De Samsung Galaxy Note 20 Ultra staat de laatste tijd volop in de belangstelling, maar het is ook belangrijk om het andere – misschien nog wel belangrijkere – vlaggenschip van Samsung te onthouden. De Galaxy S-serie krijgt naar verwachting in januari een update en zoals zo vaak gebeurt tegenwoordig, wordt er maar weinig aan de verbeelding overgelaten. Het hele assortiment Galaxy S21-telefoons is keer op keer gelekt.

Vorig jaar ging Samsung van de Galaxy S10 naar de Galaxy S20, maar dit jaar zal het waarschijnlijk naar het vorige naamgevingsschema terugkeren, omdat de meeste lekken suggereren dat de nieuwe serie de Galaxy S21 zal worden genoemd. Overigens zijn de hoesjes Samsung S21 ook al in de verkoop! Ook kan je al een Samsung Galaxy A52 hoesje kopen.

Hoe de apparaten ook zullen worden genoemd, hier vind je alles wat we tot nu toe weten.

Het ontwerp en het scherm van de Galaxy S21

Net als de Galaxy S20 zal naar verwachting ook de Galaxy S21 in drie verschillende modellen komen, waarschijnlijk de Galaxy S21, de Galaxy S21+ en de Galaxy S21 Ultra.

Samsung heeft natuurlijk nog geen officiële aankondigingen gedaan, maar we hebben al afbeeldingen gezien, die het ontwerp van de aankomende telefoons laten zien. Afbeeldingen van de Samsung Galaxy S21 en de S21 Ultra zijn door @OnLeaks gelekt en lijken aan te tonen dat de Galaxy S21 Ultra een enorme camera bump op de achterkant krijgt, die deels over de rand van het toestel krult. Afgezien daarvan ziet de telefoon er relatief hetzelfde als zijn voorganger uit, met een uitsparing aan de bovenkant.

Een nieuw lek van WinFuture suggereert dat de Galaxy S21 Ultra alleen in twee kleuren beschikbaar is: ‘Phantom Silver’ en ‘Phantom Black’. Het valt nog te bezien of de andere apparaten van de Galaxy S21-reeks ook in andere kleuren beschikbaar zullen zijn, hoewel lekken suggereren dat dat wel het geval is.

Samsung Galaxy S21, S21 Plus new leak reveals everything from specifications to pricing - Gizmochina

Het scherm van de Galaxy S21 Ultra zal naar verluidt 6,8” zijn en hoewel sommige geruchten aangeven dat het een verversingssnelheid van 144Hz zal hebben, merken nieuwe geruchten van WinFuture.de op dat het in plaats daarvan een verversingssnelheid van 120Hz zal hebben. Dat is natuurlijk nog steeds geweldig en dat verslaat het grootste deel van de concurrentie. Het zou een Quad HD+ resolutie moeten bieden.

Een kenmerk dat mensen echt heeft verrast, is dat de Galaxy S21 net als de Galaxy Note-serie mogelijk de S Pen van Samsung ondersteunt. Dit gerucht komt van Samsung’s president van Mobile Communications TM Roh, die suggereerde dat “we ook aandacht hebben besteed aan de favoriete aspecten van de Galaxy Note-ervaring van mensen en we zijn verheugd om enkele van de meest geliefde functies aan de apparaten van onze line-up toe te voegen.” Volgens WinFuture ondersteunt de Galaxy S21 Ultra de S Pen, maar in tegenstelling tot de Galaxy Note-serie wordt deze niet met een S Pen verkocht, dus die zul je zelf moeten kopen..

Camera’s van de Galaxy S21

Samsung Galaxy S21 - Apple Wins Again... - YouTube

Samsung veranderde met de Galaxy S20 de esthetiek van de camera-reeks door deze naar de linkerbovenhoek van de achterkant van de telefoon te verplaatsen, die vergelijkbaar is met de camera-reeks op de iPhone 11-serie. Dit maakte plaats voor een nieuwe opstelling met drie camera’s en dat kunnen we ook als basisniveau voor de S21 verwachten.

De feitelijke cameraspecificaties variëren enigszins en zijn van het model afhankelijk. Volgens WinFuture zal de Galaxy S21 Ultra van een quad-lens camera met twee telelenzen voorzien zijn. Er is een hoofdsensor van 108MP, een 12MP ultrawide camera, een 10MP telelens met 3x optische zoom en een 10MP telelens met 10x optische zoom.

De hoofdsensor van de telefoon kan ook een flinke 108MP camerasensor zijn – die naar verluidt zal worden gekoppeld aan een 40MP camera aan de voorzijde. Dat is behoorlijk groot. Afgezien daarvan gaat er ook een gerucht dat de camera aan de voorzijde optische beeldstabilisatie of OIS kan hebben, wat een enorme vooruitgang zou zijn als dit verder wordt ontwikkeld.

Specificaties en prestaties van de Galaxy S21

Niet onmiddellijk zichtbaar, maar de Galaxy S21-serie krijgt waarschijnlijk een indrukwekkende prestatieverbetering. Net als in voorgaande jaren, wordt verwacht dat de telefoons iets andere specificaties zullen bieden, afhankelijk van waar je er een koopt.

Sommige geruchten suggereren dat de Galaxy S21 Ultra een nog aan te kondigen Samsung-chipset zal hebben, wat een 5nm-chip zal zijn, die met de Snapdragon 888 kan concurreren en de Exynos 2100 zou kunnen heten. Over de Snapdragon 888 gesproken, ondanks de feit dat Samsung niet echt groots bij de lancering van de nieuwe chipset opkwam, zal deze waarschijnlijk nog steeds in alle drie de Amerikaanse versies van de telefoon voorkomen. De bekende Samsung-leaker IceUniverse beweert dat de Exynos 2100 in staat is om 690.000 op AnTuTu te scoren, wat behoorlijk indrukwekkend is.

Volgens een rapport van GalaxyClub zal de Galaxy S21 Ultra een batterijcapaciteit van 4885mAh hebben, wat min of meer overeenkomt met de batterijcapaciteit van de Galaxy S20 Ultra. Dit werd door MyFixGuide bevestigd, die beweert door het modelnummer online te matchen met certificeringsdocumenten (3C) de batterijcapaciteit te hebben gevonden. De Nederlandse site Galaxy Club beweert ook dat de telefoon maar liefst een 65 watt oplader zal hebben, wat momenteel alleen beschikbaar is in sommige telefoons van Oppo en Xiaomi.

Prijzen en beschikbaarheid van de Galaxy S21

Samsung Galaxy S21 - IT'S TIME - YouTube

De nieuwste Samsung Galaxy S-apparaten worden meestal in februari gelanceerd, maar het kan dit jaar een beetje anders zijn. Volgens de meest recente geruchten wordt de Galaxy S21-serie eind januari gelanceerd. Een lek, van Android Authority, merkt op dat de telefoons al op 14 januari kunnen worden aangekondigd, met een releasedatum van 22 januari.

Roh van Samsung heeft laten doorschemeren dat er voor 2021 grote veranderingen in de Galaxy-line-up komen. Hij zegt dat we vanaf januari meer over deze veranderingen zullen horen, waardoor het gerucht over een grote aankondiging begin dit jaar meer geloofwaardigheid krijgt.

Als het op prijs aankomt, zullen de telefoons waarschijnlijk een vergelijkbaar prijskaartje als de Galaxy S20-telefoons hebben, waarbij de S21 de goedkoopste is en de S21 Ultra de duurste. Als ze dezelfde prijs hebben als de Galaxy S20-serie, variëren de prijzen van € 800 tot € 1.300, afhankelijk van de maten en specificaties.

Wordt het de Galaxy S21 of de Galaxy S30?

Er is enige discussie over hoe de volgende Galaxy S uiteindelijk zal worden genoemd. Voor de eerste 10 jaar van de Galaxy S-serie telde Samsung simpelweg voor zijn naamgevingsschema door – maar vorig jaar sloeg het over van de Galaxy S10 naar de Galaxy S20. Voor 2021 geven geruchten aan dat Samsung zal terugkeren naar een eenvoudige iteratie en het nieuwe apparaat de Galaxy S21 zal noemen. Hoewel dat zou kunnen veranderen naarmate we dichter bij de lancering van de telefoons komen. ‘Galaxy S30’ is zeker een mogelijkheid, hoewel het binnen enkele modelgeneraties snel uit de hand zou kunnen lopen.

Het wordt niet met een oplader geleverd

Samsung heeft Apple snel bespot nadat het bedrijf de stroomadapter bij de iPhone 12-serie achterwege had gelaten, maar het lijkt er nu op dat het bedrijf zijn houding aan het veranderen is en het accessoire voor de Galaxy S21 niet erbij levert.

Volgens Tecnoblog hebben de Galaxy S21-series allemaal goedkeuring van de overheid gekregen voor lancering in Brazilië en hoewel hun documentatie niet al te veel informatie over de telefoons biedt, wordt er wel op gewezen dat ze niet met een oplader en ook niet met een koptelefoon zullen worden geleverd.

Dit hoeft niet persé een verrassende ontwikkeling te zijn en het is ook niet de eerste keer dat Samsung zichzelf in de voet heeft geschoten door Apple te bespotten. Met name had het bedrijf al snel kritiek op Apple voor het wegwerken van de koptelefoonaansluiting, maar het bevat op veel van zijn vlaggenschip telefoons ook niet langer een koptelefoonaansluiting.

Laat een reactie achter