Ruitenwissers zijn ontzettend belangrijk vooral in een land zoals Nederland, waar het vaak regent. Dus ruitenwissers zijn erg belangrijk voor veiligheid in het verkeer. Helaas zijn ruitenwissers wel eens versleten, kapot gegaan of toe aan vervanging. Alleen welke ruitenwissers heb ik nodig, hoe moet ik ruitenwissers vervangen? Dit is zomaar een greep van de vragen die je jezelf kunt afvragen. In deze blog worden deze en nog meer vragen beantwoord. Lees daarom snel de blog, zodat jij veilig de weg op kunt tijdens de regenachtige dagen.

Welke ruitenwissers heb ik nodig?

ruitenwissers-regen

Als je ruitenwissers gaat verwisselen dan is het belangrijk om de ruitenwissers te vervangen die bij jouw auto passen. Het merk, bouwjaar en model spelen allemaal een rol. Het is belangrijk om te kijken naar wat voor ruitenwissers er al op zitten op de auto is het een enkele ruitenwisser, twee ruitenwissers en achterruit-ruitenwisser. Door dit allemaal te bepalen kun je de juiste ruitenwissers opnieuw aanschaffen voor je auto. Als je eenmaal ruitenwissers hebt uitgekozen, dan kun je nog een dubbelcheck doen om zeker te weten dat je de juiste ruitenwissers hebt aangeschaft. Door de lengte van de huidige ruitenwisser op jouw auto na te meten kun je zeker weten dat het dat de nieuwe ruitenwisser op de auto past. Ook is het handig om te kijken naar hoe de ruitenwissers bevestigd zitten. Door de juiste bevestiging te bestellen past het helemaal perfect. Door naar de huidige bevestiging te kijken kun je bepalen welke bevestiging je nodig hebt.

Hoe lang gaan ruitenwissers mee?

Ruitenwissers slijten door het gebruik, maar er kunnen ook andere factoren meespelen. UV-straling kunnen de ruitenwissers uitdrogen, waardoor ze sneller toe zijn aan vervanging. Ook als je de ruitenwissers los trekt wanneer ze vastgevroren zijn kunnen ze beschadigd raken. Dus de weersomstandigheden en het gebruik zijn allemaal factoren waardoor de ruitenwissers sneller beschadigd raken. Hoe lang de ruitenwissers meegaan is dus lastig te zeggen omdat iemand die weinig rijdt de ruitenwissers ook kunnen beschadigen. Daarom is het verstandig om ieder jaar de ruitenwissers te vervangen of eerder als ze versleten zijn. Alleen hoe weet je wanneer ruitenwissers versleten zijn? Eigenlijk weet je dat als ze jouw ruit niet meer goed schoonmaken. Een andere indicator is als ze een piepend geluid maken. Dit betekent dat ze zijn uitgedroogd. Verder als de ruitenwissers strepen trekken, waas achterlaten of gaat stuiteren dan zijn de ruitenwissers ook toe aan vervanging.

Hoe moet je ruitenwissers vervangen?

Ruitenwissers zijn heel eenvoudig te vervangen. Bij de meeste ruitenwissers staat op de achterkant een korte montage instructie. Maar er zijn ook YouTube video’s waarop te zien is hoe je ruitenwissers moet vervangen. Zo kun je stap voor stap de ruitenwissers goed vervangen. Hierdoor kan het vervangen van de ruitenwisser niet fout gaan.

Wat kosten nieuwe ruitenwissers?

Voor het vervangen van nieuwe ruitenwissers ben je gemiddeld tussen de 25 euro en de 40 euro kwijt. Als je het bij een autogarage laat vervangen dan is het een stukje duurder. Omdat je ook betaalt voor montagekosten en zijn de ruitenwissers ook duurder. Gelukkig is het gemakkelijk zelf te vervangen de ruitenwissers, waardoor je niet direct naar de autogarage hoeft.

Laat een reactie achter