Als je op zoek bent naar een unieke en avontuurlijke vakantie, dan kan een Tanzania Safari zeker op je lijstje staan. Maar voordat je je koffers inpakt, is het belangrijk om te weten of een safari reis naar Tanzania duur is. In dit artikel gaan we dieper in op de kosten van een safari reis naar Tanzania, en geven we je tips om deze kosten te beperken.

Wat is een safari reis naar Tanzania?

Een safari reis naar Tanzania is een avontuurlijke reis naar het oosten van Afrika, waarbij je het wildleven van Tanzania ontdekt in de nationale parken en reservaten. Tanzania heeft enkele van de meest indrukwekkende wildparken ter wereld, zoals de Serengeti, de Ngorongoro Krater en het Selous Game Reserve. Tijdens een safari reis kun je dieren zoals leeuwen, olifanten, giraffen en zebra’s in hun natuurlijke habitat observeren.

Wat zijn de kosten van een safari reis naar Tanzania?

zonsopgang-tanzania

Een safari reis naar Tanzania kan duur zijn, maar het hangt af van verschillende factoren. Hier zijn enkele van de belangrijkste kostenposten:

Vluchten

Een retourvlucht naar Tanzania kan tussen de €500 en €1000 kosten, afhankelijk van de tijd van het jaar en de luchtvaartmaatschappij. Het is belangrijk om te zoeken naar vluchten tijdens het laagseizoen om kosten te besparen.

Accommodatie

De meeste safari’s in Tanzania zijn inclusief accommodatie in lodges of tentenkampen. Deze accommodaties variëren van eenvoudig tot luxe en kunnen tussen de €200 en €1000 per nacht kosten, afhankelijk van het niveau van luxe.

Safari-pakketten

De kosten van safari-pakketten variëren afhankelijk van het aantal dagen, het aantal parken dat wordt bezocht en het niveau van luxe. Een typische safari van 7 dagen kan tussen de €1500 en €5000 kosten per persoon.

Visum en vaccinaties

Je hebt een visum nodig om Tanzania binnen te komen, wat rond de €80 kost. Vaccinaties zijn ook nodig en kosten gemiddeld €150.

Reisverzekering

Een reisverzekering is sterk aanbevolen voor een safari reis naar Tanzania. De kosten variëren afhankelijk van het niveau van dekking en de duur van de reis.

Hoe kun je kosten besparen op een safari reis naar Tanzania?

Hoewel een safari reis naar Tanzania duur kan zijn, zijn er manieren om de kosten te beperken. Hier zijn enkele tips:

Reis tijdens het laagseizoen

Reizen tijdens het laagseizoen kan de kosten van vluchten, accommodatie en safari-pakketten aanzienlijk verminderen. Het laagseizoen is van maart tot mei en van november tot december.

Kies een eenvoudiger accommodatie

Kies voor eenvoudigere accommodaties zoals tentenkampen in plaats van luxe lodges om de kosten te verlagen.

Boek van tevoren

Het boeken van een safari reis naar Tanzania van tevoren kan je helpen om kortingen te krijgen op accommodatie en safari-pakketten. Veel touroperators bieden vroegboekkortingen aan.

Reis in groepen

Reizen in groepen kan de kosten van accommodatie en safari-pakketten aanzienlijk verminderen. Veel touroperators bieden groepskortingen aan.

Kies voor een self-drive safari

Als je de kosten van een gids wilt vermijden, kun je ervoor kiezen om een self-drive safari te doen. Dit kan veel goedkoper zijn dan een begeleide safari.

Onderhandel over prijzen

Als je ter plaatse onderhandelt over prijzen voor accommodatie en safari-pakketten, kun je mogelijk kortingen krijgen.

FAQ

zebras-tanzania

  1. Zijn er goedkope safari’s in Tanzania?

Ja, er zijn goedkope safari’s beschikbaar in Tanzania. Door te kiezen voor eenvoudigere accommodaties en safari-pakketten, en te reizen tijdens het laagseizoen, kun je kosten besparen.

  1. Is het veilig om op safari te gaan in Tanzania?

Ja, het is veilig om op safari te gaan in Tanzania. Maar het is belangrijk om de richtlijnen van je gids op te volgen en voorzorgsmaatregelen te nemen om gezond te blijven.

  1. Welke parken moet ik bezoeken tijdens mijn safari in Tanzania?

Enkele van de populairste parken om te bezoeken tijdens een safari in Tanzania zijn de Serengeti, de Ngorongoro Krater, het Selous Game Reserve en het Tarangire National Park.

  1. Welke tijd van het jaar is het beste om op safari te gaan in Tanzania?

De beste tijd om op safari te gaan in Tanzania is van juni tot oktober, wanneer de dieren zich verzamelen bij waterbronnen.

  1. Heb ik een visum nodig voor een safari reis naar Tanzania?

Ja, je hebt een visum nodig om Tanzania binnen te komen. Het visum kost tussen de €50 en €100.

Conclusie

Een safari reis naar Tanzania kan duur zijn, maar het is zeker de moeite waard voor de avontuurlijke reiziger. De kosten van een safari reis zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder vluchten, accommodatie, safari-pakketten en visum- en vaccinatiekosten. Door tijdens het laagseizoen te reizen, te kiezen voor eenvoudigere accommodaties en safari-pakketten, van tevoren te boeken, in groepen te reizen en te onderhandelen over prijzen, kun je kosten besparen op een safari reis naar Tanzania. Check https://tanzaniaspecialist.com/ voor meer informatie.

Laat een reactie achter