Iemand heeft je vast weleens verteld dat je, voor het geval je een ongeluk krijgt en je in het ziekenhuis beland, altijd mooi en schoon ondergoed moet dragen, toch? Want het zou verschrikkelijk zijn als de artsen je in een versleten slipje zien en het bespaart je een gevoel van schaamte als ze je je kleren uittrekken en je in een ziekenhuisjasje hijsen. Maar heb je je ooit weleens zorgen gemaakt over het feit dat als er iets met je zou gebeuren, jouw geliefden je spullen zouden gaan inpakken en dan misschien je geheime lade met speeltjes zouden kunnen ontdekken? Het kan gebeuren. Maar afgezien van tragische en hypothetische situaties, zou je je nooit hoeven te schamen voor het gebruik van speeltjes – in feite moet je er juist trots op zijn.

Het gebruik van speeltjes en versterkers voor genot heeft jarenlang een beetje in een verdomhoekje gezeten en er rust een soort taboe op. Hierdoor hebben mensen die ervan genieten het gevoel dat het een deel van hun leven is, dat geheim moet worden gehouden. Maar tegenwoordig zeggen vrouwen en mannen steeds vaker dat ze speeltjes gebruiken, waardoor de schaamte om erover te praten ook langzaam verdwijnt. Veel van de oude mythen (zoals dat alleen eenzame alleenstaande vrouwen vibrators gebruiken) beginnen te verdwijnen omdat er tegenwoordig steeds meer stellen opener praten over de speeltjes, die ze in de slaapkamer gebruiken.

Genieten van een gezond en spannend genot is niets om je voor te schamen en het gebruik van speeltjes om het plezier te verhogen, is iets dat heel gewoon is. Maar als je je toch een beetje schaamt wanneer het onderwerp ter sprake komt, herinner jezelf er dan aan dat er zeven redenen zijn waarom je je nooit zou hoeven te schamen voor het gebruik van speeltjes. Vergeet niet dat er meer mensen zijn die deze speeltjes gebruiken dan jij denkt.

1. Iedereen doet het

Het feit dat je vrienden en collega’s niet vertellen dat ze speeltjes gebruiken, betekent nog niet dat ze er niet een paar in hun nachtkastje hebben liggen. De kans is groot dat als je eens zou gaan rondvragen, je erachter zult komen dat er meer mannen bijvoorbeeld de Fleshlight girls bij Easytoys gebruiken, dan dat je zou verwachten. Dit betekent dat je je dus helemaal niet hoeft te schamen.

2. Ze zorgen voor een hoogtepunt

Als je je schaamt voor het gebruik van speeltjes, denk er dan aan dat ze, net zoals Google Maps op je telefoon, ervoor zorgen dat je bij je einddoel komt. Speeltjes verbeteren de ervaringen en zijn voor beide partners leuk. Zowel vrouwen als mannen kunnen genieten van speeltjes en hoe meer je experimenteert, hoe meer je leert over wat je lekker vindt.

3. Het zijn vaak andere mensen, die zich ongemakkelijk voelen

Laat de onzekerheden van andere mensen jouw keuzes niet bepalen. Het feit dat iemand anders zich ongemakkelijk voelt bij het gebruik van speeltjes, betekent niet dat dat voor jou ook het geval moet zijn. Laat zien hoe een gezond, zelfverzekerd, positief persoon eruit ziet en schaam je niet voor het opnemen van speeltjes in je liefdesleven.

4. Je kunt iemand plezieren

Hoewel speeltjes toch al een behoorlijk lange tijd verkrijgbaar zijn, gaan er nog steeds enkele mythen de ronde. Deze algemene misvattingen over speeltjes zijn niet gebaseerd op waarheden. Iedereen die denkt dat vibrators alleen voor zielige alleenstaande dames of koppels met een saai speeltjes zijn, heeft zelf geen goed speeltjes.

5. Het is avontuurlijk

Als je iets nieuws probeert, geeft dat een gevoel van spanning. Als je je afvraagt hoe het zou zijn om een speeltje uit te proberen, waar wacht je dan nog op? Als je het spannend vindt om een winkel, die deze speeltjes verkoopt, binnen te lopen zijn er tal van online verkopers die je het product in een discrete verpakking zullen opsturen. Dus maak je geen zorgen, de postbode zal niet weten wat er in die doos zit die hij vanochtend bij je thuis heeft bezorgd.

6. Je leert iets nieuws

Het gebruik van een speeltje kan je op een nieuwe manier laten genieten van genot. Als je problemen hebt gehad met het bereiken van een hoogtepunt, is experimenteren met speeltje misschien net wat je nodig hebt, om je lichaam goed te leren kennen.

7. Het toont je zelfverzekerdheid

Het introduceren van speeltjes in de slaapkamer betekent niet dat het niet goed zit tussen jou of je partner – integendeel! Het betekent dat je zelfverzekerd genoeg bent om te weten wat je wilt en openstaat voor nieuwe manieren om het in de slaapkamer spannender te maken. Het gebruik van speeltjes laat zien dat je je op je gemak voelt en dat je tevreden bent over jezelf en je lichaam en het plezier in bed echt serieus neemt.

Laat een reactie achter