Als je begint met afvallen wil je natuurlijk het liefst dat de kilo’s er zo snel mogelijk afvliegen. Misschien ga je wel onverwachts op vakantie en is het echt nodig om er wat vaart achter te zetten. Afvallen gaat niet vanzelf, je zult er hard voor moeten werken, maar als je goed je best doet, is het zeker mogelijk om snel fit te worden en af te vallen. Heb je ook een paar tips nodig om dit proces te versnellen? Dan ben je op de juiste plek. Wij vertellen je namelijk precies hoe je zo snel mogelijk fit kunt worden.

Combineer krachttraining en cardio

schoenen aantrekken fit man

Als je af wilt vallen, denk je waarschijnlijk dat je alleen maar cardio training moet doen. Toch is dit niet het geval, juist de combinatie van krachttraining en cardio zorgt ervoor dat je snel afvalt en fit wordt. Spieren verbranden namelijk vet, dus hoe meer spier je hebt, hoe sneller je afvalt. Daarnaast is het natuurlijk goed om wel gewoon cardio te doen, omdat dit het proces versnelt. Bij alle Basic-Fit sportscholen zijn er genoeg opties om krachttraining en cardio te doen!

Doe aan HIIT training

hardlopen

Misschien heb je de term wel eens gehoord, HIIT training is namelijk ontzettend populair onder mensen die af willen vallen. HIIT staat voor high intensity interval training, en zoals de naam al zegt, wissel je dus zware oefeningen af met korte periodes van rust. Dit zorgt ervoor dat je snel afvalt en een goede conditie opbouwt, het is dan ook een behoorlijk zware training. Een groot voordeel is dat het voor iedereen geschikt is omdat je je eigen oefeningen toe kunt voegen aan het schema. Je voert een oefening 30 seconde uit en neemt dan 10 seconde rust, daarna ga je verder met een andere oefening. Wij hebben een aantal oefeningen op een rijtje gezet die veel gedaan worden tijdens een HIIT training, deze kun je natuurlijk ook zelf doen!

  • Squats
  • Pushups
  • Crunches
  • Burpees

Maak een voedingsschema

gezond-eten-pot

Naast sporten is voeding ook ontzettend belangrijk. Hierbij is het belangrijk om te weten hoeveel je mag eten iedere dag, dit kun je uitrekenen met een caloriebehoefte calculator. Als je dit hebt gedaan heb je twee opties. Je kunt een voedingsschema, je weet dan precies wat je mag eten, het nadeel is alleen wel dat je hier niet van af mag wijken. Je kunt ook alles wat je eet invoeren in een app, dan kun je eten wat je wilt, als je maar niet teveel eet en je voedingswaarde behaald.

Laat een reactie achter