De game waar wij naar verwijzen, is de mobiele 3D-ervaring die bekend staat als RuneScape en die je het commando geeft over een krijger die de wapens tegen de Elder Gods opneemt. Tijdens je heroïsche verovering moet je contact maken met een bloeiende gemeenschap van medehelden, een duizelingwekkend scala aan combat en non-combat vaardigheden verwerven en een uitgestrekt land vol met opvallende locaties verkennen. Terwijl je je een weg baant door Burthorpe, Catherby, de Wilderness, de Kharidian Desert en nog veel meer, heb je echt alle hulp nodig die je maar kunt krijgen om te kunnen gedijen. Door deze samengestelde tips en trucs zullen je op weg helpen naar de overwinning zodat je jouw partyhat kan opzetten!

Hier zijn de beste tips, trucs en cheats, die je voor Runescape echt moet kennen.

1. Bepaal je positie of je situatie ten opzichte van je omgeving

videos compilation GIF

Ten eerste moet je weten hoe je je moet verplaatsen. De Minimap is de beste vriend van elke avonturier. Behalve dat het je de omgeving laat zien, heeft het ook twee essentiële functies:

  • Home Teleport: dit brengt je terug naar elke magneet (ronde stenen sokkels, die je in de meeste grote steden vindt) die je hebt bezocht en hebt geactiveerd.
  • World Map: de beste manier om je volgende avontuur te vinden. Klik op de knop World Map en gebruik vervolgens de filteropties aan de linkerkant van de interface van de wereldkaart om het type content te vinden waarin je het meest geïnteresseerd bent.

2. Gebruik Wiki-pagina over RuneScape

De Wiki-pagina over RuneScape is voor beginnende en ervaren spelers een geweldige bron – als je vastzit, hebben zij waarschijnlijk het antwoord.

3. Paths en Challenges

RuneScape mmorpg weapons runescape GIF

RuneScape heeft een klasseloos progressiesysteem en een enorme, open wereld. Het kan moeilijk zijn om te beslissen wat je eerst moet doen. Als je ooit een duwtje in de goede richting nodig hebt, is het Path System iets voor jou. Het zal je verwijzen naar content op basis van je keuze uit drie categorieën: quests, combat en non-combat vaardigheden. Klik op het pictogram Compass en selecteer vervolgens het tabblad Path om te beginnen. Daily Challenges zijn een andere geweldige manier om te beginnen met levelen en meer te weten te komen over de reeks content, die RuneScape biedt. Deze taken kunnen vaak in slechts 20 minuten worden voltooid en je krijgt een aardig wat XP’s om op te starten. Praat met Challenge Mistress Fara in Burthorpe voor meer informatie.

4. Gebruik het Path System

Vind je eigen pad – gebruik het Path System om de eerste stappen van je reis te kiezen. Als je ooit een duwtje in de goede richting nodig hebt, zal het je verwijzen naar content op basis van je keuze uit drie categorieën: quests, combat en non-combat vaardigheden.

5. Word lid van een Clan

techno viking GIF

Clans zijn groepen mensen, die een chat delen en (mogelijk) ook eigenaar zijn van een Citadel, een speciale basis die uniek is voor elke Clan.

6. Quests

De quests zijn de trots en vreugde van RuneScape. Geen ‘Dood 10 zwijnen’ hier – elk is een handgemaakt stukje verhaal, doorspekt met kenmerkende humor en boordevol smakelijke beloningen. Je Quest Journal is de eerste stop – klik op het pictogram Compass en vervolgens op het tabblad Quests. Hier zijn enkele suggesties om je op weg te helpen:

  • The Blood Pact (gratis te spelen): stop het complot van een sekte om een ondode horde in de stad Lumbridge los te laten. Praat in Lumbridge Graveyard met Xenia en bestudeer het dan grondig.
  • Let Them Eat Pie (gratis te spelen): er moet wat gestolen worden van een hebzuchtige koopman en de macht moet weer aan de mensen terug worden gegeven. Praat met Nails Newton buiten de Pick and Lute Inn, bij de lodestone van Taverley en doe wat je denkt dat goed is.
  • One Piercing Note (gratis te spelen): dompel jezelf onder in een bloederig moordmysterie in een gezandstraald woestijnklooster, compleet met volledige voice-over en muzikale tracks. Praat met Sister Catherine buiten de Abbey of St. Elspeth Citharede, dat ten oosten van Al Kharid ligt.

7. Combat

RuneScape GIF

Gielinor is een gevaarlijke plek en veel avonturiers brengen hun dagen door met het perfectioneren van hun combat vaardigheden. De combats van RuneScape zijn spannend en uitdagend, met veel verschillende opties en vaardigheden om uit te kiezen. Duizenden pantser- en wapencombinaties zijn beschikbaar en de sterkste spelers zijn degenen, die zich goed op de strijd voorbereiden. Spelers kunnen proberen honderden verschillende NPC’s te verslaan terwijl ze verder komen met hun avontuur of ze kunnen met andere spelers in speciale PvP-gebieden de strijd aangaan.

Hier zijn enkele suggesties, die zullen laten zien of je lef hebt:

  • Abandoned Thrope – Burthrope (gratis te spelen): deinen met trollen die gewoon uitdagen voor een combat, dit is een geweldige plek om je combat training te beginnen. Toegang tot de mijn aan de noordkant van Burthorpe om te beginnen.
  • Slayer (alleen voor leden): neem taken over van een Slayer Master en reis de wereld rond met speciale uitrusting om de dodelijkste beesten van Gielinor te verslaan. Praat met Turael in Taverley om te beginnen.
  • Pest Control (alleen voor leden): sluit je aan bij de Void Knights, houd de meedogenloze inval van de Void Pests tegen en verdien het recht om het iconische pantser en de wapens van de orde te dragen. Ga erheen vanaf het Void Knight-schip in Port Sarim.

8. Non-combat- en ondersteuningsvaardigheden

runescape

Er is ook genoeg ruimte voor rustige bezigheden. Maak je fortuin door waardevolle items te maken en te verkopen en spam ‘runescape gold for sale‘ rond. Verbeter je ondersteuningsvaardigheden die je zullen helpen tijdens je reis of bouw zelfs je eigen huis. De 28 vaardigheden van RuneScape vertegenwoordigen de mogelijkheden van je personage. Door acties uit te voeren, die aan een vaardigheid zijn gekoppeld, verdien je ervaringspunten (XP) in die vaardigheid en naarmate je XP’s verdient, zal je niveau in die vaardigheid toenemen. Hogere vaardigheidsniveaus ontgrendelen ook nieuwe activiteiten: uitrusting om te maken, locaties om te verkennen, missies om te voltooien en nog veel meer.

Laat een reactie achter