De technologische wereld is de laatste paar jaar geobsedeerd door de zogeheten ‘Internet of Things’, waardoor elke centimeter van ons huis nu langzaam een digitale transformatie ondergaat; behalve bij één ding – toiletten.

Onze vrienden in Japan genieten al jaren van constant veranderende toiletten met eindeloze lijsten aan hightech eigenschappen. Maar de rest van ons moest tevreden blijven met toiletten die eigenlijk nooit veranderd zijn. Hier komt verandering in omdat Kohler een smart toilet heeft geïntroduceerd die van je badkamer een plek maakt waar je niet meer weg wil. Kohler’s nieuwste hightech Numi-toilet die vorige maand werd gepresenteerd bij de CES 2018 is een prachtig toilet met een verbijsterend aantal ‘smart’ eigenschappen en technische snufjes.

Het nieuwste model van Kohler’s intelligente toiletten heeft een verwarmde bril, speakers waarmee je draadloos kunt streamen, bluetooth, droger met warme lucht, warmwaterreiniger, een roestvrijstalen staaf met UV-ontsmetting, automatisch doorspoelen, handsfree openen en dichtdoen van de bril, automatische luchtverfrisser, afstandsbediening met touchscreen, voetverwarmer, nachtlampje, sfeerverlichting en een verstelbare watertemperatuur, waterdruk en waterspray.

In het filmpje hieronder is een smart toilet te zien van Kohler die al verkrijgbaar is.

Maar wat het vergelijkbaar maakt met de nieuwste reeks huishoudelijke apparaten is de compatibiliteit met digitale stembedieningen voor het bedienen van de verschillende functies. Het smart-toilet kan verbonden worden met de nieuwe Kohler Konnect die de gebruiker toegang geeft tot de functies van het toilet door middel van stembediening zoals Alexa en Siri. Ook kan de gebruiker instellingen aanpassen met de bijbehorende app. Zelfs voordat je de badkamer binnenkomt kun je het toilet al klaargemaakt hebben, zoals brilverwarming en de muziek die al aan staat; hoe gaaf is dat! Het nieuwe smart Numi-toilet van Kohler gaat later dit jaar in de verkoop met een prijskaartje van €4.800.

Laat een reactie achter