De slaapkamer, één van de kamers in je woning waar je de meeste tijd, deels slapend, doorbrengt. Echter is deze nog vaak genoeg een rotzooi en is deze niet altijd zo uitnodigend voor jezelf, laat staan een bezoeker. Maar hoe zorg je ervoor dat dit met een paar aanpassingen wel uitnodigend wordt en zo blijft? Met de volgende tips zorg je ervoor dat niemand je slaapkamer zal betreden en deze gelijk weer wil verlaten.

De juiste indeling

moderne-slaapkamer-hout

Nog te vaak stoppen mensen alles weg in een paar hoeken in de slaapkamer zodat er veel ‘open ruimte’ overblijft. Echter zorgen deze volgepropte muren en hoeken voor een rommelig en drukkend gevoel. Kijk daarom naar de indeling van je slaapkamer en kijk hoe je meubels beter kan verdelen om een open geheel te creëren. Probeer ook zo min mogelijk losse voorwerpen in het zicht te laten liggen, berg deze op en zet een paar statement stukken op vlakke oppervlaktes om meer dimensie te creëren zonder dat het rommelig overkomt.

Slim opbergen

Om rommel tegen te gaan heb je ruimte nodig om dit op te kunnen bergen. Kijk daarom naar een kledingkast die qua formaat perfect in je slaapkamer past. Een kast hoeft niet alleen voor kleding te zijn, je kan een deel hiervan bijvoorbeeld gebruiken voor het opbergen van andere voorwerpen uit je slaapkamer. Neemt dit dan ook mee wanneer je op zoek gaat naar je nieuwe kledingkast en kijk of de indeling hiervan past bij wat jij nodig hebt. Daarnaast kan je ook zelf extra opbergvakken en manden toevoegen aan een kast om deze helemaal in te richten naar wat jij qua ruimte en indeling nodig hebt. Of dat nu extra sokkenmanden, stropdasrekken of stangen zijn. Met een beetje DIY kan je zelf de perfecte kast in je slaapkamer bouwen, als deze online niet al bestaat.

Extra opbergmeubels

goud-kleurig-bed-slaapkamer

Kleine donkere meubels kunnen een groot verschil maken in je slaapkamer. De donkere kleur zorgt voor een stijlvolle, warme sfeer. Daarnaast bieden deze meubels je de mogelijkheid om meer opbergruimte te creëren. Meubels zoals lades voor onder het bed, manden voor op de kast en nachtkastjes zwart kunnen je zowel rust als stijl bieden in de slaapkamer. Rust doordat je alles een eigen plek kan geven zonder het in het zicht te zetten. Stijl omdat je door middel van de donkere kleur en bijpassende meubels een stijlvol centraal thema toevoegt aan het interieur van je slaapkamer.

Laat een reactie achter