Ronald Koeman is een bekend gezicht binnen de voetbalwereld. Hij is nu 61 jaar oud en momenteel voetbaltrainer van het Nederlands voetbalelftal, maar er was ooit een tijd dat hij zelf ook op het veld stond als profvoetballer. Hij begon in 1980 op zestienjarige leeftijd te spelen bij het eerste elftal van FC Groningen. Hij heeft hier voor drie seizoenen gespeeld, vervolgens stapte hij in 1983 over naar AFC Ajax. En zijn eerste buitenlandse avontuur begon bij de welbekende Spaanse club FC Barcelona. Hij heeft dus zeker een rijke carrière weten op te bouwen, waardoor veel mensen ook nieuwsgierig zijn naar het vermogen van Koeman.

Hoe Ronald Koeman zijn vermogen heeft laten groeien

Het voetbal-DNA heeft Ronald Koeman zeker niet gekregen van een vreemde, want hij is namelijk het broertje van Erwin Koeman die ook voetballer is geweest en momenteel trainer is. Ronald heeft door zijn carrière heen veel successen behaald. Zo was hij de eerste Nederlander die als speler en trainer in hetzelfde seizoen zowel de bekercompetitie als de reguliere competitie heeft gewonnen. Na zijn succes als voetballer ging hij verder als trainer. Hij nam de rol als bondscoach over van de enige echte Louis van Gaal en in 2020 werd hij zelfs bondscoach van FC Barcelona.

Het salaris van Ronald Koeman

Het is natuurlijk bekend dat je als profvoetballer al lekker verdiend, maar het vermogen van Ronald Koeman begon pas echt te groeien toen hij zijn carrière begon als coach. Zo verdiende hij bij Everton, maar liefst 7 miljoen euro per jaar! En tijdens zijn eerste periode bij het Nederlandse elftal stond hij zelfs bekend als de ‘best betaalde Nederlandse bondscoach’. Ook toen kreeg hij een bedrag van 7 miljoen euro binnen. Voordat Koeman aan de slag ging bij FC Barcelona stond zijn vermogen volgens Quote al op 35 miljoen euro, maar bij Barcelona is dit inmiddels met miljoenen gestegen, want hij ontving een jaarsalaris van 10 miljoen euro. Daar bovenop kreeg hij ook nog eens een ontslagpremie van 12 miljoen euro van de Spaanse club. Zijn geschatte vermogen komt volgens Quote nu uit op 52 miljoen euro!

Het succes van Ronald Koeman in vastgoed

Daarnaast doet Koeman het ook goed binnen de vastgoedmarkt. Zo heeft hij samen met zijn vrouw, Bartina een woning weten te verkopen van €2.775.000. Ook heeft Koeman een luxe appartement aangeschaft in Noordwijk voor 1,3 miljoen euro. En of dat nog niet genoeg was, heeft Koeman ook nog eens twee andere appartementen in Amsterdam en Groningen onder zijn naam staan. En hij heeft een eigen bedrijfspand. Verder heeft hij ook een woning in Barcelona.

Laat een reactie achter