Een autoverzekering komt als geroepen als je rijdt met een laagstaande zon. De kans op ongelukken is namelijk veel groter met een verblindende zon op je ruit. Wil je schade voorkomen? Volg dan deze 5 tips om veilig op je bestemming te komen.

1. Geef de ruiten een flinke poetsbeurt

Hoe vuiler je ruiten zijn, hoe lastiger je er doorheen kunt kijken als de zon fel schijnt. Maak je ruiten daarom regelmatig aan de buitenkant én binnenkant schoon met een speciale glasreiniger. Merk je pas dat de ruiten vies zien als je al onderweg bent? Stop dan even bij een benzinepomp en geef je ruiten daar een flinke poetsbeurt. Vergeet ook niet regelmatig je ruitenvloeistof bij te vullen.

2. Gebruik het dimlicht

Bij een felle laagstaande zon is het heel belangrijk dat je goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers. Door je dimlichten te gebruiken, weet je zeker dat je niet over het hoofd wordt gezien. De achterlichten, koplampen en kentekenplaatverlichting van je auto branden dan.

3. Verleng de zonneklep

De zonneklep in de auto is meestal nét iets te kort, waardoor je nog steeds weinig ziet. Gelukkig is daar een handige oplossing voor: een verlengende zonneklep. Deze kun je bevestigen aan de originele zonneklep in de auto. Als dat niet genoeg is, kun je speciale zonneschermen kopen voor de achterruiten.

4. Leg een zonnebril in de auto

Zorg dat je altijd een zonnebril bij je hebt als je in de auto stapt. Met een zonnebril met gepolariseerde glazen en UV-bescherming zie je wél een hand voor ogen. Leg je zonnebril liever niet in het dashboardkastje, maar stop hem in een speciaal hoesje in je tas. Anders loop je het risico dat de glazen beschadigen waardoor je er minder door kunt zien.

zonnebril auto

5. Let op fietsende scholieren

Uit onderzoek van het Verbond van Verzekeraars bleek dat vooral fietsende scholieren de dupe zijn van een laagstaande zon. Extra opletten in de buurt van scholen dus! Ook slim: zet je ramen open als het lekker weer is. Je weet dan zeker dat je scholieren hoort aankomen. Je snelheid matigen is natuurlijk altijd een goed idee als de zon op je ruit schijnt.

Sluit vandaag nog een autoverzekering af

Soms is een zonnebril en zonneklep niet genoeg om de zon uit je ogen te houden. Sluit daarom voor de zekerheid een goede autoverzekering af. Met de autoverzekering van InShared weet je zeker dat je goed verzekerd bent bij schade. Benieuwd wat je per maand kwijt bent? Hier kun je de premie van je toekomstige autoverzekering berekenen.

Laat een reactie achter