Als je gaat verbouwen of je huis opnieuw gaat inrichten, begin je vaak niet met het uitzoeken van de lampen. Toch kan het handiger zijn om dit wel te doen. Dit zijn drie slimme tips voor als je nieuwe lampen gaat uitzoeken voor je huis:

1. Houd rekening met de ruimte die er is

led verlichting woonkamer

Als je een nieuwbouwwoning gaat kopen of een uitbouw laat plaatsen, denk dan op tijd na over verlichting. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er rekening wordt gehouden met spotjes bij het bepalen van de diepte van het plafond. Spotjes hebben namelijk ruimte nodig om in het plafond te passen.

Ook als je een lichtkoepel of een speciale fitting wilt, moet je op tijd nadenken over de ruimte die hiervoor beschikbaar is. Een mogelijkheid om het effect van een lichtkoepel te creëren, is het plaatsen van een LED paneel. Lampdirect heeft deze verlichting in verschillende lichtkleuren, zodat het zelfs kan lijken of de zon altijd schijnt.

2. Denk na over de bediening

Denk na over hoe je de lampen aan en uit gaat doen. Wil je de lampen zelf kunnen bedienen middels schakelaars of wil je dat ze automatisch aan en uit gaan via een sensor? Kies je voor schakelaars, dan moet je ook nadenken over de plek. Heb je ze bijvoorbeeld nodig bij de deur of moeten ze laag zitten voor de kinderen?

3. Vergeet het werkoppervlak niet

keuken met led verlichting

Misschien ben je vooral bezig om lampen voor op de grond, aan het plafond of de muur uit te zoeken. Vergeet in de keuken niet om het werkblad te verlichten. Heb je keukenkastjes, dan plaats je de lampjes het beste aan de onderkant.

In de keuken gaat het ook om het creëren van lagen van licht in plaats van dat het afkomstig is van een enkele bron. Je staat namelijk gemakkelijk in je eigen licht als je aan het koken bent.

Laat een reactie achter