Zet de meubels die je het meest gebruikt op zonnige plekken

Als je zolder slechts één of twee ramen heeft, moet je de meubels zo plaatsen dat het natuurlijke licht op de plek valt waar je de meeste tijd doorbrengt. Hoogstwaarschijnlijk zal dit op je matras zijn, maar je kunt natuurlijk ook een bureau of een stoel voor het raam plaatsen en lekker in het licht zitten. Natuurlijk helpt dit licht ook om je kamer een warme, gezellige en frisse sfeer te geven.

Kijk eens hoe de zon de hele dag schijnt. Als je ‘s ochtends de meeste tijd in je kamer doorbrengt, kijk dan waar de zon in de ochtend naar binnen schijnt.

Voeg prachtige plaids en kussens toe om je kamer te personaliseren

Kies voor plaids en kussens, die jouw unieke persoonlijkheid uitdrukken. Dit is een geweldige manier om goedkoop het uiterlijk en de sfeer van je kamer te veranderen. Overweeg om de ruimte op te vrolijken om lichte kussens en donzige plaids om je kamer extra gezellig te maken. Leg de plaid op het voeteneinde van je bed of hang het over een stoel. Check de sierkussens van Merel in Wonderland eens om extra sfeer toe te voegen.

Overweeg om plaids en kussens in dezelfde kleuren te kopen om je kamer zo een geheel te laten lijken.

Hang kunst aan verticale muren om kleur en iets bijzonders toe te voegen

Afbeeldingsresultaat voor attic bedroom

Kunst is een geweldige manier om je muren minder kaal te laten lijken. Overweeg om een print, een foto, een schilderij of een schets aan de muur te hangen om de kamer zo meer persoonlijkheid te geven. Als je kamer vrij sober is, kies dan voor kunst met een beetje kleur om je kamer op te fleuren.

Je kunt de kunst het beste aan verticale wanden hangen omdat het lastig kan zijn om aan schuine wanden lijsten te bevestigen.

Hang spiegels op om zo het natuurlijke licht in je kamer te maximaliseren

Spiegels staan geweldig in zolderkamers omdat je ze kunt gebruiken om te kijken of je outfit mooi staat en ze tegelijkertijd de ruimte ook veel lichter maken. Hang de spiegel op een plek waar het licht, dat naar binnen straalt, de spiegel raakt omdat hierdoor de spiegel licht kan verspreiden naar andere delen van de kamer, die normaal donker zijn. Je kunt natuurlijk ook een staande spiegel gebruiken.

Grote spiegels zijn een geweldige optie omdat ze de hoogte van de muren accentueren en een grote hoeveelheid licht verspreiden.

Kies voor hanglampen om meer sfeer toe te voegen

Kroonluchters, hanglampen en andere lampen die een kap hebben die naar beneden schijnt, zorgen voor extra verlichting en kunnen de ruimte ook mooier maken. Hang dit soort lampen in het midden van de kamer op om zo het licht gelijkmatig te verspreiden of hang een lamp in een donkerdere hoek om deze op te fleuren. Kies als je een gezellige, sfeervolle sfeer wilt voor lampen met weinig Watt of kies als je licht nodig hebt om te lezen of om te studeren juist voor feller licht.

Zorg ervoor dat de lampen de looppaden niet belemmeren, omdat dit een veiligheidsrisico kan vormen.

Kies voor lichtgekleurde gordijnen of vloerkleden om de kamer lichter te laten aanvoelen

zolderkamer-slaapkamer

Gordijnen of Oosterse vloerkleden zijn een prachtige manier om de sfeer in een kamer te bepalen. Kies voor dunne, lichtgekleurde gordijnen of vloerkleden om je zolderkamer fris en luchtig te laten aanvoelen. Dunne gordijnen van katoen, linnen en mousseline kunnen dit effect gemakkelijk creëren. Als je wilt dat de kamer donker is om goed te kunnen slapen, kies dan voor gordijnen met een verduisterende laag aan de achterkant. Dit helpt om het licht te blokkeren wanneer de gordijnen dicht zijn.

Laat een reactie achter