De sigaretten die je zo kant-en-klaar in de winkel kunt kopen, zijn het populairste product om te roken. Maar er is ook nog een andere soort sigaret, die je vele voordelen kan bieden. Een sigaret die je zelf rolt, wordt gemaakt door handmatig losse tabak in een vloeipapiertje te rollen. Een zelfgerolde sigaret staat ook wel bekend als een peuk, een shaggie of een sigaartje.

Je kunt op veel manieren je zelfgerolde sigaret maken. Ten eerste kun je vloeipapier en tabak gebruiken en het dan met de hand rollen om zo de sigaret te maken. Ten tweede kun je ook een sigaretrolmachine gebruiken. Met een sigaretrolmachine, zoals de Powermatic 3, kun je een sigaret maken waarin de shag gelijkmatig wordt verdeeld en stevig wordt opgerold. Ten derde kun je natuurlijk ook kant-en-klare sigarettenhulzen kopen die je direct met tabak kunt vullen waardoor je meteen kunt roken.

powermatic-3

Powermatic 3 sigaretten roller

Het grote voordeel aan zelfgerolde sigaretten is dat ze veel minder schadelijke chemische producten bevatten als de sigaretten die je kant-en-klaar in de winkel koopt. Als je een zware roker bent en je wilt stoppen, kun je de zelfgerolde sigaretten gebruiken om het aantal sigaretten dat je elke dag rookt geleidelijk te verminderen totdat je uiteindelijk stopt met je ongezonde gewoonte.

1. Je kunt de hoeveelheid tabak die je rookt zelf bepalen

e-sigaret rook

Eén van de voordelen van het rollen van je eigen sigaretten is dat je in vergelijking met het roken van kant-en-klare sigaretten de neiging hebt om minder te roken. Bij het rollen van je eigen sigaretten, moet je moeite doen om de tabak eerst in vloeipapier rollen, in tegenstelling tot een kant-en-klare sigaret, die je gewoon uit het pakje haalt en aansteekt.

Eigenlijk is het rollen van je eigen sigaret tijdrovend en onhandig. Voordat je weer een nieuwe sigaret kunt opsteken, moet je eerst de benodigdheden pakken en een nieuwe sigaret rollen.

Zoals al eerder is vermeld, kan een zelfgerolde sigaret worden gebruikt als een gezonder alternatief. Als je wilt stoppen met roken, maar dat maar moeilijk gaat omdat je lichaam eraan verslaafd is, kun je een zelfgerolde sigaret gebruiken om de hoeveelheid tabak die je rookt geleidelijk te verminderen, totdat je uiteindelijk echt kunt stoppen met roken. Zelfbeheersing is echter nog steeds de beste manier om te stoppen met roken.

2. Er zijn ook psychologische voordelen aan zelfgerolde sigaretten

Voor de meeste mensen is de belangrijkste reden waarom ze sigaretten roken, ongeacht of dit nu kant-en-klare of zelfgerolde sigaretten zijn, om ze te helpen te ontspannen in een stressvolle situatie. Sommige mensen roken ook omdat sigaretten hun hersenen stimuleren. Nicotine, dat een toegevoegd chemisch product in sigaretten is, stimuleert de hersenen om dopamine vrij te maken.

Dopamine is een stof in de hersenen die ervoor zorgt dat mensen zich euforisch voelen. Dit is ook de reden waarom sigaretten verslavend zijn en de reden waarom mensen zich gedurende een korte periode gelukkiger voelen als ze roken.

Daarnaast is het ook bewezen dat mensen met schizofrenie minder aanvallen hebben als ze tabak roken. Het elimineert ook de impact van de ziekte. Bovendien vermindert het indirect het risico op dementie en het krijgen van de ziekte van Alzheimer.

3. Je weet wat je aan het roken bent

meisje-sigaret-roken

Kant-en-klare sigaretten worden vervaardigd en verpakt, dus je weet niet precies welke chemicaliën het kan bevatten. Als je je eigen sigaret rolt, weet je wel precies welke chemicaliën er in je lichaam terechtkomen. Bovendien kun je door er smaken aan toe te voegen je eigen sigaret aan je eigen smaak aanpassen.

4. Zelfgerolde sigaretten helpen je om gewicht te verliezen

Je hebt vast wel gemerkt dat de meeste mensen die roken slanker zijn. Tabak kan onze eetlust onderdrukken. Het zorgt ervoor dat de eetlust voor een korte periode wordt verminderd. Onderzoek heeft aangetoond dat tabak een effectieve manier is om obesitas en eetstoornissen te bestrijden. Het kan alleen maar helpen om het gewicht onder controle te houden maar is voor het algemene welzijn van het lichaamnatuurlijk niet goed.

5. Zelfgerolde sigaretten zijn goedkoper

Eén van de beste voordelen aan het rollen van je eigen sigaretten, is dat ze veel goedkoper zijn dan de kant-en-klare sigaretten. Als je de prijzen van de materialen en de ingrediënten, die worden gebruikt bij het maken van een zelfgerolde sigaret, vergelijkt met de sigaretten die je zo in de winkel kunt kopen, is de totale prijs stukken lager.

6. Het elimineert het risico op het krijgen van een neurologische ziekte

Enkele onderzoeken hebben aangetoond dat rokers, die een langere periode roken, in vergelijking met niet-rokers en rokers die maar een korte periode roken immuun zijn geworden voor het krijgen van een neurologische ziekte zoals bijvoorbeeld de ziekte van Parkinson .

Sigaretten in welke vorm dan ook worden gebruikt om de spanning en de stress op het werk of op in het leven te verlichten. Sommige mensen roken om hun hersenen te stimuleren. Anderen roken tijdens het studeren of terwijl ze proberen om zichzelf in een bepaalde situatie te kalmeren. Zelfgerolde sigaretten lijken misschien meer voordelen te bieden omdat het een goedkoper en een beter alternatief is dan de sigaretten die je kant en klaar in de winkel koopt.

Maar hoewel sigaretten je een gevoel van euforie kunnen geven, moet je je er wel bewust van zijn dat sigaretten ook schadelijke effecten veroorzaken. Dat gevoel van geluk tijdens het roken is slechts van korte duur. Op de lange termijn zal je lichaam waarschijnlijk te maken krijgen met dodelijke ziekten zoals tuberculose en kanker.

Laat een reactie achter