De eerste stap om te beslissen welke soort kunststofplaten je nodig hebt voor een project, is om te bepalen of je beter platen van plexiglas of polycarbonaatplaten kunt gebruiken. Acrylplaten bieden als je het vergelijkt met gewoon glas een superieure helderheid en een hogere slagvastheid en zijn gemakkelijker op maat te snijden dan polycarbonaatplaten. Ze zijn ook veel goedkoper in de aanschaf. Speciale acrylplaten zoals UV-doorlatende acrylplaten of UV-filterende acrylplaten kunnen, afhankelijk van hoe het wordt gebruikt, extra besparingen wat betreft de kosten van een project opleveren. Als je de voor- en nadelen van elk speciaal kunststofmateriaal kent, kun je de meest efficiënte kunststofplaat vinden die je ook de gewenste visuele effecten zal geven.

huis raam

UV-filterende acrylplaten

Wanneer je op zoek bent naar acrylplaten die zijn ontworpen om de zon buiten te houden, kan een UV-filterende acrylplaat helpen om de overdracht van schadelijke ultraviolette stralen te voorkomen. Dit speciale acryl kan worden gebruikt voor het maken van fotolijsten en kan kunstenaars en musea helpen om kunstwerken en speciale documenten te beschermen tegen vervaging en degradatie dat kan ontstaan door UV-stralen.

UV-doorlatende acrylplaten

Het tegenovergestelde van UV-filterende acrylplaten zijn de UV-doorlatende acrylplaten. UV-doorlatend acryl laat UV-A-licht en UV-B-licht door en wordt gebruikt voor medische behandelingen of het maken van zonnebanken. UV-doorlatend acryl kunststof is ontworpen om 92% van de UV-stralen door te laten en is bestand tegen continu en intensief gebruik. Dit speciale materiaal biedt dezelfde voordelen van traditioneel plexiglas zoals een hoge slagvastheid, maar maakt een gemakkelijke fabricage en montage toch mogelijk.

Museum acrylplaat

Hoewel UV-filterende acrylplaat superieure voordelen biedt voor het inlijsten en weergeven van kunstwerken, kan museum acrylplaat nog meer voordelen bieden voor deze toepassingen. Tru-Vue’s acrylplaten, die ook wel museum acrylplaten worden genoemd, zijn specifiek ontworpen om bescherming te bieden tegen oxidatie en degradatie dat na verloop van tijd kan optreden. Naast zijn UV-filterende eigenschappen is museum acrylplaat ook anti-reflecterend.

Framekwaliteit acrylplaat

Framekwaliteit acrylplaten werden ontworpen met inlijsten in het achterhoofd en werden de gouden standaard op het gebied van inlijstkunst en fotografie. Framekwaliteit acrylplaat wordt door een camera geïnspecteerd om te kunnen verzekeren dat er geen onvolkomenheden zijn, wat bijdraagt aan de superieure kleur, helderheid en integriteit van het materiaal. Deze speciale acrylplaat absorbeert tot 98% van de UV-stralen en heeft slechts de helft van het gewicht van traditioneel glas.

Antistatisch plexiglas

Hoewel er speciale antistatische films en coatings op de markt zijn voor de afwerking van plexiglas platen, bieden deze geen permanente oplossing zoals antistatische acrylplaten. Antistatische acrylplaten of elektrostatisch dissipatieve acryl zijn ontworpen om beschadiging van elektronische artikelen te voorkomen en het te beschermen tegen vocht. Antistatische acrylplaat wordt vaak gebruikt voor het maken van transportbandafdekkingen, handschoenenkasten, elektronische apparatuur en meer.

Slijtvast acryl

Voor beglazingstoepassingen in drukbezochte gebieden of gebieden met een kleine impact is schuurbestendig of slijtvast acrylfolie het ideale materiaal. Slijtvast acryl kan, afhankelijk van je behoeften aan één of beide zijden worden gecoat. De speciale coating op slijtvast plexiglas voorkomt krassen en dit is handig voor het maken van vitrines en meer.

Infrarood kunststof acrylplaat

Wanneer discretie of veiligheid nodig is, is infrarood doorlatende acrylaat plaat het perfecte materiaal. Hoewel alle acryl kunststof infrarood doorlaat, blokkeert dit speciale acryl ook zichtbaar licht. Infrarood kunststof acryl heeft dezelfde fysische eigenschappen als traditioneel plexiglas, zoals superieure slagvastheid en het is gemakkelijk op maat te snijden. Typische toepassingen voor infrarood kunststof acrylplaat zijn onder meer het maken van videocamera’s, audioapparatuur of beveiligingscamera’s.

Impact gemodificeerde acrylplaten

Hoewel acrylplaten al 17 keer de slagvastheid bieden van traditioneel glas, biedt impact gemodificeerd acryl 10 keer de sterkte van traditionele acrylplaten. Dit maakt impact gemodificeerd acrylplastic een van de beste materialen voor verzending en verwerking, evenals toepassingen zoals POP-schermen, ramen, bewegwijzering en meer. Dit gemodificeerde acryl biedt dezelfde helderheid en thermovormmogelijkheden als traditioneel helder plexiglas.

Lucite blok acrylplaat

Lucite blok acrylplaat is het beste materiaal dat er beschikbaar is om bewegwijzering naar het volgende niveau te brengen. Deze speciale acrylplaat is een solide diffusie laag voor de productie van kanaalletters. Lucite blok laat de plaatsing van LED’s rechtstreeks in het materiaal toe voor een gelijkmatig diffuse gloed. Lucite blok acrylaat behoudt zijn superieure kwaliteiten in zowel binnen- als buitentoepassingen.

Zwart en wit acrylplaat

Een ander populaire acryl kunststof dat wordt gebruikt voor het maken van bewegwijzering, is zwart en wit acrylplaat. Deze speciale acrylplaat is weerbestendig en heeft een hoge slagvastheid, waardoor het een geweldig materiaal is voor het maken van bewegwijzering voor buiten. Zwart en wit acrylplaat verbergt je bord of bericht wanneer er geen verlichting op schijnt. Deze acrylplaat blijft overdag zwart en geeft in het donker een helder, wit licht.

1 reactie

  • Heb een vraag. Ik heb een keer een plat zwart perspex gehad. Als ik daar met een zaklamp op scheen, dan zag je geen licht in het donker, maar wanneer ik met een ir camera keek, dan kon ik de omgeving prima waarnemen. Kunt u mij vertellen welke perspex dat was. Ik weet dat het licht van de lamp niet te zien was maar de gloeidraad van de lamp wel.
    Hartelijk dank

Laat een reactie achter