Wil je meer weten over rondreizen naar Costa Rica? Dan vind je op deze pagina hierover de nodige informatie.

Eerst even kort wat informatie over Costa Rica

Dit land in Centraal-Amerika met als hoofdstad San José kan je op de kaart vinden tussen Nicaragua en Panama. Het land bezit meer dan 4 miljoen inwoners die op een oppervlakte van meer dan 50000 vierkante kilometer leven. Meer dan genoeg ruimte voor een rondreis in Costa Rica dus.

In de zestiende eeuw is het gebied gekoloniseerd door de Spanjaarden. De restanten van deze kolonisatie zijn tot op de dag van vandaag zichtbaar. Na een warrige periode in de negentiende eeuw waarin men zich afwisselend afscheidde van en toetrad tot verschillende regeringsvormen. Ontstond in 1899 een democratie. Tussen nu en toen is het tijdelijk onder een dictatuur geweest.

Sinds de jaren veertig is het land redelijk rustig waardoor het terecht het gelukkigste land in de regio wordt genoemd. Een knappe prestatie gezien de onrust in de buurtlanden. Een prima plek voor een groepsreis dus.

Is het veilig?

waterfalls between trees at daytime

Een vrij terechte vraag om te stellen als je op zoek bent naar een vakantiebestemming. Alhoewel Costa Rica echt een voorbeeld is voor de regio zijn er wel degelijk risico’s waar je van op de hoogte moet zijn. Het ministerie van buitenlandse zaken geeft aan dat het aantal moorden hoog ligt en aan het stijgen is.

Verder moet je uitkijken voor berovingen en overvallen, zeker omdat je als toerist makkelijke prooi bent voor criminelen. Lees daarom goed de voorschriften die je kan vinden op de website van het ministerie om de reis zo veilig mogelijk te maken.

Op het moment van schrijven zijn er regelmatig protesten tegen de regering, zorg ervoor dat je daar niet bij betrokken raakt. Deze protesten verlopen niet altijd vredig.

Wat is er te doen?

person sliding on zip line

Nu je op de hoogte bent van de veiligheidsrisico’s is het wellicht leuk om te weten waarom Costa Rica toch een populair vakantieland is.

Het landje in het hart van Midden-Amerika biedt simpel weg heel erg veel. Van avontuur tot een rustige strandvakantie, het kan allemaal.

Wil je avontuur? Prima. Trek het tropisch regenwoud in en exploreer de prachtige natuur en het wildleven. Het land bezit veel nationale parken waar de lokale flora en fauna in stand gehouden wordt. Ga raften over de vele bijzondere rivieren. Wat veel mensen ook doen is een boottocht langs de oostkust van Costa Rica maken.

Verder maken veel toeristen ook gebruik van het mooie weer om goed tot rust te komen in één van de vele badplaatsen. Deze diversiteit maakt het een ideaal land om een groepsreis in te maken.

Laatste tip

Er is genoeg te doen in Costa Rica. Maar dat zal vies tegenvallen als je geveld wordt door een lokale ziekte. Maak daarom met uw lokale tropenarts dan wel infectieziekten arts een afspraak. Hij of zij kan u het laatste nieuws geven over welke vaccinaties u moet nemen om veilig door het land te kunnen reizen.

Laat een reactie achter