Mensen uit Sydney zullen binnenkort de kans krijgen om de duurste koffie ter wereld te proeven voor een prijs van $55 per portie. De koffie wordt bereid met behulp van een mengsel genaamd Esmeralda Geisha Canas Verdes Natural, die door Jason Kew bij de Sydney Coffee Business voor $601 per pond werd gekocht. Hiervoor kan je dan ook wel een goede koffiemachine gebruiken!

Kew kocht alle 100 pond aan koffie. Een Japanner zag ook potentie in de koffie en bood net 1 dollar te weinig. Het wereldrecord duurste koffie stond vorig jaar op $350 per pond. Kew verkocht 40 pond van de koffie aan de man die hij met 1 dollar overboden had. Hij werkt nu samen met Sharon Jan van Seven Miles Coffee Roasters, om een koffieproeverij te organiseren, genaamd de 601 Experience. De proeverij wordt gehouden in een winkel in Manly Vale.

Om mee te doen aan de proeverij moet je $55 over hebben voor een ticket voor 2 personen. Hierbij krijg je slechts 15 gram van de koffie die door Sam Cora van ONC Coffee is gebraden. Gasten kunnen nog eens 15 gram kopen voor $45.

Bij de proeverij kunnen de gasten hun koffie ook door een van de meesterbrouwerijen brouwen of het zelf doen in een doe-het-zelf-ruimte met behulp van de meegeleverde apparatuur.

Dus ga je naar de noordelijke stranden van Sydney om ‘s werelds duurste koffie te proeven?

Is het niet duur genoeg? Dan kan je nog altijd een bakje koffie in Abu Dhabi halen met een laagje 24k goud erboven op. Check de video hieronder!

Via:Mirror

Laat een reactie achter