Wanneer er veel rommel op je werkplaats is, is het onmogelijk om daar rustig te kunnen werken. Daarnaast vindt iedereen het vervelend als andere mensen steeds aan jou moeten vragen of jij jouw rommel wil opruimen. Wil je wat tips om van jouw werkplaats een geordende werkplaats te maken? Lees dan verder!

Veiligheidsrisico

auto-reparatie

In het magazijn of op de werkplaats wordt het rondslingeren van werkspullen niet als prettig ervaren, maar het wordt zelfs gezien als een groot veiligheidsrisico. Veel rommel op de werkplaats kan leiden tot onveilige situaties op de werkplaats. Daarom is het belangrijk om je gereedschap weer terug te leggen op de plek waar het hoort, wanneer je klaar bent met een taak. Is er geen juiste indeling op je werkplek? Of is er te weinig ruimte om alles netjes op te bergen? Dan is het nodig om extra materiaalkasten of gereedschapskasten te kopen zoals bij Huvema.

Geef alles een vaste plek

Wanneer iedere gereedschapstool of ander artikel een vaste plek heeft op de werkplaats, ben je minder tijd kwijt met het zoeken. Zet bijvoorbeeld snel lopende producten vooraan, daarna pas de minder snel lopende artikelen en als laatste de minst gevraagde artikelen. Leg de spullen die dagelijks nodig zijn op een vaste en op een met de hand toegankelijke plek. Zorg er daarnaast voor dat de voorraad op je werkplek precies genoeg is. Loop dus de voorraad goed na en vul alleen aan waar nodig is. Bestel dus geen artikelen waar voldoende voorraad van is, want zo ontstaat er weer rommel.

Schoonmaken 

schoonmaken

Naast dat de rommel is opgeruimd op de werkplek is het ook van belang dat de werkplek schoon is. Daarnaast is het zo nu en dan tijd om de gehele boel goed schoon te gaan maken. Reinig daarom de werkplaats met schoonmaakmiddelen. En controleer dan ook of voorraadkasten of andere opbergruimtes geen beschadigingen vertonen. Wanneer dat wel is, is het noodzaak dat dit wordt vervangen. Zo zorg je voor de veiligheid van andere werknemers.

Het komt er dus op neer dat een geordende werkplaats ook zorgt voor meer veiligheid van de werknemers. Met de juiste methodes kun je jouw werkplaats of magazijn op de juiste manier indelen. Niet alleen zodat het opgeruimd is, maar ook omdat het zorgt voor meer efficiëntie. Zorg er dus goed voor dat jouw werkplaats goed is opgeruimd zodat jij en jouw collega’s, efficiënt en op een veilige manier aan het werk kunnen. Dit zorgt dan ook voor een positieve werksfeer!

Laat een reactie achter