Het is geen geheim dat adverteren op social media platforms winstgevend kan zijn voor veel verschillende bedrijven. Adverteren op sociale media platforms is belangrijk omdat er meer echte waarde is dan wat we tegenwoordig organisch kunnen krijgen.

Van het vergroten van je bereik en zichtbaarheid tot het stimuleren van de verkoop, dit blog behandelt vijf redenen waarom merken investeren in adverteren op sociale media om hun doelen te bereiken en hun bedrijf te schalen – en waarom jij dat misschien ook zou willen.

Nu kunnen deze voordelen gebruikt worden om een aantal marketing- en advertentie strategieën te beschrijven, maar in deze post gaan we dieper in op elk voordeel in relatie tot reclame op sociale media en behandelen we precies hoe het je bedrijf kan klaarstomen voor succes op lange termijn.

Of je nu nieuw bent met advertenties op sociale media en de investering overweegt, of het laat uitbesteden via een social media bureau, de volgende voordelen kunnen je aanmoedigen om je meer op sociale media te focussen.

1. Bereik nieuwe klanten

Of je nu overweegt om te adverteren op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, LinkedIn, TikTok, of Snapchat, sociale media advertenties stelt je in staat nieuwe mensen te bereiken en met hen in contact te komen die baat kunnen hebben bij je product of diensten.

In tegenstelling tot op intentie gebaseerde, meestal op trefwoorden gerichte zoekmachine advertenties, richten advertenties op sociale media zich op gebruikers op basis van hun interesses, gedragingen en andere demografische gegevens. Dit geeft ons het voordeel dat we onze merken aan nieuwe gebruikers kunnen voorstellen op basis van targeting en hoe onze aanbiedingen bij die interesses en gedragingen passen. Mensen weten misschien niet van je merk of dat je producten of diensten zelfs maar bestaan.

advertenties-gebruik-social-media

Bron: Statista

2. Bereik meer doelen

Of je nu zoekt naar manieren om betrokkenheid te stimuleren, website verkeer, app gebruik, of e-commerce verkoop te verhogen, je kunt dit allemaal bereiken door middel van social media reclame.

Afhankelijk van waar in de trechter je doelgroep zich bevindt, kun je het juiste campagnetype kiezen dat betrekking heeft op je doel in dat stadium en je gebruikers door de trechter naar conversie helpen. Met conversiedoel campagnes kun je aangeven wat de conversie is en dan het platform vertellen naar welke gebeurtenis je een bepaalde advertentieset wilt laten optimaliseren. Wil je dat meer mensen iets aan de winkelwagen toevoegen? Kies dat als de gebeurtenis waarvoor je wilt optimaliseren. Wil je optimaliseren voor meer aankopen? Kies dezelfde optimalisatie-aanpak en zorg ervoor dat je advertentie-creaties en -teksten zo zijn afgestemd dat ze deze mensen aanspreken in hun stadium van de trechter en wees duidelijk in het doel.

doel-campagne-facebook

3. Lage instapkosten

Vergeleken met traditionele reclame zijn de kosten beduidend lager en als je maar een klein budget hebt, kun je toch meedoen en succes vinden. Natuurlijk, hoe meer je voor advertenties moet uitgeven, hoe sneller je kunt leren wat werkt en wat niet. Ook kan je dan de prestaties optimaliseren, meer variabelen testen, en meer van je doelen bereiken, zoals website verkeer, aanmeldingen, en verkopen.

De meeste sociale platforms liggen in lijn wat betreft de kosten, maar uit onze ervaring hebben we lagere kosten gezien van ongeveer €0,11 per klik op Pinterest, wat het een uitstekend platform maakt om goedkope campagnes te voeren, vooral om nieuw goedkoop verkeer naar je website te leiden voor retargeting. Aan de andere kant lijkt LinkedIn duurder te zijn, maar als je bedrijf via advertenties aan de behoeften van zijn bedrijfsgemeenschap kan voldoen en als je publieksgrootte en budget aan de grotere kant zijn, kun je daar veel succes zien voor de investering. LinkedIn kan een geweldige manier zijn voor B2B bedrijven om leads te genereren.

4. Verkrijg inzicht in je publiek

Hoe meer targeting mogelijkheden ons als adverteerders ter beschikking staan, hoe meer publiek testen we kunnen doen. Zo kan de rapportage van Facebook details delen over leeftijdsgroepen, geslachten, land, regio, apparaten die ze gebruiken, en meer. Door deze uitsplitsingen te koppelen aan je verschillende doelgroepen en de respectieve prestatiecijfers kun je beter begrijpen welke segmenten van doelgroepen resoneren met je advertenties. Je kunt deze lessen toepassen om je targeting bij te werken en dat te gebruiken om je campagnes te optimaliseren.

doelgroep-facebook-man-vrouw

Een andere manier om extra informatie over je publiek te krijgen is door Audience Insights binnen Facebook Ads Manager te bekijken. Hier kun je de uitsplitsing van een bepaald publiek bekijken naar leeftijd en geslacht, relatiestatus, opleidingsniveau, functietitel, locatie, apparaat activiteit en meer. Hoewel het beperkt is in inzicht, kan het tot op zekere hoogte nuttig zijn.

Een andere manier om een beter inzicht te krijgen in je publiek en hun voorkeuren is het uitvoeren van Instagram Stories Ads met peilingstickers. Daarmee kun je een beter inzicht krijgen in product- of dienstvoorkeuren, ze kunnen je helpen inzichten te verzamelen voor toekomstige productontwikkeling en campagnes, ze kunnen je helpen pijnpunten van een doelgroep te begrijpen die je kunt oplossen. Ook kunnen ze helpen gesprekken rond je merk en campagnes op gang te brengen en ze vergroten je advertentie-engagement publieksgrootte voor retargeting.

Door gebruik te maken van rapportage, publieksinzichten, en advertentieplaatsing-specifieke functies, kun je waardevolle inzichten krijgen over wie je het beste kunt targeten in verschillende stadia van de trechter, en dan je berichtgeving daarop afstemmen. Neem bovendien je leerpunten over je publiek en pas ze toe op andere platforms om tijd en geld te besparen terwijl je je inspanningen uitbreidt en je klanten beter begrijpt.

5. Ruime keuze aan platformen

linkedin-vraag

Hoewel elk sociaal platform zijn eigen advertentie specificaties, plaatsingen en formaten heeft, zijn er toch enkele gemene delers over de platforms heen. Het mooie van reclame op sociale media is dat er creatieve vrijheid is en eindeloze tactieken en mogelijkheden om je merk te laten zien in het licht dat jij wilt. Van statische beelden tot korte en langlopende video-inhoud, van horizontale en verticale rechthoekige formaten tot vierkante, gebruik elk beetje van de plaatsingsruimte voor advertenties om je advertentieruimte op een scherm te vergroten. Zodat de gebruiker zich op jou concentreert en het afleiding van buitenaf door andere advertenties en inhoud beperkt. Een formaat dat snel populair is geworden, organisch en daarna met betaalde advertenties over platforms heen, is het Stories formaat. Dat is nu organisch te vinden en in de meeste gevallen ook als advertentieplaatsing op Facebook, Instagram, Snapchat, Tik Tok, en sinds kort ook Twitter en LinkedIn.

Als je videos kunt gebruiken om je producten, je in gebruik zijnde diensten en je merkverhaal te laten zien, doe dat dan, want video-inhoud is gemakkelijker verteerbaar voor gebruikers. Er worden meestal meer impressies gewijd aan video-inhoud, het kan helpen de verwachtingen van de gebruiker over je aanbod beter te beheren, en het kan je merk tot leven brengen. Als je video gebruikt, zorg er dan ook voor dat je je gebruiker in de eerste seconden boeit door je beste beentje voor te zetten, je merk te laten zien, en zorg ervoor dat je verhaal snel is, to the point en bruikbaar voor actie. Als je geen video-inhoud hebt, gebruik dan statische beelden en pas een van de gratis sjablonen en speciale effecten van Facebook toe met behulp van de Video Creation Kit in het advertentieniveau van Ads Manager. Als je creatives nodig hebt voor andere platforms, kijk dan op vrije stock beeld- en videosites tot je in staat bent zelf te maken.

Advertenties in de sociale media bieden een breed scala aan reclamevormen en door de verschillende platforms die we tot onze beschikking hebben om mee te experimenteren, kan het veel succes opleveren!

Laat een reactie achter