Bij het ontwerpen van je perfecte inrichting, mag je natuurlijk de raamdecoratie niet overslaan. Met elk aspect van de kamer moet met stijl, kleuren en bruikbaarheid rekening worden gehouden. Rolgordijnen zijn de makkelijkste dingen, die je in een kamer kunt veranderen om een stijl of een thema aan te vullen waar je misschien voor gaat. Maar waarom zou je voor rolgordijnen in plaats van gordijnen kiezen? Wat zijn de voordelen van rolgordijnen? Hoe praktisch zijn rolgordijnen? Hebben ze veel onderhoud nodig? Hoe moeilijk zijn ze om in mijn eigen huis te installeren? En hoe passen ze bij de stijl, die ik voor mijn huis wens? In dit blog beantwoord ik alle vragen, die je wellicht over het installeren van rolgordijnen in jouw eigen huis hebt.

Waarom zou je geen gordijnen gebruiken?

duo-rolgordijnen-slaapkamer

Aan gordijnen kleven zeker nadelen, waar rolgordijnen geen last van hebben. En in sommige gevallen passen gordijnen gewoon niet zo mooi bij de esthetiek van de kamer, waar de meest passende keuze een goed opgemeten en rolgordijn op maat zou zijn. De grootte van een kamer en van het raam kan ook een rol spelen bij jouw beslissing of je rolgordijnen of gordijnen gebruikt. Gordijnen kunnen ervoor zorgen dat een kamer kleiner aanvoelt dan het in werkelijkheid is. Dit komt door het grotere/omvangrijkere ontwerp. Veel mensen kiezen voor rolgordijnen omdat ze een ruimtebesparende oplossing bieden. Zelfs met een grotere kamer kiezen mensen voor de rolgordijnen omdat ze de kamer minder omsloten willen laten voelen.

Voor mensen, die kinderen hebben of van plan zijn om kinderen te krijgen, kunnen langere gordijnen een probleem vormen. Omdat het gordijn binnen het bereik van jongere kinderen ligt, kan dit leiden tot overmatige reiniging. Dit treft ook mensen die dieren, zoals katten en honden, bezitten.

Gordijnen zijn ook vaak, in vergelijking met rolgordijnen, duurder om te installeren, te onderhouden en mooi te houden.

Hoe praktisch zijn rolgordijnen?

duo-rolgordijn-groen

Zoals al eerder gezegd, zijn rolgordijnen een ruimtebesparende manier om jouw ramen te bedekken. Dit geldt vooral voor mensen die ofwel veel ramen in huis hebben of niet zoveel ruimte hebben en het meeste willen halen uit wat ze hebben. Voor mensen, die veel ramen in een kamer hebben, kunnen gordijnen soms overweldigend aanvoelen en de kamer claustrofobischer maken. Daarom zijn rolgordijnen voor deze situatie een populaire keuze.

Er zijn in vergelijking met gordijnen ook gezondheidsvoordelen aan het installeren van rolgordijnen. Een groot voordeel is dat rolgordijnen in tegenstelling tot gordijnen geen stof verzamelen. Wat het schoonmaken van het raamoppervlak gemakkelijker maakt. Dit komt jouw gezondheid ten goede, want stof kan irritatie en problemen met jouw ogen, longen en huid veroorzaken. Rolgordijnen zijn ook gemakkelijker schoon te maken dan gordijnen. Dit maakt jouw leefomgeving een hygiënischer plek om in te wonen en waar je dagelijks van profiteert.

Een ander voordeel van het gebruik van rolgordijnen is dat ze doorgaans goedkoper dan gordijnen zijn (afhankelijk natuurlijk van de fabrikant). Dit helpt mensen die hun huis willen renoveren maar geen groot budget hebben. Ook hebben rolgordijnen voor een kleine prijs een grote invloed op de esthetiek van de kamers.

Hebben ze veel onderhoud nodig?

Met het moderne ontwerp van de rolgordijnen hebben ze niet veel onderhoud nodig. Als de rolgordijnen bij de eerste installatie goed zijn gemonteerd, zullen de rolgordijnen niet wiebelen of gaan rammelen wanneer ze worden uitgeschoven. Als de rolgordijnen wat aandacht nodig hebben, zal het waarschijnlijk zijn dat een schroefje weer moet worden vastgemaakt, niets ingewikkelds.

Hoe moeilijk zijn ze te installeren?

duo-rolgordijn-patroon

Het simpele antwoord op die vraag is ‘helemaal niet’. Met slechts twee bevestigingsbeugels en vier schroefjes heb jij jouw rolgordijnen in minder dan tien minuten hangen. Het installeren van rolgordijnen is eenvoudig en is perfect voor iemand die nieuw is in het doe-het-zelf-werk. Zelfs als je niet zeker bent van jouw mogelijkheden, zijn er veel verschillende video’s die je kunnen begeleiden bij de stappen voor het installeren van jouw nieuwe rolgordijnen.

Voor deze installatie is geen speciaal gereedschap nodig. Alleen een platte of een kruiskopschroevendraaier, een potlood, een meetlint en een boormachine.

Met welke stijlen zullen ze goed samengaan?

Rolgordijnen hebben een strak, modern ontwerp dat bij elk interieur past. Indien correct geïnstalleerd, zullen de rolgordijnen netjes binnen of buiten de raamuitsparing zitten. Het ontwerp van de rolgordijnen kan in zoveel verschillende kleuren en patronen worden gemaakt. Er is voor iedereen wel een stijl van het rolgordijn te vinden. De mogelijkheden voor ontwerpen zijn eindeloos, dus wat je ook zoekt, je zult het zeker vinden.

Laat een reactie achter