Investeren in Zoekmachine Optimalisatie (SEO) is voor bedrijven onvermijdelijk geworden. Doorgaans geven verreweg de meeste ondernemers en marketeers er de voorkeur aan om SEO tactieken intern te bedenken en uit te voeren met de hulp van een intern team. Maar een doorgewinterde marketeer zal je dat altijd afraden en je aanraden SEO diensten uit te besteden. Vraag je je af waarom marketing profs deze suggestie altijd geven? Daar liggen een heleboel concrete redenen aan ten grondslag.

Geen leercurve

Als je bedrijf net met SEO begint, is de kans groot dat de mensen die de taak op zich nemen heel wat tijd zullen besteden aan het gewoonweg leren van de kneepjes van het vak, wat tijd wegneemt van content optimalisatie en het genereren van materiaal in het algemeen.

SEO experts kennen hun weg in SEO en zijn al bekend met veelvoorkomende uitdagingen. Dit betekent dat ze geen tijd zullen verspillen aan iets nieuws leren. Ze zijn er meteen klaar voor!

Backlinks van hoge kwaliteit verwerven

backlinks

Het is gebruikelijk dat interne medewerkers zich onbewust bezighouden met black hat SEO vanwege hun beperkte kennis. Maar dat is niet het geval bij SEO bedrijven. Elk SEO bedrijf zal er altijd een punt van maken zich op legitieme praktijken te baseren. Hoewel black hat SEO je voorlopig misschien snelle resultaten oplevert, zal het je ranking gaandeweg beschadigen. Aan de andere kant zorgt white hat SEO ervoor dat je de volgende voordelen krijgt:

  • Organische zichtbaarheid: Organische zichtbaarheid is een cruciaal white hat SEO voordeel. Websites die bewezen white hat SEO methoden gebruiken krijgen niet van de ene op de andere dag resultaat. Maar als je eenmaal de toppositie in de zoekmachine veroverd hebt, zorgen ze ervoor dat je daar voor een lange tijd blijft.
  • Bescherming van de bedrijfsreputatie: Black hat SEO kan heel gevaarlijk zijn en ernstige gevolgen hebben. Zo erg zelfs dat je website bestraft kan worden. Stel je voor hoezeer het de reputatie van je bedrijf zal schaden als klanten ervan te weten komen! White hat SEO zal je reputatie niet schaden, want deze strategieën zijn perfect in overeenstemming met de regels van de zoekmachines.

Bijblijven met de nieuwste SEO praktijken

SEO is voortdurend in ontwikkeling geweest sinds het voor het eerst algemene kennis en praktijk werd. Vroeger waren de zoekmachine algoritmes van Google eenvoudig gebaseerd op de dichtheid van zoekwoorden. Daarom was het gemakkelijk om hoog te scoren voor zoekwoorden door eenvoudig pagina’s met trefwoorden te vullen. Maar dat is nu niet meer het geval. Het volstoppen met zoekwoorden vermindert de kansen voor je website om een betere rangschikking te verdienen. Jammer genoeg rekenen veel in-house SEO teams nog steeds op keyword stuffing en andere verouderde SEO benaderingen.

Integendeel, een doorgewinterde online marketing bureau blijft altijd op de hoogte van verse SEO trends en praktijken. Ze houden de veranderingen in zoekmachines in de gaten en passen hun strategieën dienovereenkomstig aan. SEO experts nemen uitgebreide maatregelen om zich op de hoogte te houden van de SEO trends, zoals:

  • Het volgen van updates van de SEO guru’s op sociale media platforms
  • Het doorbladeren van gerenommeerde online SEO forums
  • Abonneren op nieuwsbrieven
  • Google waarschuwingen instellen

Bespaart tijd

seo-computer-statistieken-cartoon

Hoewel het contra-intuïtief lijkt, kan het online marketing uitbesteden een goedkopere optie zijn dan alles zelf te doen. Bedenk dat het optimaal benutten van SEO vele uren onderzoek, optimalisatie, onderhoud, en controle vergt. Een bureau kan je helpen SEO te beheren, zodat je je aandacht kunt beperken tot de belangrijkste bedrijfsactiviteiten. SEO vakmensen zijn gespecialiseerd in het vrijwel 24/7 verzorgen van je hele zoekmarketing campagne.

Kosten besparen

Door SEO uit te besteden kun je op de lange termijn een aanzienlijk bedrag besparen. Dit omvat uitgaven voor software en SEO tools, en ook de salarissen van medewerkers. Om een professioneel team op te bouwen, moet je misschien zelfs meer financiële middelen bundelen voor opleiding en begeleiding van medewerkers.

Bovendien maken SEO bureaus geen one-size-fits-all pakketten. Je vindt veel SEO bedrijven die een breed scala aan flexibele pakketten aanbieden, gebaseerd op je behoeften en niche. Zo veel zelfs, dat je de keuze krijgt om vooraf of maandelijks te betalen. Dit is de meest doorslaggevende pluspunt voor kleine bedrijven, omdat ze geen omvangrijke marketing budgetten hebben.

Efficiënte schaalbaarheid

SEO is arbeidsintensief en moeilijk op te schalen, vooral als je de enige bent die eraan werkt. Aanvankelijk kun je de SEO van je bedrijf misschien in je eentje beheren. Maar zodra de omvang van je bedrijf toeneemt, wordt het bijna onmogelijk voor je om een overvloed aan taken bij te houden, zoals on-page en off-page optimalisatie, content creatie, zoekwoorden onderzoek, enzovoort. Uiteindelijk zul je een SEO team nodig hebben. Dat is waar uitbesteden in actie komt, wat een haalbaarder optie zal blijken te zijn dan interne middelen te onderhouden.

Betere ROI

SEO bedrijven kunnen betere resultaten leveren. Terwijl je je website misschien een paar posities omhoog kunt brengen voor specifieke zoekwoorden, zorgen SEO professionals ervoor dat je door de eerste pagina van de gewenste zoekmachine zeilt. Dit komt omdat ze expertise op dit specifieke gebied hebben. Zelfs als iemand binnen je bedrijf vergelijkbare SEO vaardigheden heeft, zal het voor één persoon niet mogelijk zijn om belangrijke resultaten te bereiken. Door meer uit te geven aan het inhuren van een extern bureau, maak je dus meer kans op meer website verkeer, hogere verkoopcijfers en een beter rendement op je investering.

Zorgen voor veiligheid

seo-computer-vergrootglas

Het is gebruikelijk dat interne medewerkers zich onbewust bezighouden met black hat SEO hacks vanwege hun beperkte kennis en middelen. Maar dat is niet het geval bij SEO bedrijven. Elk SEO bedrijf dat zijn zout waard is, zal er altijd een punt van maken zich op legale praktijken te baseren. Hoewel black hat SEO je voorlopig misschien snelle resultaten oplevert, zal het je ranking gaandeweg een deuk bezorgen. Aan de andere kant zorgt white hat SEO ervoor dat je de volgende voordelen krijgt:

  • Organische zichtbaarheid: Organische zichtbaarheid is hands down een cruciaal white hat SEO voordeel. Websites die bewezen white hat SEO methoden gebruiken krijgen niet van de ene op de andere dag resultaat. Maar als je eenmaal de toppositie in de zoekmachine veroverd hebt, zorgen ze ervoor dat je daar lange tijd blijft.
  • Bescherming van de bedrijfsreputatie: Black hat SEO kan heel gevaarlijk zijn en ernstige gevolgen hebben. Zo erg zelfs dat je website bestraft kan worden. Stel je voor hoezeer het de reputatie van je bedrijf zal schaden als klanten ervan te weten komen! White hat SEO zal je reputatie niet schaden, want deze strategieën zijn perfect in overeenstemming met de regels van de zoekmachines.

Het verwerven van kwaliteits backlinks

Er was een tijd dat zoekmachines backlinks van lage kwaliteit zouden goed doen. Maar dat tijdperk hebben we achter ons gelaten. Tegenwoordig moet je backlinks krijgen van gezaghebbende websites om je website in de goede boeken van elke prominente zoekmachine te laten registreren. SEO professionals helpen je met een link-building strategie om meer verkeer te genereren. Link building is een grondig proces, en een paar in-house middelen zijn misschien niet genoeg om de gewenste resultaten te bereiken. Neem daarom de alternatieve route.

Conclusie

Hebben de hierboven genoemde voordelen je overtuigd? Het valt niet te ontkennen dat moderne bedrijven het grootste belang hechten aan SEO. Dat gezegd hebbende, beseffen ze niet dat het uitvoeren van effectieve SEO een harde noot is om te kraken. Je kunt SEO diensten dus beter uitbesteden aan doorgewinterde digitale marketing bureaus. Wees gerust, het zal een verstandige zakelijke beslissing goedmaken.

Laat een reactie achter