Het kiezen van de juiste stijl voor in je slaapkamer kan een lastige klus lijken, maar als je eenmaal hebt besloten dat je de ruimte modern en fris wilt maken, dan hebben wij al het advies dat je nodig hebt om de essentie echt perfect vast te kunnen leggen. Interieurontwerpers zijn absolute genieën als het gaat om het creëren van lichte, mooie en moderne slaapkamers. Daarom hebben wij een aantal prachtige projecten als voorbeeld voor je gezocht en zullen we je vertellen wat je moet doen om een vergelijkbaar resultaat te kunnen behalen. Maak je klaar om je slaapkamer een serieuze opknapbeurt te geven, want na het zien van deze mooie ruimtes, ben je vast niet meer te stoppen!

1. Gebruik heldere en neutrale kleuren

groene-slaapkamer

Pastelkleuren zijn in wezen de nieuwe neutrale kleuren voor een modern ontwerp van een slaapkamer, dus lichtroze, babyblauw en prachtig mintgroen zijn allemaal een schitterende keuze voor in de slaapkamer. Verfris de look nog meer door ook een muur wit te laten en het dan te contrasteren met druk beddengoed in een pasteltint.

2. Ga helemaal uit je dak met de verlichting

Geen enkele moderne slaapkamer zou compleet zijn zonder led opbouwspots, dus kijk verder dan die lampjes voor op de nachtkastjes. Lampen, die rechtstreeks op het hoofdeinde kunnen worden gemonteerd, zijn perfect voor een echt eigentijdse esthetiek en creëren tegelijkertijd een romantische sfeer.

3. Maximaliseer de hoeveelheid natuurlijk licht dat binnenkomt

kleine slaapkamer

Als er niet veel natuurlijk licht in je slaapkamer binnenkomt, moet je dit echt veranderen! Probeer dikke raambekleding te verwijderen en kies voor eenvoudigere, elegantere accenten, zoals houten jaloezieën of effen vitrage gordijnen.

4. Voeg wat natuurlijke materialen toe

Het gebruik van natuurlijke materialen in je slaapkamer zorgt voor een moderne esthetiek! De meest indrukwekkende onder hen is hout, omdat het een standvastige, klassieke en verbluffende toevoeging is, die net genoeg warmte toevoegt om de ruimte gezellig en opvallend te maken, zonder te overweldigend te zijn. Een houten bed is een echte aanrader!

5. Gebruik subtiele accenten

Je hoeft je niet aan wit en pastelkleuren te houden om een moderne slaapkamer te kunnen krijgen, maar wees wel voorzichtig met de kleuren, die je toevoegt. Subtiele accessoires, zoals sierkussens, zijn de perfecte manier om een beetje meer kleur aan de ruimte toe te voegen, maar probeer wel echt mooie materialen te gebruiken om zo de luxe sfeer levend te houden.

6. Houd het simpel

slaapkamer

Je hoeft om te kunnen genieten van een stijlvolle en moderne slaapkamer het minimalisme niet te omarmen, maar door de hoeveelheid rommel te verminderen, kun je wel de esthetiek vereenvoudigen. In plaats van talloze kleine accessoires kun je je beter op een paar grote items met aanwezigheid en betekenis richten.

7. Bouw een stijlvol bed

Als je maar een klein budget hebt, maar toch een moderne look voor je slaapkamer wilt omarmen, is het bouwen van je eigen bed een geweldige manier om de klus mee te klaren. Een ontwerp van pallets zou ongelooflijk kosteneffectief zijn, is eenvoudig te bouwen en ziet er toch mooi uit. Je kunt zo ook meteen weer dat natuurlijke hout in de ruimte laten terugkomen!

8. Overweeg een opvallende muur

Een geweldig modern design of motief op de muur zal het uiterlijk meteen veranderen en dat kun je gemakkelijk bereiken met behang. Probeer een neutraal kleurenpalet te behouden en experimenteer met textuur of patronen. Geometrie is een erg populaire en eigentijdse trend.

9. Maak een open ruimte

grote slaapkamer

Het wegbreken van enkele muren in je slaapkamer en het creëren van een open slaap- en badkamerruimte is erg modern en zorgt voor een prachtig ontwerp. Stel je je eens voor dat je rechtstreeks vanuit je bed naar een heerlijk bad kunt lopen!

10. Maak het af met gezellig textiel

Denk ten slotte niet dat je comfort en gezelligheid moet negeren om een moderne uitstraling in je slaapkamer te kunnen krijgen, want luxe textiel is een absolute must en voegt net genoeg zachtheid toe! Wij hebben het over hoogpolige tapijten, beddengoed van hoge kwaliteit en zelfs plaids van nepbont, die allemaal heerlijk gezellig en zacht zijn.

Laat een reactie achter