Het maakt niet uit hoe groot jouw collectie schoenen is, door je schoenen en laarzen georganiseerd te houden, zijn ze gemakkelijk te vinden en worden ze ook meteen beschermd tegen beschadiging. Gelukkig zijn er bijna net zoveel opties om je schoenen te organiseren als dat er schoenstijlen zijn.

Inventariseer wat je hebt

Zet eens AL je schoenen bij elkaar om te kijken wat je hebt. Sorteer ze dan op paren die je regelmatig draagt en paren die voor speciale gelegenheden zijn. Om ruimte te besparen en om het vinden van het gewenste paar schoenen gemakkelijker te maken, kun je ook nog sorteren op seizoenen. Zorg ervoor dat je paren, die je niet draagt of die niet comfortabel zitten, weggeeft. Gooi alle oude of versleten schoenen die niet meer te repareren zijn weg. Tel dan hoeveel paren schoenen je van elke soort hebt omdat dit je zal helpen beslissen welk soort opbergsysteem voor schoenen je nodig hebt.

Schoonmaken, poetsen en repareren

Een schoenmaker kan tegen een fractie van de kosten voor een nieuw paar de meeste schoenen en laarzen, die versleten hakken en zolen hebben, wel repareren.

Investeer in een handige schoenenkast

Als je je schoenen in je kast opbergt, heb je afhankelijk van je ruimte verschillende opties. En voor de meeste mensen werkt een combinatie van opbergsystemen voor schoenen het beste.

Een Furnea Colorado Schoenenkast in het wit of van eiken zou een goede keuze zijn. De schoenenkast bestaat namelijk uit drie vakken en kan gecombineerd worden in diverse trendy kleuren voorpanelen. Er is zelfs mogelijkheid om een spiegel front te kiezen.

Germania Colorado Schoenenkast

Aan een deur of aan een kaststang

Opbergsystemen voor schoenen die je aan de deur kunt hangen zijn een goede manier om je vloer en planken vrij van schoenen te houden en je kunt ook gemakkelijk bij de schoenen. Ze kunnen snel worden geïnstalleerd en kunnen, afhankelijk van het soort schoenen en de hakhoogte, vele paren herbergen. Een eenvoudige aanpassing zorgt ervoor dat de meeste systemen kunnen worden opgehangen aan iedere deur.

Met speciale haken voor het ophangen van laarzen kun je laarzen met hakken aan je kaststang hangen, terwijl hangende opbergsystemen en hangzakken voor schoenen ook verschillende soorten schoenen kunnen opbergen.

Op een plank

schoenen-plank

Als je over schapruimte beschikt, zijn stapelsystemen, laden of opbergsystemen met zijvakken, vooral voor schoenen die je niet vaak draagt, een goede optie. Deze opbergsystemen beschermen je schoenen tegen stof en geven je overzicht en gemakkelijke toegang tot je schoenen. Je vindt zelfs opstapelbare schoenenbakken en dozen die speciaal zijn gemaakt voor hoge hakken, enkellaarsjes, platte schoenen en zelfs kinderschoenen. Dit is een echt pluspunt wanneer je de ruimte op je plank probeert te maximaliseren! En natuurlijk kan een aangepast ontwerp met planken van verschillende diepte of uittrekbare rekken voor in een kast ook plaats bieden voor het opbergen van verschillende soorten schoenen.

Onder het bed

Je kunt ruimte besparen in je kast door seizoengebonden schoenen en laarzen onder je bed in een opbergsysteem voor schoenen voor onder het bed op te bergen. Deze opbergbakken zijn speciaal ontworpen om eenvoudig onder je bed vandaan te kunnen worden getrokken en deze opbergbakken kunnen van stof of plastic zijn gemaakt.

Vrijstaande rekken

Schoenenrekken en schoenenkasten op wieltjes zijn erg geschikt voor op zolderruimtes of wanneer je meer vloerruimte dan kastruimte hebt. De rijdende rekken bieden aan veel schoenen opbergruimte en kunnen gemakkelijk in een kast of kleedkamer worden gereden.

Laat een reactie achter