Zo’n 30% van je leven breng je in bed door. Tel daarbij op dat de kwaliteit van je slaap bepalend is voor je prestaties overdag en het is meteen duidelijk dat de slaapkamer je aandacht waard is. Het goede nieuws? Het hoeft allemaal niet veel te kosten of veel tijd in beslag te nemen. Met deze tips geef jij je slaapkamer eenvoudig een make-over.

Muurdecoratie

De slaapkamer is misschien wel de meest privé plek van het huis. Het is dan ook best vreemd dat velen van ons de slaapkamer helemaal niet ‘eigen’ maken, zoals we dat in de woonkamer wel doen. Hang één muur vol met een collectie mooie posters die goed bij elkaar passen. Of kies een van je mooiste foto’s – van die dromerige vakantie, van je huwelijk, of van heel vroeger – en laat die op groot formaat afdrukken. Ook chic voor in de slaapkamer: een spiegel aan de muur. Zeker als er weinig lichtinval is, kan je strategisch van een spiegel gebruikmaken om licht te weerkaatsen.

Verlichting

lichte-slaapkamer

De verlichting is de sfeermaker van de slaapkamer. Vervang die saaie plafondlamp met een prachtige, hangende kroonluchter die het plafond in een sterrenhemel verandert. En kies voor dimbare nachtkastlampjes. Of installeer een lamp die van kleur kan veranderen. Zo maak je het in de winter heerlijk knus met oranje, rode of roze verlichting, terwijl je het in de winter optisch koeler doet lijken met pastelgroene of lichtblauwe verlichting.

Beddengoed

luxe-witte-slaapkamer

Je hoeft voor je nieuwe slaapkamer echt geen nieuw bed aan te schaffen (tenzij je dat graag wil natuurlijk)! Je kunt je slaapcomfort al enorm verhogen en de kamer een geheel andere uitstraling geven door je beddengoed te vervangen. Kies een kwalitatief goed dekbed, zoals een vierseizoenendekbed. Hiermee slaap je het hele jaar door warm of juist koel genoeg. Met een nieuw dekbedovertrek bepaal je voor een groot deel de uitstraling van de slaapkamer. Met het dekbedovertrek kan je goed op een vrijblijvende manier accentkleuren uitproberen. Extra bijpassende kussens en een plaid zorgen voor dat luxe hotelgevoel.

Vloerkleed

Ben je geen fan van de vloer in je slaapkamer? Niet getreurd, een hele nieuw vloer is misschien helemaal niet nodig. Kies voor een mooi groot kleed in jouw stijl voor onder het bed, of ga voor twee lange lopers aan de zijkanten van het bed. Zo bedek je een groot deel van de vloer en stap je op vroege winterochtenden makkelijker je bed uit.

Planten

Sla twee vliegen in één klap met een mooie plant in de slaapkamer. Planten zuiveren de lucht en zorgen daarmee voor een betere nachtrust, maar staan natuurlijk ook gewoon mooi! Ga voor een tropische bananenplant of grote varen in de hoek van de kamer en je hebt meteen het gevoel alsof je op vakantie bent.

Met deze tips breng jij je tijd in de slaapkamer in stijl door en geniet je van een betere nachtrust!

Laat een reactie achter