Was je te druk in je hoofd bezig toen je de sleutels ergens hebt neergelegd waardoor je bent vergeten waar je ze hebt neergelegd? Zoek dan simpelweg de sleutels door na te gaan waar je bent geweest. Ben je ze buitenhuis verloren? Dan moeten er toch een aantal stappen worden genomen om zeker te zijn dat niet wordt ingebroken bij je thuis.

Stap 1: Doe aangifte of maak een melding

houten-deur-luxe

Als je je sleutels bent kwijtgeraakt is de eerste stap om het bij de gemeente te melden waar je ze bent verloren. Het kan zijn dat iemand je sleutel heeft gevonden en deze al heeft afgeleverd bij de gemeente. Als dit niet het geval is dan zullen de medewerkers van de gemeente je gegevens noteren en contact opnemen met je als de sleutel gevonden wordt. Laat ook weten aan de gemeente als je een vermoeden hebt dat de sleutel is gestolen in plaats van verloren. Als je denkt dat de sleutel is gestolen dan moet dit worden aangegeven bij de politie.

Stap 2: Bel met je verzekeraar

Als je sleutel is gestolen neem dan contact op met de verzekeraar om te kijken of dit volledig is verzekerd. Als je een inboedelverzekering hebt is dit meestal verzekerd. Als een sleutel gestolen is moet er een heel nieuw slot worden geïnstalleerd en dat kan nogal duur uitvallen. Daarom is het fijn als dit volledig wordt verzekerd. Het vervangen van het slot moet binnen 24 uur gebeuren na de diefstal. Als je je sleutels bent verloren wordt het niet verzekerd door de verzekering.

bellen

Stap 3: Op zoek naar een slotenmaker

Als je de sleutels kwijt bent of je vermoedt dat je sleutels zijn gestolen moet je meteen contact opnemen met een lokale en betrouwbare slotenmaker. De meeste slotenmakers zullen binnen 24 uur naar je huis komen om het slot te maken. Hierdoor is de kans op inbraak zo klein mogelijk. Het is niet makkelijk om een betrouwbare slotenmaker te vinden. Bespreek met de slotenmaker vooraf de prijsindicatie. Zo kom je naderhand niet ineens voor een verassing te staan.

Tips om je sleutels niet kwijt te raken

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om de kans op het kwijtraken van je sleutels te verkleinen. Je kunt bijvoorbeeld veel sleutelhangers aan je sleutel hangen waardoor hij meer opvalt en minder snel kwijtraakt. Je kunt een sleutelhanger kopen met bluetooth waardoor hij altijd gevonden wordt. Of je kunt ook een keycord kopen en de sleutels om je nek bewaren.

Volg bovenstaande stappen goed op als je je sleutels kwijt bent of als je sleutels gestolen zijn.

1 reactie

Laat een reactie achter