Mensen die op kantoor werken, klagen vaak over het feit dat zij te weinig bewegen. Vandaar dat veel mensen de fiets pakken om naar de zaak te gaan. Dat heeft echter een nadeel. Het weer in Nederland is wisselvallig en niet zelden staat er een harde wind. Dat zorgt ervoor dat je bezweet op je werk aankomt en dat is niet alleen oncomfortabel, het is ook niet heel fris. Gelukkig is er een goede oplossing voor dit alom bekende probleem: de elektrische fiets. Met deze fiets kom je altijd fris en vol energie aan op kantoor.

Welke e-bike past het beste bij jou?

elektrische-fiets-wit

De tijd dat er slechts een soort elektrische fiets was, ligt al lang achter ons. Tegenwoordig zijn er heel veel soorten fietsen voor iedere doelgroep. Mensen die hun fiets voornamelijk voor woon-werkverkeer gebruiken, zijn gebaat bij een sterke, hybride fiets. Deze is voorzien van een krachtige batterij waardoor je een lange actieradius hebt. Tevens kan de batterij snel opgeladen worden, dus je kunt deze op het stroomnet aansluiten terwijl jij aan het werk bent.

Welk soort aandrijving heeft jouw voorkeur?

Een elektrische fiets zorgt ervoor dat jij niet alle inspanning hoeft te leveren om vooruit te komen en om snelheid te maken. Een elektrische fiets voor heren kan twee vormen van ondersteuning bieden. Je kunt kiezen voor een fiets met een rotatiesensor. Deze fiets versnelt de beweging wanneer deze eenmaal is ingezet. Je kunt ook kiezen voor directe trapondersteuning. Dit houdt in dat zodra je begint te trappen, de motor van je fiets in actie komt. Trapondersteuning is daarom met name geliefd onder wat oudere mensen die even wat hulp nodig hebben om op gang te komen. Alle elektrische fietsen zijn doorgaans voorzien van de mogelijkheid om even extra kracht bij te zetten wanneer je bijvoorbeeld even een heuvel over moet. Zo hoef je je dus nooit meer in het zweet te werken.

Een elektrische fiets is heel duurzaam

Een andere goede reden om voor een elektrische fiets te kiezen, is omdat dit een heel duurzaam vervoersmiddel is. In tegenstelling tot een auto stoot je fiets geen schadelijke stoffen uit, je hoeft nooit meer in de file te staan en zoeken naar een parkeerplek is ook niet meer aan de orde. Informeer even bij je werkgever naar de mogelijkheid om je elektrische fiets te financieren, vaak zijn er regelingen waar je gebruik van kunt maken om een heren e-bike te kopen. Zo kost een duurzame, goede fiets je maar heel weinig geld.

Laat een reactie achter