Veel ondernemers en bedrijven kiezen ervoor om SEO niet zelf in handen te nemen, maar om het uit te besteden aan bijvoorbeeld een marketingbureau. Een logische stap, want de mensen van het online marketingbureau zijn hierin gespecialiseerd en weten precies welke stappen zij wel en niet moeten ondernemen. Maar dat kan eng zijn, want het is toch jouw website die je uit handen geeft. Hoe blijf je zo betrokken mogelijk, zodat je mee wordt genomen bij de stappen die het marketingbureau maakt?

Maak regelmatig een belletje

bellen

Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van hoe het ervoor staat met jouw website en de resultaten hiervan. Aarzel dan niet om zo nu en dan de telefoon te pakken en te bellen, gewoon om te vragen hoe het ervoor staat. Woon je in de buurt? Ga dan een keertje langs. Op die manier kun je bespreken wat er gedaan is en wat er nog moet gebeuren. Veel marketingbureaus zullen ook zelf af en toe bellen of mailen om te laten weten hoe het ervoor staat. Dit neemt jou mee in het SEO proces en zorgt ervoor dat je zelf ook dingen in kan brengen.

Laat weten wat jij graag wil zien

data gegevens

Denk zelf ook mee in het proces. Zorg dat je een beetje begrijpt wat ze aan het doen zijn en verplaats je in hun schoenen. Op die manier kun je zelf ook meedenken en ideeën geven. Het is tenslotte jouw website en het gaat om wat jij graag wil zien. Laat jouw mening horen en wees niet bang om jouw idee voor te stellen. Wellicht hebben zij een beter alternatief of vinden ze het juist een heel goed idee.

Houd de resultaten bij

seo

Wanneer er wordt gewerkt aan de zoekmachineoptimalisatie, veranderen de resultaten enorm. Je stijgt namelijk plekken, of misschien daal je wel in de zoekresultaten. Je wil dit graag zelf ook kunnen zien. In veel systemen kun je als ondernemer zelf ook en daar kun je kijken hoe jouw website het doet in de resultaten. Zie je op een dag ineens een daling? Aarzel dan niet om naar het marketingbureau te bellen en te vragen waar dit door komt, of zij dit ook gezien hadden. Misschien is het niks, maar misschien is het juist wel iets waar aan gewerkt moet worden. Door zelf ook inzicht te hebben in de resultaten ben je meer betrokken en zie je met eigen ogen hoe het met jouw site gaat.

Laat een reactie achter