Met de overvloed aan top model lanceringen in de afgelopen zes maanden en de bijbehorende hype, was het gemakkelijk om een aantal van de iets goedkopere opties die zijn vrijgegeven over het hoofd te zien.

Het zou stom zijn om dit met de Samsung Galaxy A50 te doen.

Het slaagt erin om enkele van de functies op te nemen, die je normaal gesproken alleen bij een dure telefoon zou verwachten, het in een verbluffend ontwerp te verpakken en te leveren tegen een redelijk bedrag.

Hier zijn enkele van de redenen waarom wij geloven dat de Samsung Galaxy A50 een apparaat is dat je moet overwegen en we zullen slechts enkele van de functies bespreken.

Vijf redenen om de Samsung Galaxy A50 te kopen

1. Drievoudige camera

Er zitten eindeloze voordelen aan het hebben van een apparaat met meerdere lenzen, maar deze zijn vaak gereserveerd voor de duurdere apparaten. Maar niet als het gaat om de Samsung Galaxy A50.

De A50 is gemaakt met een achtercamera met drie lenzen, bestaande uit een 25MP hoofdlens met een f/1.7 diafragma voor heldere, duidelijke foto’s overdag, een 8MP ultragroothoeklens (f/2.2) met een 123º gezichtsveld en een 5MP (f/2.2) dieptecamera, perfect voor het instellen van de scherpte en de diepte.

Deze opstelling is vrij fenomenaal voor een telefoon uit het midden segment en stelt je in staat om zeer gedetailleerde beelden vast te leggen, inclusief meeslepende panoramische landschappen. Portretfotografie is uitzonderlijk dankzij de 5MP dieptesensor, waardoor je volledige controle hebt over de hoeveelheid achtergrondonscherpte die jij op een afbeelding wilt toepassen.

Verder zorgt deskundige AI-technologie ervoor dat elke foto die je maakt Instagram-klaar is met Scene Optimizer. Deze technologie herkent verschillende scenario’s en verbetert ze dienovereenkomstig, waardoor optimale niveaus van dingen zoals helderheid en verzadiging worden verkregen. Foutdetectie werkt op dezelfde manier om knipperingen, vervagingen en achtergrondverlichting op te vangen, zodat je op het juiste moment de juiste foto kunt maken.

2. Handige beveiliging

Jouw smartphone apparaten slaan het allemaal op – contacten, afbeeldingen, berichten en meer – dus zijn de beveiligingsmaatregelen bij het kiezen van jouw nieuwe apparaat van het grootste belang. De Samsung Galaxy A50 wordt geleverd met een aantal functies om dit gemakkelijk voor je te maken.

De eerste hiervan is Face Unlock waarmee je je apparaat direct kunt ontgrendelen door jouw smartphone tegen je gezicht te houden. Bij het instellen hiervan scant jouw camera aan de voorkant jouw gezicht en brengt jouw biometrische gegevens in kaart. Hiermee krijg jij alleen mobiele toegang, zodat jouw persoonlijke gegevens niet in verkeerde handen kunnen vallen.

De A50 is ook de eerste middenklasser van Samsung met een optische vingerafdrukscanner op het scherm. Dit stroomlijnt niet alleen het ontwerp, maar het werkt op een vergelijkbare manier door de biometrische gegevens van jouw vinger op te slaan en te herkennen.

Daarnaast heeft de One UI van Samsung een Secure Folder-functie. Dit is een beveiligingsoplossing waarmee je een privé- en gecodeerde ruimte kunt creëren om content zoals foto’s en andere documenten onder een extra beveiligingslaag op te slaan.

3. Prachtig scherm

Afbeeldingsresultaat voor Samsung Galaxy A50

Samsung is terecht beroemd geworden voor het produceren van een aantal opvallende schermen en ze hebben zich ook niet ingehouden met dit model. Zorg er wel voor dat je kijkt naar goede Samsung Galaxy A50 hoesjes om het scherm niet te laten breken!

De Galaxy A50 wordt geleverd met een 6,4” Infinity-U Super AMOLED-scherm met een resolutie van 1080 x 2340 FHD+. Dit geeft levendige kleuren, extreem hoge helderheidsniveaus, diep zwart en uitzonderlijk brede kijkhoeken , met de optie om de instellingen aan jouw voorkeuren aan te passen.

Het Super AMOLED-paneel bedekt de telefoon van rand tot rand voor een bijna randloze ervaring, die echt tot zijn recht komt bij het bekijken van media. De Galaxy A50 heeft inderdaad een indrukwekkende verhouding scherm/behuizing van 85,2%, waardoor elke inch optimaal wordt benut. Met ondersteuning voor de Widevine L1 DRM kan de A50 ook vanaf Netflix HD-content streamen. ~

4. Verbeterde One UI-interface

Als je al eerder de trotse eigenaar van een Samsung apparaat bent geweest, zul je merken dat de interface volledig is herzien en voor meer intuïtieve prestaties is gestroomlijnd.

One UI is eenvoudig en belachelijk eenvoudig te gebruiken en om vertrouwd mee te raken, met kleurrijke iconografie en handige animaties. De focus ligt duidelijk op het gemak en de intuïtie. De hardware en de software werken samen met content en functies binnen handbereik zodat je er sneller bij kunt.

Er is een overvloed aan opties beschikbaar zodat jij de software precies naar jouw wens kunt aanpassen, terwijl de verbeterde technologie jouw gedragspatronen leert en zich dienovereenkomstig aanpast. Als je bijvoorbeeld op een bepaald tijdstip van de dag de helderheid op jouw scherm verlaagt, zal de A50 dit onthouden en het voor je doen.

5. Premium ontwerp

Afbeeldingsresultaat voor Samsung Galaxy A50

We hebben het Infinity-scherm aan de voorkant besproken, maar de algehele bouw van de Samsung Galaxy A50 is net zo opvallend.

De A50 is slank en ergonomisch en ligt dankzij de naadloze rondingen aan alle kanten comfortabel in de hand. Het achterpaneel van het apparaat is voor een zeer gladde afwerking inderdaad gemaakt van 3D glasstic (plastic dat eruitziet als glas) en wij bij Clove zijn hier grote fans van. Er zijn vier kleurvariaties beschikbaar: wit, zwart, koraal of blauw, maar er is veel meer over te vertellen omdat elk een gradiëntkleuring heeft, die kleurrijke regenboogachtige reflecties geeft, afhankelijk van de hoek waarin de A50 wordt gehouden. Het is uitermate belangrijk dat je de reflecterende design zo goed mogelijk beschermt. Je kunt daarvoor verschillende telefoonhoesjes vinden, zodat je dit prachtig stukje technologie niet beschadigt. Telefoonhoesjes kunnen daarnaast ook praktische voordelen bieden, zoals bijvoorbeeld een ruimte om je pinpas en id-kaart in op te bergen. Zo zorg je ervoor dat je nooit zonder geld of id-kaart op pad gaat!

Bij het gebruik van kunststof heeft Samsung ook het totale gewicht van de telefoon beperkt tot 166g, waardoor het nog comfortabeler in de hand ligt.

Is de Samsung Galaxy A50 het waard om te kopen?

Op basis van deze belangrijke functies zijn we van mening dat de Samsung Galaxy A50 een essentieel apparaat is voor mensen die op zoek zijn naar een middenklasser met verschillende functies, die meestal zijn gereserveerd voor duurdere telefoons.

Zijn er nog betere opties voor mijn geld?

Het is belangrijk om te onthouden dat de Samsung Galaxy A50 net onder de €325 incl. BTW kost.

Als smartphone fotografie belangrijk voor je is, zul je niet veel betere camera-instellingen te vinden zijn voor dat geld. Drie verschillende lenzen voldoen die aan alle behoeften voldoen en de AI-technologie van Samsung is echt heel wat.

Je zult ook niet voor €325 veel betere schermen vinden.

De Samsung Galaxy A50 is een echte alleskunner en is gemakkelijk één van de beste opties voor jouw geld die momenteel op de markt zijn. Je zou gek wel zijn om dit te missen!

Belangrijkste kenmerken van de Samsung Galaxy A50

  • Android 9 (Pie) met One UI
  • 4” 1080 x 2340 Super AMOLED Infinity-U scherm
  • Samsung Exynos 9610 Octa-core processor
  • 128GB met 6GB RAM
  • MicroSD ondersteuning (tot 512GB)
  • DRIE 25MP + 8MP + 5MP camera’s aan de achterzijde met fasedetectie en autofocus
  • 25MP selfie camera
  • 4,000mAh batterij met snel opladen
  • Gorilla Glas 3 / USB Type-C / 3,5mm audio-aansluiting

Laat een reactie achter