Het matchen van je kleding met je schoenen is niet heel ingewikkeld; het is niet moeilijk om uit te vinden wat bij wat past. Je oog (of die van je collega) kan meestal het beste beslissen.

Terwijl het doel van dit artikel is om een aantal regels vast te stellen en advies te bieden, ben ik ervan bewust dat dit dilemma onderdeel is van stijlcreatie die controversieel kan zijn; we hebben allemaal ons eigen mening over wat past en wat niet past en hoe we ons aan bepaalde regels moeten houden. Met dit in gedachten zal ik proberen om aan verschillende meningen te denken en zal ik mijn best doen om met wat tips te geven die ervoor zorgen dat je schoenen met je kleding matchen.

Hier zijn een paar tips om je schoenen te matchen met je outfit en er nog steeds heel, heel modern uit te zien.


1. Kies schoenen die een tint donkerder zijn dan je outfit.

Om de cringe-factor te vermijden die vaak tevoorschijn komt bij het combineren van twee overeenkomende kleuren die weinig van elkaar verschillen, kies voor een paar schoenen die net iets donkerder zijn dan je outfit – bijvoorbeeld een knalrood shirt met kersrode schoenen. Het verschil in kleur zal bijna niet opvallen maar zorgt ervoor dat de twee soorten rood niet vloeken.

2. Style je outfit met kleine variaties in kleur met schoenen van l’Ascolana

Bang dat je outfit er te gemaakt uitziet? Kies dan een enkele kleur als beginpunt en daarna kleuren die een heel klein beetje verschillen. De l’Ascolana doen het hierin erg goed, omdat ze veel mooie en neutrale kleuren bieden met 1 specifieke kleur die eruit springt. De schoenen van l’Ascolana (zie hieronder) worden compleet in Italië gemaakt en zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit door het gebruikt van Italiaans leer.

l’Ascolana-schoenen-zwart-blauw

3. Zorg ervoor dat je schoenen niet dezelfde kleur hebben en van hetzelfde materiaal zijn als je outfit.

Wees voorzichtig met het matchen van materialen van je outfit en schoenen. Kies in plaats daarvan voor schoenen in dezelfde kleur als je outfit, maar van net iets ander materiaal, bijvoorbeeld, zijden of satijn, om textuur aan te brengen aan je outfit.

4. Probeer je casual kleding goed te matchen.

Vergeet de regel dat je schoenen alleen met je outfit moet matchen voor belangrijke gelegenheden. Het ziet er heel goed uit als je dit ook met je casual outfit doet.

5. Maak een statement en combineer patronen.

Niet iedereen heeft een kledingstuk met patroon en een paar schoenen met exact hetzelfde patroon in de kast hangen (zoals je hieronder kunt zien), maar soms moet je gewoon een statement maken, en dat kan op geen betere manier dan door kledingstukken te combineren met hetzelfde patroon. Steel een stijltruc van J.Crew (een merk dat ervan houdt om matchende schoenen en kleding te maken) en combineer een paar andere kleuren en printjes in je outfit als je toch bezig bent. Wees wel voorzichtig met het combineren van soortgelijke printjes die niet veel van elkaar verschillen (bijvoorbeeld een luipaardjas en schoenen met een andere luipaardprint).

6. Houd je outfit neutraal met kleurrijke schoenen

Sneakers zijn er in allerlei kleuren en tinten. Tenzij je alleen volledig witte, zwarte of helemaal rode sneakers draagt is de kans groot dat je sneakerrek elke kleur van de regenboog bevat. Dit kan het moeilijk maken om je in de ochtend aan te kleden of het kan juist heel gemakkelijk zijn. De oplossing voor het hebben van zoveel gekleurde schoenen is het dragen van een outfit met neutrale kleur. Zo kun je regelmatig veel soorten en kleuren sneakers dragen. Het is makkelijk om een zwarte outfit te dragen met groene, blauwe of grijze schoenen. Of je kan gewoon een witte blouse en spijkerbroek dragen en een sneaker naar keuze. Maak je geen zorgen over de kleuren van je outfit. Het maakt je leven een stuk gemakkelijker als het kiezen van je schoenen het enige is wat je hoeft te beslissen.

7. Sokken kunnen een outfit maken of breken.

Sokken worden steeds populairder en het heeft een goede reden. Als het mensen uitmaakt wat ze aan hun voeten dragen, dan willen ze ook iets dat zelfs nog meer aandacht trekt. Dit heeft ertoe geleid dat mensen opvallende sokken met printjes dragen die passen bij ontwerpen van sneakers. Doe trouwens niet te fanatiek. Sokken zijn het cruciale onderdeel van de kledingkast, wordt vaak over het hoofd gezien en kan een outfit maken of breken. Het beste advies is om het simpel te houden, maar er zijn sokken met printjes, verschillende texturen of de doodnormale witte sokken die ook prima staan bij sneakers. Maak een goede keuze, want de verkeerde keuze kan de fantastische look van je schoenen verpesten.

8. Leer welke schoenen je kunt dragen met een nette outfit.

Mensen die van sneakers houden, vaker wel dan niet, houden er niet van om nette schoenen te dragen, of ten minste niet de hele tijd. Dit heeft ertoe geleid dat ze sneakers ook zijn gaan dragen in combinatie met nettere outfits. Het is nu prima om sneakers onder een pak te dragen – maar wel als je het juiste paar hebt gevonden. Niemand wil eruitzien als degene die heeft besloten om basketbalschoenen te dragen naar het gala. Maar, als het goed uitgevoerd is, dan kun je best een paar deze zwart witte Ice Berg sneakers dragen of niet te opvallende hardloopschoenen, zoals de Adidas Pure Boost of zelfs de Air Jordan 1. Deze schoenen kun je combineren met gewone broeken maar zijn ook te dragen naar kantoor zonder strenge kledingvoorschriften. Het doel is om er niet uit te zien als degene die naar werk is komen hardlopen en in voor werktijd snel andere schoenen heeft aangedaan. Dit kun je doen door een sneaker uit te kiezen die niet te druk oogt en onderdeel kan uitmaken van de rest van je outfit. Maak je geen zorgen als je opvalt want anderen zullen naar je schoenen kijken om de juiste redenen.

 

Laat een reactie achter