Barcelona is het levendige hart van Catalonië, dat een unieke regio met een eigen karakter is. Dit is een moderne, jonge en stijlvolle stad met opvallende toeristische attracties en de focus van deze stad ligt meer op het heden en de toekomst dan op de geschiedenis.

Barcelona is omringd door de zee en de bergen en dit creëert een bruisende en energieke sfeer. Het is door deze ligging ook gemakkelijk om even aan de drukte te ontsnappen en één van die glorieuze stranden te bezoeken of een wandeling door het prachtige landschap te maken. Barcelona is één van de grootste steden van Europa.

Sevilla is de stad waar die beroemde dans, de flamenco, werd geboren. Het is er aangenaam warm, gepassioneerd en meteen ook boeiend. Sevilla heeft uitzonderlijke toeristische attracties en het rijke culturele erfgoed laat je verlangen naar meer. Daarom is een Sevilla stedentrip een leuke keuze voor een weekendje weg!

In het Sevilla van tegenwoordig, zie je de sporen van het turbulente verleden. Je ziet er niet alleen de Moorse en de christelijke invloeden, maar ook de moderne gebouwen uit het heden. De geschiedenis is overal in Sevilla goed zichtbaar. Je kunt een bezoekje brengen aan het prachtige Alcázar paleis of aan de torenhoge kathedraal. Kom even bij in één van die overheerlijke tapasrestaurants of geniet van de flamencodansen, die overal worden uitgevoerd.
Vreemd genoeg wordt Sevilla niet echt door de jongere generatie toeristen bezocht, maar als je de kans krijgt, moet je deze reis echt maken en je zult zeker verliefd op Zuid-Spanje worden.

Wanneer kun je de steden het beste bezoeken?

boy near outdoor fountain

Sevilla

De beste tijd van het jaar om Sevilla te bezoeken is tijdens de twee festivalperioden, namelijk Semana Santa (gehouden in de week voor Pasen) en Feria de Abril (vanaf twee weken na Pasen).

Als je de reis niet in deze periode kunt maken, kun je je reis het beste in de late herfst of in de vroege lente plannen omdat de stad tijdens de lange zomer (van juni tot september) druk en heet is. De prijzen zijn in de winter ook lager en er zijn minder toeristen, maar er is dan wel kans op wat regen.

Barcelona is bijna het hele jaar door goed te bezoeken, maar de beste tijd van het jaar is het vroege voorjaar of het late najaar omdat dit buiten het hoogseizoen valt en het dus minder druk is. Het weer is in deze periode nog steeds aangenaam.

Juli en augustus zijn de drukste maanden en we raden je aan om als het even kan Barcelona dan niet te bezoeken omdat het dan gewoon te hectisch en te vol is. Het weer is van mei tot oktober zeer aangenaam en je kunt dan ook het strand bezoeken. De wintermaanden zijn koeler en er is dan mogelijk ook kans op een bui, maar de stad is dan wel veel rustiger.

Is een bezoekje aan één van deze steden voor mij de moeite waard?

clear glass building near sea under grey sky

Sevilla

Barcelona is flitsend, energiek en modern. De stad heeft levendige toeristische attracties en je kunt er prachtige historische plekken bezoeken. Een stedentrip Barcelona is door zijn bedwelmende mix van een bruisend nachtleven, stranden en toeristische attracties echt geweldig. Ze delen de foto’s van hun bezoek maar al te graag op Instagram. We moeten wel vermelden dat Barcelona geen goedkope stad is en dat het zelfs de duurste stad van Spanje is. Barcelona is ook geweldig voor een kort verblijf of voor een dag, als je de regio met een cruiseschip aan het verkennen bent.

Sevilla is, zolang je de extreme hitte kunt verdragen, echt een genot om te bezoeken. Dit is een ideale stad om te bezoeken als je niet zo van de drukte houdt. Je kunt er een geweldige tijd doorbrengen in één van de cafés of restaurants met hun prachtige en gezellige terrassen of je kunt hier de cultuur van Andalusië omarmen. Het is een ideale bestemming als je de stress en het hectische leven van thuis even wilt ontvluchten.

De stad is zeer populair onder de wat oudere bezoekers, maar jongeren kunnen als je weet waar je in Sevilla moet zijn ook de tijd van hun leven hebben. Er zijn spannende toeristische attracties, er is een kleurrijk nachtleven en er heerst een sociale sfeer. Eén van de leukste dingen aan Sevilla is, dat het nog niet is overspoeld door het massatoerisme en dat de meeste van je vrienden daar nog niet zullen zijn geweest.

Het nachtleven

Hola LED signage

Het nachtleven van Barcelona is levendig en bruisend en het hele zomerseizoen lang worden er volop festivals en feesten georganiseerd. Omdat het een internationale en toeristische stad is, zullen de meest populaire locaties vooral door toeristen worden bezocht en zul je de lokale bevolking maar weinig zien. Het nachtleven kan soms wat over de top zijn, wat niet bij iedereen in de smaak kan vallen maar er is wel altijd wat te beleven en het is er nooit saai! Voor funky bars moet je de wijk El Born of Gothic Quarter bezoeken. In Barcelona kun je volop plezier maken, maar neem wel een goed gevulde portemonnee mee omdat het geen goedkope stad .

Dit artikel betreft een samenwerking.

Laat een reactie achter