Droom jij ook altijd helemaal weg als je een nachtje in een luxe hotel hebt geboekt? En ben je gek op het interieur van stijlvolle hotels? Waarom haal je die mooie hotelkamer dan niet naar je eigen huis toe? Richt je slaapkamer in hotel stijl in. Met deze tips ga je voor een sprankelende bedroom in hotel design.

1. Het bed is de eyecatcher

moderne-slaapkamer-bruin-boxspring

De focus in de slaapkamer is het bed. En hierbij geldt, hoe opvallender en groter, hoe beter. Want zeg nu zelf, als jij in een hotel bent en het is een mini bedje dan word je daar minder blij van dan wanneer het een king size eyecatcher is. Zoek de beste boxspring en kies uit tal van tinten, waarbij zwart en taupé het goed doen. Natuurlijk gaat het ook om verhoudingen. Als je een kleine slaapkamer hebt dan lijkt een wat kleiner bed al snel groter, en dat is natuurlijk ook prima.

2. Comfort is de basis

Je kunt nog zo’n mooi bed hebben, maar ook comfort is erg belangrijk in dit type slaapkamer. Bestel daarom een goed matras waar je lekker op ligt. Als je graag tv kijkt of leest in bed dan kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een boxspring met verstelbaar matras. Een gemiddeld matras gaat acht tot tien jaar mee. Heb jij nog een oud matras? Trakteer jezelf dan zeker op een nieuwe en lig voortaan weer heerlijk in bed.

3. Zachte dekens en luxe overtrek

luxe-witte-slaapkamer

We blijven nog even bij het bed en dat is niet voor niets, want dit is de eyecatcher van de hotel slaapkamer. Bestel zachte dekens, bijvoorbeeld van donsveren. En ga voor een overtrek van katoensatijn. Dat heeft de ademende eigenschappen van katoen en voelt daarnaast nog eens lekker zacht aan. Verder kies je bijvoorbeeld voor een overtrek in een effen kleur, zoals zwart of grijs met een licht streepjespatroon. Maak de overtrek niet te druk en vermijd felle kleuren. Dat past namelijk minder goed bij de hotel stijl.

4. 60-30-10 regel voor kleurenpalet

De kleuren kies je zelf, al zal je bij een chique hotel stijl wellicht de voorkeur geven aan donkere kleuren als zwart, donkerblauw en donkergrijs. Welke kleuren je ook kiest, het is aanbevolen om de 60-30-10 regel toe te passen. Dat wil zeggen dat 60% van de slaapkamer in dezelfde hoofdkleur is. 30% is de nuancekleur en 10% is de accentkleur. Zo creëer je balans in die luxe bedroom!

5. Gedetailleerde afwerking

kroonluchter-slaapkamer

Naast het bed is ook de overige afwerking belangrijk. Hoe je dit doet hangt onder meer af van de grootte van je slaapkamer. Als je een master bedroom hebt dan kun je bijvoorbeeld ook nog een mooi zitje creëren, of zet een tafeltje neer met een luxueuze vaas. Wat leuk is voor de luxe stijl, is accessoires in zilveren, gouden of koperkleurige tinten. Een spiegel doet het goed om de ruimte optisch groter te laten lijken. Plaats nog wat extra kussens (en eventueel een sprei) op het bed om het extra cosy te maken. En vergeet de gordijnen niet, misschien met een extra onder gordijntje, zodat je overdag een kleine lichtstraal laat binnenvallen.

6. Romantische verlichting

Hoe chic de slaapkamer ook is, wanneer er gigantische tl-buizen hangen die in je ogen schijnen als je het licht aanzet, dan gaat het effect toch wel een beetje verloren. De juiste verlichting is dan ook een belangrijk aspect voor een hotel design. Zorg voor lichtverdeling. Zo kun je bijvoorbeeld spotjes laten inbouwen in het plafond. Ook een wandlampje en leeslampje passen goed in dit type slaapkamer.

Laat een reactie achter