De tuin is een heerlijke plek om even te ontspannen, bijvoorbeeld na een lange dag werken of in het weekend of in de vakantie. Hoe fijn is het om alleen of wanneer je visite hebt om in de tuin te kunnen vertoeven. En daarbij is het ook nog eens gezond om je in de buitenlucht te bevinden. Maar veel mensen lopen er wel tegenaan dat ze het moeilijk vinden om de tuin goed in te delen, zonder dat ze er al teveel onderhoud van hebben. Daarom lees je in deze blog enkele tips om een sfeervolle tuin te creëren.

Opruimen

Hoogstwaarschijnlijk is opruimen niet het eerste waar je aan denkt bij de inrichting van je tuin. Maar toch is het wel verstandig om je tuin goed op te ruimen en regelmatig schoon te maken. Veeg alle bladeren bij elkaar, haal het onkruid weg en maak eventuele tegels ook goed schoon. Hierdoor ziet je tuin er meteen een stuk frisser uit. Pas hierna kan het inrichten beginnen!

Diepte

tuin-met-water

Wanneer je een smalle tuin hebt, zijn er allerlei manieren waardoor je deze er breder uit kunt laten zien. Vaak is het namelijk zo dat een smalle tuin ook vrij lang is. Wanneer je de lengte van deze tuin onderbreekt door de tuin in verschillende delen op te delen, kun je er diepte in creëren. Denk aan een eethoek, een hoek met bijvoorbeeld een moestuin, of een hoek met een ontspannen bankje. Door verschillende hoekjes te maken, lijkt je tuin een stuk breder.

Border

Ook een border staat erg mooi in je tuin. Bij een border maak je gebruik van allerlei soorten bloemen en planten, waarbij je werkt met hoogte- en kleurverschil. Zo creëer je dynamiek en een speels effect in je tuin. Borderplanten kunnen in een lange en rechthoekige strook tegen een muur of schutting staan, maar je kunt ook kiezen voor juist een rond vak of één met golvende lijnen. Met een border kun je afwisselen met verschillende planten, in verschillende kleuren en hoogtes. Dat geeft een speels effect. Bovendien is het ook erg leuk om droogbloemen te maken van de eigen bloemen in je tuin. Deze droogbloemen kun je dan weer gezellig binnen neerzetten om je interieur daar gezellig te maken. Niet zulke groene vingers? Dan kun je ze natuurlijk ook zelf kopen bij een droogbloemen groothandel. 

Lounge-set

zwembad-tuin

Verder is het een tip om een lounge-set aan te schaffen. Hierdoor zul je heerlijk kunnen ontspannen, bijvoorbeeld met een goed boek of tijdens een gezellige borrel met vrienden. Maak een lekker recept, schaf mooi servies aan en je kunt genieten! Een lounge-set zit vaak een stuk comfortabeler dan een kant en klare tuinstoel. Op die manier is het heerlijk om uren in je tuin door te brengen. Helemaal zen kun je dan aan het eind van de avond weer naar binnen! 

Schutting

Heb je een schutting in je tuin? Vaak wordt deze geplaatst zodat je wat meer privacy hebt. Het is natuurlijk ook niet fijn wanneer je zo bij je buren in de tuin kunt kijken. Een schutting biedt dan een ideale oplossing. Wel zijn schuttingen vaak wat ongezellig in een tuin. Gelukkig kun je dit probleem gemakkelijk verhelpen door de schutting op te leuken. Hang er bijvoorbeeld vrolijke bloemetjes aan, of juist leuke foto’s van mooie herinneringen. Op die manier ziet je schutting er gelijk vrolijk uit en dat geeft een gezellige sfeer. 

Laat een reactie achter