Als je op zoek bent naar een classy en toch spiritueel cadeau voor iemand die dichtbij je staat, zijn er een hoop dingen waar je uit kunt kiezen. Maar je wil natuurlijk niet zomaar iets geven. Voor iemand die veel voor je betekent, wil je het liefst een uniek cadeau. Iets dat ze niet zomaar zullen raden. Maar als het niet makkelijk te raden is, is het ook niet altijd even makkelijk te vinden, dat is vaak het probleem. In dit artikel geven we je een aantal tips als je op zoek bent naar een uniek spiritueel cadeau!

Spirituele sieraden kopen als cadeau

spiritueel-edelsteen

Ben je op zoek naar een classy en spiritueel cadeau voor een vrouw, dan zit je met sieraden eigenlijk altijd goed. Maar wil je spirituele sieraden kopen, waar zoek je dan eigenlijk precies naar? Spirituele sieraden zijn sieraden met een diepere betekenis, maar deze kunnen allerlei vormen aannemen. Vaak hebben ze een bijzondere vorm of zijn ze gemaakt van een zeldzaam materiaal. De meest voorkomende soorten spirituele sieraden zijn kettingen, armbanden, oorbellen, ringen en hangers. Vaak zijn de sieraden gemaakt van zilver, koper of een andere metaalsoort, in combinatie met een edelsteen of een ander spiritueel symbool. Ook andere natuurlijke materialen zoals hout, steen, koraal en kristal komen veel voor. Bepaalde spirituele tekens die je regelmatig terug zult zien bij spirituele sieraden zijn bijvoorbeeld de Levensboom, de Oneindige Knoop, het Ankh Kruis en de Lotusbloem.

Edelstenen als cadeau

Edelstenen zijn vandaag de dag een van de meest prominente symbolen van spiritualiteit. De stenen kunnen allerlei kleuren en vormen hebben, aangezien het natuurproducten zijn, gemaakt van verharde mineralen. De meeste edelstenen bestaan uit meerdere mineralen, minimaal twee of drie verschillende. De kleur van een edelsteen hangt af van de mineralen waar hij uit bestaat. De enige edelstenen die niet uit mineralen bestaan zijn barnstenen en parels. Deze stenen zijn afkomstig van dieren of planten en worden daarom ook wel organische edelstenen genoemd. Iedere edelsteen heeft een eigen werking, die vooral afhankelijk is van de dichtheid van de edelsteen. Er zijn heldere stenen, doorzichtige stenen en dichte stenen. Heldere edelstenen hebben met name invloed op de geest. Ze helpen ons om dingen duidelijk en helder te zien. Doorzichtige stenen werken vooral in op het gevoel, ze reguleren onze emoties en helpen ons sterke emoties te verwerken. Ten slotte richten dichte stenen zich vooral op het lichaam. Een edelsteen is een mooi, persoonlijk cadeau.

Een chique cadeau voor in huis

Wil je iemand graag iets geven dat ze in huis neer kunnen zetten, maar dat wel een spirituele betekenis heeft? Doe diegene dan een zoutlamp cadeau. Zoutlampen zijn gemaakt van grote brokken zout en er is een lampje of kaarsje in gezet. Doordat het licht van de lamp of kaars door het zout heen brandt, ontstaat er een warm en sfeervol oranje licht. Dit maakt een zoutlamp ideaal voor het creëren van een prettige, ontspannen sfeer. Daarnaast is een lamp gemaakt van himalaya zout ook een goede luchtzuiveraar. Hij zorgt namelijk dat er meer negatieve ionen in de lucht komen, waardoor de lucht schoner en natuurlijker wordt. Dit heeft veel positieve gevolgen voor het menselijk lichaam, waaronder:

  • Het in balans brengen van de zuurtegraad balans in je bloed
  • Het verminderen van het effect van straling op je lichaam
  • Het stimuleren van een vrolijk en gelukkig gevoel
  • Het verbeteren van de functie van onze organen

Laat een reactie achter