet erg!

Over de middentonen tonen gesproken, ze hebben een goede helderheid, maar zijn in vergelijking met de bassen of de hoge tonen iets meer verzonken. Het zou leuk zijn als de middentonen er net iets meer uitkwamen. De soundstage functie is ook verrassend en zorgt voor luchtigheid van het geluid en de zang.

Vormgeving

De bouw is vanwege de aluminium constructie extreem solide en voor oordopjes van €37,98 zijn ze erg sterk. De gevlochten kabel kan ook zeker tegen een stootje en is slijtvast. Door de vorm zal de kabel ook niet in de war raken, dus op dit punt geen klachten. Het glanzende gouden metalen ontwerp ziet er opzichtig uit zonder overdreven te zijn en het gebruik van het metaal zorgt ervoor dat de oordopjes er veel duurder uitzien dan dat ze in werkelijkheid zijn. Het comfort is iets dat per persoon door de vorm van hun oren anders kan zijn, maar voor mij voelen ze prettig aan. Dus ook op dit punt een succes.

Kabel

De kabel kan, als deze recht naar beneden wordt gedragen, een beetje ruis produceren, maar het is niet heel erg storend. Als de kabel rond de oren wordt gedragen zullen deze geluiden natuurlijk volledig verdwijnen. Wat de isolatie betreft, die is goed maar niet geweldig. Het is in staat om de meeste geluiden te blokkeren, maar biedt geen totale isolatie.

Conclusie

Over het algemeen zijn dit fantastische oordopjes die je tegen een geweldige prijs kunt aanschaffen. Ik ben benieuwd hoe lang deze zullen meegaan en alleen de tijd zal dat leren.

Niet helemaal overtuigt? Check dan eens deze review eens over Philip in ear oordopjes.

Laat een reactie achter