Je bent nooit te jong om een plan uit te stippelen en rijk te worden. Of je nu net begint aan je carrière of al aan je volgende grote doorbraak werkt, het is tijd om je visie werkelijkheid te laten worden en goed geld te gaan verdienen.

Er bestaat geen waterdicht concept om rijk te worden. Maar in plaats van te dagdromen over dat inkomen van zes cijfers (of beter nog zeven cijfers), kun je hier de informatie vinden die je goed kunt gebruiken. Zet deze 15 stappen nu in actie en je legt de basis voor een goed gevulde bankrekening.

1. Creëer een passief inkomen

passief-inkomen-genererenEen passief inkomen ontwikkelen komt eigenlijk neer op het werk 1 keer doen en er uiteindelijk op de lange termijn de vruchten ervan te plukken. Dit inkomen is de sleutel tot het automatisch genereren van rijkdom in de loop van de tijd.

Een van de beste manieren om passief geld te verdienen is affiliate marketing. Met affiliate marketing heb je 100% vrijheid. Je hebt in principe geen eigen product nodig en je kunt letterlijk geld verdienen terwijl je slaapt! Een 26 jarige MBO’er vertelt je zijn geheim naar minimaal €5.000 euro per maand. Hij heeft een effectieve cursus ontwikkeld waarmee je stap voor stap leert hoe je een passief inkomen kunt genereren.

2. Heb meerdere inkomstenstromen

verschillende-inkomsten-bronnenJe zult nooit rijk worden van één inkomen. Iedereen die serieus rijk wil worden, moet meerdere inkomstenstromen opbouwen. Dit kan een klus erbij zijn of een tweede of een parttime baan. Kun je misschien een dienst aanbieden of iets verkopen?

Heb je nog weinig geld om ergens aan te beginnen? Ga dan aan de slag met het invullen van enquetes. Dit kan je tegenwoordig online doen, wanneer je maar wilt. De beste websites om dit te doen zijn:

? SAMSAM – Naast uitbetaling worden er ook cadeaubonnen weggegeven van €75 tot €200 – Leeftijd 18+

? Opinieland – Opinieland heeft een jaar terug maar liefst €650.000 uitbetaald aan leden! – Leeftijd (16+)

? GlobalTestMarket – Bij Global Test Market kan je tot maar liefst€30 uitbetaald krijgen voor een ingevulde vragenlijst – Leeftijd 16+

3. Bezit een eigen onderneming

fiverr-eigen-bedrijfAls je rijk wilt worden tegen je dertiger jaren, zou je moeten kijken naar mogelijkheden om vermogens te creëren, die sneller renderen dan traditionele langetermijninvesteringen. Eén van de beste manieren om dit te doen, is door in het ondernemersspel te stappen en een eigen bedrijf te hebben. Als je eenmaal een bedrijf hebt, heb je een onbeperkt potentieel om te verdienen, hoewel je natuurlijk ook meer risico’s neemt. Heb je een idee voor een product dat je kunt maken of iets waarover je gepassioneerd bent en waarmee je inkomsten kunt genereren? Je kunt bijvoorbeeld je eigen service aanbieden op Fiverr en meteen inkomsten genereren. Wees creatief en denk buiten de kaders.

Het bezitten van je eigen bedrijf heeft belastingvoordelen, die je niet krijgt als je iemands werknemer bent. Overweeg welke gebieden je het beste kent of geïnteresseerd in bent en kijk uit naar zakelijke kansen.

4. Maak een plan van aanpak

plan-van-aanpakAls je rijk wilt worden, heb je een plan nodig. Je zult een budget nodig hebben waaraan je je op de lange termijn kunt vasthouden. Het belangrijkste van elk budget is dat het een plan is om je te helpen om minder uit te geven dan je hebt en dat aandachtig te besteden – wat cruciaal is voor het vergaren van rijkdom.

Als je je vasthoudt aan jouw budget, zorg je er ook voor dat je uitgaven naar beneden gaan en je de “slechte schuld”, vooral die op creditcards met een hoge rente, elimineert. Je budget moet geld opzij zetten voor jouw geldreserve om de maandelijkse uitgaven te dekken en je helpen om een noodfonds op te bouwen om het onverwachte te dekken.

5. Maximaliseer je winstpotentieel

geld-winstAls je rijk wilt worden, moet je je richten op het nemen van beslissingen over je carrière, die je helpen om meer geld te verdienen. Het vinden van manieren om je inkomsten te verhogen en meer inkomsten te genereren, is van fundamenteel belang om rijk te worden. Wordt het tijd dat je om een verhoging vraagt? Zijn er beter betalende carrièrekansen waarnaar je moet uitkijken?

Stel jezelf de vraag of je meer zou kunnen verdienen met een diploma of een credential in jouw vakgebied. Wat kun je doen om jouw winstpotentieel te maximaliseren? Zorg er ook voor dat je hard werkt en er helemaal voor gaat.

6. Beperk je woonlasten

huis-woonlastenOm rijkdom op te bouwen, moet je zuinig leven. De meeste rijke mensen rijden geen dure auto’s of wonen niet in herenhuizen. Ze houden hun kosten voor levensonderhoud zo laag mogelijk zodat ze hun overtollige inkomsten kunnen gebruiken om te blijven investeren in mogelijkheden om vermogens te vergroten.

Hoe meer geld je hebt om te herinvesteren, hoe sneller je rijkdom kunt vergaren. Verminder genadeloos jouw uitgaven voor dingen die je niet dienen. Zoek naar manieren om je facturen te verminderen, inclusief je energierekening en je creditcard tarieven. Je kunt zelfs overwegen om je voertuig de deur uit te doen en gebruik te maken van carpool opties of het openbaar vervoer.

7. Plan voor de lange termijn

glazen-bol-toekomstVanaf je twintiger jaren moet je investeren in een pensioenplan. Als jouw werkgever een matching-programma heeft voor een 401(k) plan, mis dan niet hun vrijgevigheid door niet bij te dragen.

Het is van cruciaal belang om al vroeg te sparen voor je pensioen, zodat je kunt profiteren van de magie van de samengestelde rente. En je moet ook wat geld wegstoppen in een noodfonds om je te beschermen en te voorkomen dat je in grote schulden terechtkomt als het ergste gebeurt. Door op de lange termijn te besparen, zorg je ervoor dat je een leuk bedrag opbouwt na je dertiger jaren.

8. Durf risico’s te nemen

risicoAls je serieus rijk wilt worden, moet je uit je comfortzone stappen en erkennen dat de weg naar succes onzeker is. Traditionele paden, zoals een vaste baan en een vast inkomen zijn veiliger, maar rijkdom komt vaak door het nemen van berekende risico’s. Laat angst je niet tegenhouden. Als je van iets meer droomt, leer dan de verschillende mogelijkheden te omarmen.

9. Zet jouw financiële plan op de automatische piloot

financieel-planDe eenvoudigste manier om je vermogen te laten groeien, is om ervoor zorgen dat je niet voortdurend aan je geld hoeft te denken. Om de zaken eenvoudig te houden, automatiseer je je financiën. Het werkt zo: wanneer je salaris binnenkomt, zorg je dat een gedeelte automatisch naar jouw noodfonds en pensioenspaarrekeningen wordt overgeschreven.

Je stelt periodieke betalingen voor al je facturen, waaronder creditcards, hulpprogramma’s, collegegeld en afbetalingen voor de auto in. Vervolgens stel je automatische betalingen in voor je beleggingsrekeningen. Zorg ervoor dat je je geautomatiseerde plan minstens één keer per jaar bekijkt en probeer je overdrachten in de loop van de tijd te verhogen.

10. Vind goede mentoren

business-mentorHet pad naar succes en rijkdom betekent het navigeren door risico’s en uitdagingen – een grote opdracht voor iemand van in de twintig. Het hebben van een ervaren mentor aan jouw zijde is van onschatbare waarde. Een goede mentor kan je advies geven en een klankbord zijn als je met dilemma’s te maken krijgt of een tegenslag hebt. Bovenal weet een mentor wat het is om in jouw schoenen te staan en je kan helpen om verder te kijken.

11. Ontwikkel een geld mindset

idee-mindsetJe overtuigingen en opvattingen over geld beïnvloeden je vermogen om rijkdom te bereiken en te behouden. Wat is jouw filosofie als het om geld gaat? Wat denk je over het besparen van geld en het betalen van je schulden? Aan wat voor soort levensstijl ben je gewend?

Als je rijk wilt worden in je dertiger jaren, zul je een geld mindset moeten cultiveren. Je moet niet alleen financiële vrijheid verlangen en bereid zijn te werken aan financieel succes; je moet geloven dat je rijk kunt worden en dat je het verdient.

12. Investeer in jezelf

geloof-in-jezelfJe bent je eigen beste bron. Om je opties te vergroten en je beste kansen te ontdekken, moet je in jezelf investeren. Dat betekent een grondige blik op je talenten, interesses en vaardigheden en op de beste manieren om je potentieel te maximaliseren.

Dit kan betekenen dat je geld en tijd aan je opleiding en werk besteedt om je vaardigheden te vergroten en te verfijnen. Je moet vertakken, je geest verruimen en contact maken met anderen. Je zou ervaring moeten opdoen en op zoek moeten gaan naar waardevolle kansen die je zullen helpen om je financiële basis te bouwen.

13. Denk groot

denk-grootJong zijn en de wereld jouw unieke visie zien, geeft je een voorsprong. Je ziet misschien mogelijkheden die anderen over het hoofd zien. Maak gebruik van je creatieve geest en laat je vindingrijkheid zijn gang gaan. Zie de dingen groter dan jezelf.

Je geest is lenig en flexibel. Vind je eigen weg naar grootheid en rijkdom. Weet dat je onderweg ook waarschijnlijk een aantal mislukkingen zult hebben – accepteer dat. Leer van je fouten, maar ook van je successen. En zorg er altijd voor dat je kunt blijven dromen.

14. Omring jezelf met vrienden die van geld houden

vriendenDe relaties die we opbouwen beïnvloeden ons op zoveel manieren. Vriendschappen zijn niet alleen belangrijk voor jouw persoonlijke en professionele leven maar er is ook een verband tussen jouw vrienden en je welvaartsniveau. Als je rijk wilt worden, is het verstandig om vriendschap te sluiten met mensen die rijk en succesvol zijn.

Omgaan met andere succesvolle mensen kan je helpen om de geld mindset aan te scherpen. En socializen en netwerken met rijke, gelijkgestemde mensen heeft het potentieel om deuren te openen en je te helpen om je doelen te bereiken.

15. Geef je geest voortdurend een upgrade

investeer-in-jezelf-boekenRijke en succesvolle mensen zijn vraatzuchtige lezers, die zichzelf altijd uitdagen om nieuwe dingen te leren. Ze geven hun hersens voortdurend een mentale upgrade door nieuwe informatie op te nemen en kennis, ervaring en inzicht op te doen. Je zou bijvoorbeeld boeken kunnen lezen die je helpen rijk te worden.

Het vergaren van rijkdom kost tijd, moeite en toewijding. Maar door te blijven leren en te blijven groeien, kun je je aanpassen aan veranderingen en verstandige financiële langetermijnbeslissingen nemen. Dit kan ervoor zorgen dat je je doel om rijk te zijn in je dertiger jaren kunt bereiken..

Laat een reactie achter