Het hebben van een goede gezondheid is enorm belangrijk om te kunnen functioneren in het dagelijkse leven. Niet alleen om je te kunnen concentreren maar ook voor je gemoedstoestand is het belangrijk om een goed en gevarieerd eetpatroon te hebben, voldoende slaap te krijgen en genoeg te bewegen. Daarnaast kan het innemen van voedingssupplementen ook bijdragen aan hoe gezond je bent. Door bijvoorbeeld je bloed te laten meten bij de dokter kun je precies zien wat je tekort komt en hier op terugvallen. Concentratie kan moeilijk te vinden zijn wanneer je een vitamine tekort hebt of te weinig slaapt. Het kan een goed idee zijn om je slaappatroon bij te houden in een boekje om te zien wat voor ritme je hebt, mocht je dan bijvoorbeeld erg veel lasten hebben kun je ermee naar de arts om samen te kijken naar eventuele oplossingen zodat je weer rustig kan slapen.

Doe wat goed voelt

fitness-bootcamp-buiten

Natuurlijk is er een norm waar je aan moet zitten om ‘gezond’ te zijn. Maar de een eet of sport minder dan de ander. Terwijl jij je focust op sporten en veel eet wil nog niet zeggen dat dit ook werkt voor iemand anders. Daarom is het goed om te kijken wat goed voelt voor jou. En datzelfde geldt ook voor slapen. Volwassenen slapen minder dan jongeren, en ouderen slapen nog minder. Afhankelijk van je leeftijd verandert je slaappatroon langzaam. Hier kun je vrij weinig aan doen. Ook kun je genoeg hebben aan zes of zeven uur slaap per nacht terwijl iemand anders misschien genoeg heeft aan negen uur. Dit verschilt van persoon tot persoon. Ook met eten is het belangrijk om te luisteren naar je lichaam. Wanneer je echt vol zit, is het eigenlijk goed om te stoppen met eten omdat je je piek hebt bereikt. Als je hierover heen gaat, kun je bijvoorbeeld misselijk worden.

Kijk naar additieven

Bovenop een gezonde maaltijd, bestaand uit onder andere minimaal tweehonderd gram aan groente per dag is het belangrijk om ook andere vitamines binnen te krijgen. Wanneer je bijvoorbeeld vegetarisch eet moet je ervoor zorgen dat je genoeg proteïne binnen krijgt. Maar ook eiwitten en B1 en B12 is belangrijk om binnen te krijgen. Wanneer je dit dus niet op peil hebt, kun je je na een lange tijd langzaam slecht gaan voelen. En niet alleen fysiek, ook je mentale gezondheid kan sterk achteruit gaan. Soms zijn er ook fysieke of mentale problemen waar je weinig aan kunt doen. Zoals depressie of chronische pijn. Hier kan bijvoorbeeld CBD olie van Kruidvat een goede oplossing voor bieden.

Af en toe mag het wel

brunch-pasen-eten

Je kunt je wel voorstellen dat wanneer je altijd gezond eet, je soms wel eens zin hebt in vet of bewerkt eten. Alhoewel het niet erg goed voor je is, kun je dit natuurlijk af en toe wel eens doen. Je moet jezelf ook eens wat gunnen en als je ervan kan genieten is dit altijd goed, zolang je het maar bewust doet en met mate. Want als je op je gezondheid probeert te letten en alleen maar fast food eet, zal je lichaam dit niet fijn vinden.

Laat een reactie achter