Afhankelijk van hoe je over slakken denkt, kan het over je gezicht laten kruipen van een stel slijmerige, traag bewegende wezens niet erg prettig zijn. Maar dat is wat sommige mensen doen in naam van de schoonheid, want het slijm dat ze afscheiden kan wonderen doen voor je huid, volgens bepaalde mensen die fan zijn van controversiële gezichtsbehandeling.

Het goede nieuws hier is dat je geen extreme ‘slakken gezichtsbehandeling’ hoeft te ondergaan om de vruchten van het slijm te plukken, want huidverzorgingsmerken hebben de voedende stof, mucine genaamd, verwerkt in crèmes en serums voor uitwendig gebruik. Het is een trend die in Zuid-Korea begon en ook steeds populairder wordt in Nederland.

Wat is slakkengel?

slakkengel-huid

Slakkengel is een uitwendig lichaamsslijm dat door slakken wordt geproduceerd. Het is zo populair geworden in de cosmetica-industrie omdat het belangrijke huidminnende bestanddelen bevat zoals hyaluronzuur, glycolzuur, en koperpeptiden – die allemaal verbazingwekkende natuurlijke resultaten op de huid hebben.

Slakken zijn nachtdieren, dus om slijm te verzamelen gaan de slakken over een gaasnet in een donkere en stille kamer gelegd worden. De slakken worden ongeveer een half uur overgelaten om door de netten te zwerven en hun ding te doen, waarbij ze mucine achterlaten om verzameld te worden. Het slijm wordt dan verwerkt om het te stabiliseren en geschikt te maken voor cosmetisch gebruik. Bij dit proces wordt geen stress op de slakken uitgeoefend, want een optimale productie van mucine vindt plaats als de slakken goed ontspannen zijn.

Hoe is slakkenslijm goed voor de huid?

Deze ingrediënten maken slakkenslijm uitstekend geschikt voor het herstellen van huidbeschadigingen, het egaliseren van de huidskleur, het vervagen van hyperpigmentatie [waaronder acne littekens], en ook voor het verstevigen en strakker maken van de huid. Daarnaast stimuleert het de collageen en elastine productie. Slakkenslijm is ook geweldig om de huid te hydrateren, want het bevat hyaluronzuur. Alsof dat nog niet genoeg is, heeft slakkenslijm ook antimicrobiële eigenschappen, waardoor het geweldig is voor het bestrijden van acne-veroorzakende bacteriën.

Is het vooral goed voor bepaalde huidtypes?

shallow focus photo of brown snail

Door de natuurlijke antibacteriële eigenschappen zijn producten die slakkengel bevatten bijzonder heilzaam voor mensen met een huid die gevoelig is voor puistjes, of een huid die regelmatig puistjes krijgt. Het werkt ook bijzonder goed voor de droge huid omdat het exfoliërende eigenschappen heeft die dode huidcellen afbreken en poriën ontstoppen.

Hoe moet slakkenhuidverzorging gebruikt worden?

Producten die slakkenslijm als overheersend ingrediënt gebruiken zijn over het algemeen veilig om dagelijks te gebruiken omdat het een natuurlijk ingrediënt is. Een belangrijke stap in een Koreaanse schoonheidsroutine is essence, en we raden aan deze stap toe te voegen als je slakkencrème gaat gebruiken.

Na het reinigen en tonifiëren breng je een kleine hoeveelheid essence aan op je hele gezicht. Klop zachtjes met de vingertoppen om de absorptie te bevorderen, en breng dan de moisturizer aan. Dit is een effectieve stap om de beschadigde huid te herstellen, de elasticiteit van de huid te verbeteren, en de hydratatie langer op peil te houden. Uiteraard helpt beweging op bijvoorbeeld fitness steps ook mee voor een gezonde huid!

Laat een reactie achter