Lampen zijn in principe kleine details in een woning. Maar ze maken ontegenzeggelijk een statement en een algemene invloed op de sfeer van elke woning. Daarom kunnen ze beschouwd worden als zowel noodzaak als stijl.

Maar behalve licht op zich is een van de kleine must-haves in elk huis een spiegel. Behalve dat je hem gebruikt om naar je fysieke verschijning te kijken, is een spiegel nu ook een stijlobject binnen de woning. Een ruimte kan er zowel elegant als ruimtelijk uitzien met spiegels erin.

Dit zijn de grootste voordelen van een spiegel met verlichting:

1. Extra functies

80 cm spiegel met verlichting en 3 handige touch knoppen

Veel spiegels met achtergrondverlichting zijn verkrijgbaar met optionele functies zoals bewegings- en/of nabijheidssensoren en een anti-condensfunctie, waardoor je je geen zorgen meer hoeft te maken over het afvegen van je spiegel na een douchebeurt.

2. Energiebesparing

In veel verlichtingsarmaturen voor badkamers zitten gloeilampen, die veel elektriciteit verbruiken en een levensduur van ongeveer 1.200 uur hebben. Spiegels met achtergrondverlichting gebruiken echter LED verlichting, die veel minder elektriciteit verbruikt en ongeveer 40.000 uur meegaat. Dit betekent dat je flink bespaart op je elektriciteitsrekening en dat je ook je ecologische voetafdruk verkleint.

3. Verlichting van hoge kwaliteit

Strakke badkamerspiegel met LED verlichting en verwarming

De LED verlichting die in spiegels met achtergrondverlichting gebruikt wordt is er met warme of koele kleurtemperaturen om je teint aan te vullen, maar ze is ook van hoge kwaliteit om je een zuivere, vlekkeloze en wijdverbreide gloed te geven. Zo kun je elke taak voltooien in de wetenschap dat je gezicht en/of lichaam volledig verlicht zijn.

4. Stijl

Als je wat stijl aan je badkamer wilt toevoegen, kan een spiegel met achtergrondverlichting een gemakkelijke manier zijn om dat te doen. Bij Designspiegels.nl hebben ze een hele reeks spiegels, en elk ervan kan als middelpunt in je inrichting worden gebruikt. Ze kunnen een vleugje elegantie, verfijning, moderniteit, durf, of minimalisme toevoegen, afhankelijk van je smaak.

5. Geen schaduwen

spiegel-met-verlichting-led

Gewone verlichtingsarmaturen in je badkamer kunnen vaak schaduwen op je gezicht veroorzaken en het moeilijk maken om jezelf volledig verlicht te zien. Wanneer delen van je gezicht niet helemaal zichtbaar zijn, kan dat het scheren of aanbrengen van make-up bemoeilijken. Een spiegel met achtergrondverlichting echter geeft volledige verlichting en belicht je hele gezicht met helder, gelijkmatig licht.

Veel spiegels met achtergrondverlichting zijn ontworpen met een moderne toets, en zijn daarom veel dunner dan andere stijlen spiegels. De badkamers van vandaag worden steeds compacter van formaat en deze dunheid kan meer ruimte bieden. Je kunt er ook een grotere spiegel mee kiezen, wat niet alleen handig kan zijn voor gedeelde badkamers, maar ook om een illusie van een grotere ruimte te wekken. Uiteraard kan je natuurlijk altijd kiezen voor een spiegel op maat, zodat de spiegel perfect past.

Laat een reactie achter