Houd jij wel van een beetje een luxe lifestyle? Dan is de kans groot dat je daar ook best hard voor moet werken. Hoewel luxe zeker niet altijd veel geld hoeft te kosten, is het nu eenmaal wel zo dat er een prijskaartje hangt aan de wat fijnere dingen in het leven. En dat werken, dat hoeft helemaal niet vervelend te zijn. Zeker niet als je jezelf een mooi kantoor gunt. Een imperium run je nu eenmaal (meestal) niet vanaf een zolderkamertje. Hoe je een sfeervol én comfortabel kantoor creëert? Hieronder lees je er meer over de drie meest belangrijke elementen.

Locatie

Een kamer met een klein raampje dat ‘uitkijkt’ op een naastgelegen gebouw? Op een saai bedrijventerrein ergens in de middle of nowhere? Daar biedt dus niet bepaald inspiratie om kwaliteit te leveren en innovatief bezig te zijn. Kies daarom voor een omgeving waar jij wel energie van krijgt, of dat nu middenin de stad of misschien wel juist een bosrijke omgeving is. Denk aan een ruim kantoor met grote ramen waar veel licht daar naar binnenstroomt.

Essentiële kantoormeubelen

Free Office Sitting Room photo and picture

Om goed te kunnen werken, kun je niet zonder bepaalde kantoormeubelen. De werkplekken van succesvolle personen kenmerken zich vaak door grote bureaus en luxe bureaustoelen. Houten bureaus zijn eigenlijk tijdloze klassiekers. Als je moderner wil, kun je ook voor een ander materiaal gaan zoals glas of kunststof.

Luxe bureaustoelen hadden in het verleden nogal een kenmerkend uiterlijk: zwart leer. Tegenwoordig zijn er een hoop meer smaken mogelijk. Denk aan chique en warm cognackleurig leer. Of een bureaustoel met mesh in een frisse kleurstelling. Kies overigens wel voor een ergonomische bureaustoel die je aan kunt passen aan je lichaamskenmerken en favoriete zithouding. Dit zorgt niet alleen voor een sfeervol kantoor, maar ook voor een gezonde en comfortabele zithouding. Een ergonomische bureaustoel kopen doe je bijvoorbeeld bij Bureaustoel.nl. Besteed ook echt serieus aandacht aan het goed instellen van de zitting, de rugleuning en armleuningen (en eventueel lendesteun) van een ergonomische bureaustoel om fysieke klachten bij veel zitten te voorkomen.

Zo geeft de inrichting van je kantoor je status en aanzien

Een mooi kantoor regelen op een goede plek is een. De juiste kantoormeubelen regelen is twee. Die twee zaken combineren vormt uiteindelijk de laatste stap. Wat hoe weerspiegelt nu de inrichting van je kantoor je status en aanzien.

Een belangrijk element is dat je de aanwezige ruimte benut. Zet je bureau dus middenin de ruimte in plaats van tegen een muur aan. Daarnaast zijn er tot slot ook nog andere interieur items die zorgen voor een sfeervolle ruimte. Denk aan een gevulde boekenkast en schilderijen aan de muren.

Laat een reactie achter