Mallorca

mallorca

1. De meeste toeristen bezoeken Mallorca van begin juli tot midden september. In deze periode heb je heerlijk zonnig weer en de reizigers trekken dan massaal naar het strand. Het regenseizoen, met af en toe korte hevige regenbuien, loopt van eind september tot november.

2. Reizigers moeten zichzelf goed beschermen met zonnebrandcrèmes en sprays omdat het risico op verbranden, zelfs als je door de stad loopt, behoorlijk groot is. Ook op het strand moet je je goed beschermen en moet je je aan bepaalde preventieve maatregelen houden. Tijdens het zonnebaden is een hoed of een pet een must omdat deze een zonnesteek voorkomt.

3. Het eiland beschikt over verschillende hotels en accomodaties van verschillende prijzen. In de regel staan de duurste hotels in de hoofdstad van het eiland. Verstandige toeristen geven er de voorkeur aan om zich te vestigen in de buitenwijken van Palma of in de naburige steden en een bezoekje aan de hoofdstad te brengen om er wat rond te kijken en te wandelen.

4. Op het gebied van de gastronomie vind je zowel chique restaurants als goedkopere eetgelegenheden. De kleinere eetgelegenheden bieden de aantrekkelijkste prijzen terwijl ze tegelijkertijd gerechten van hoge kwaliteit serveren, die veel lof verdienen.

Waar te verblijven?

Check Son Antem Rentals om een luxe toevluchtsoord op de Balearen voor de oostkust van Spanje te vinden. De verblijven zijn omringd door ruige bergkliffen, beschutte baaien en de sprankelende azuurblauwe Middellandse Zee.

Marbella

marbella

1. Ken de belangrijke data – in Spanje duurt Pasen wel een week. Het begint dit jaar op zondag 25 maart met Palmzondag en eindigt op Paaszondag op 1 april. De feestdagen vallen op 29 maart (Witte Donderdag) en 30 maart (Goede Vrijdag). Alle winkels zijn op deze dagen gesloten, dus als je in een vakantiehuis verblijft, zorg er dan voor dat je voldoende eten en drinken in de supermarkt inkoopt!

2. Bekijk eens een optocht – elke paasweek is er een optocht door de straten van alle steden en dorpen in Andalusië. Dit zijn prachtige spektakels van toewijding, met verbluffende “tronos” die uit de kerken en kapellen worden gehaald en door de straten worden gedragen. Dit zijn sierlijke sculpturen van heilige gebeurtenissen, die wel twintig of meer mensen nodig hebben om gedragen te worden. Verwacht muziek, wierook en groepen gelovigen, sommigen met de iconische pij en puntkap. Er zijn op Palmzondag en Paaszondag twee optochten overdag. De anderen zijn sombere aangelegenheden, maar wel echt krachtig en worden vaak verlicht door duizenden kaarsen. Marbella heeft enkele uitstekende optochten, die beginnen bij de oude stad en langs de hoofdweg van Ricardo Sorriano lopen.

3. Ga eens naar Malaga– Malaga is de plaats waar de grootste, meest indrukwekkende optochten plaatsvinden. Het is beroemd om zijn drama, kunst, militaire pracht en uitbarstingen van droevige flamenco. Duizenden mensen komen naar het centrum om getuige te zijn van deze optochten en het is een geweldige manier om de stad te verkennen. Als je een auto huurtraden wij je aan om deze bij het winkelcentrum Plaza Mayor te parkeren en met de trein verder te gaan. Veel straten zullen vanwege de optochten worden afgesloten en parkeren zal dan moeilijk zijn. Als alternatief kunnen we een privétransfer van jouw vakantiehuis naar Malaga organiseren om je zo dicht mogelijk bij het gebeuren te brengen. Als je eenmaal een optocht hebt gezien, ga dan naar optocht één van de vele prachtige restaurantjes in de oude stad of naar het mooie havengebied voor een wandeling en een heerlijk hapje eten.

Waar te verblijven en te parkeren?

Verblijf in het Marriott Marbella Beach Resort, gelegen in het hart van Andalusië aan de Costa del Sol. Dit elegante resort van Marbella is omgeven door exotische architectuur en een luxe stijl. De resort ligt op slechts 30 minuten rijden van de luchthaven van Malaga, direct naast het 5-sterren Don Carlos hotel en het topklasse Nikki strand.

Je kunt op internet tegenwoordig heel makkelijk een parkeerplaats regelen, mocht je graag parkeren op Eindhoven airport.

marriott

Laat een reactie achter