Het leven staat vol met verrassingen. Normaal gesproken wordt een verhuizing redelijk lang van tevoren al geregeld. Maar wat nou als je last minute ineens te horen krijgt dat je kunt verhuizen? Wat nou als je maar een paar dagen hebt om dingen in te pakken en te verhuizen voordat je je woning leeg op moet leveren? Nou, snel inpakken moet natuurlijk ook goed gebeuren, en dat kan met de volgende tips.

Ga kamer voor kamer alles af

verhuizen-spullen-inpakken

Het is het slimst om gewoon te beginnen bij een bepaalde kamer en hier alles in te pakken. Laat dingen die je écht nodig hebt er nog wel uit, maar voor de rest is het gewoon slim om zo veel mogelijk van de ruimte in één keer in te pakken. Met een paar uurtjes heb je de ruimte wel ingepakt, en bovendien is het handig dat je alles al in dozen hebt zitten wat bij elkaar hoort. De keukenspullen zitten zo niet door de badkamer spullen heen en alles wat naar de studeerkamer moet zit ook bij elkaar – alles is mooi gesorteerd.

Haal genoeg verhuisdozen en verpakkingsmateriaal

Verhuisdozen zijn logischerwijs erg belangrijk als je gaat verhuizen. Ga bijvoorbeeld naar de Action of een bouwmarkt en haal hier genoeg verhuis dozen of een andere soort grote doos. Je kunt er beter te veel halen dan te weinig, want als je uiteindelijk net een paar tekort komt is dat erg vervelend en kost het je weer een hoop tijd om nieuwe te halen. Dat wil je natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen.

Reserveer één dag voor inpakken en één dag voor schoonmaken

verhuizen-verhuisservice

Je oude woning moet niet alleen leeg, maar ook schoon opgeleverd worden. Alleen inpakken is dus niet alles. Je moet ook de tijd nemen om alles goed schoon te maken. Zorg dat je dus één dag reserveert om alles in te pakken en op te ruimen, en één dag om de woning schoon te maken. Het liefst verhuis je de spullen ook op die eerste dag, maar eventueel kan dit ook vlak voordat je gaat schoonmaken. Zorg dan dat je dit op tijd doet vroeg in de ochtend, zodat je nog de hele dag voor de boeg hebt om schoon te maken. Je bent hier vaak namelijk langer mee bezig dan je denkt. Ook voor het wegbrengen van het afval heb je zo nog voldoende tijd, en uiteindelijk kun je uitrusten in je nieuwe woning. Ideaal is het misschien niet, maar je bent wel lekker snel klaar.

Laat een reactie achter