Werken aan je gezondheid is een heel goed plan. Het maakt niet uit of je al een ervaren sporter bent of gewoon graag wilt beginnen met sporten, tijd vrijmaken voor beweging is belangrijk. Maar ga je dat alleen doen of liever ga je liever sporten met een trainer in Amsterdam? In dit artikel kijken we naar de voordelen van sporten met een trainer, zodat jij je gezondheid naar een nieuw niveau kunt tillen en de beste versie van jezelf kunt worden.

Een training speciaal voor jou – op maat gemaakt

man-vrouw-crossfit

Als je nog niet veel ervaring hebt met sporten is het soms wel handig om wat extra hulp te hebben van een expert. Je kunt dan aan het begin beginnen en de oefeningen gelijk goed aanleren. Het voordeel aan sporten met een trainer in vergelijking met sporten in een grote groep (of juist alleen) is dat de training helemaal op maat gemaakt kan worden. Dan weet je dat je training past bij jouw niveau en dan loop je ook minder risico’s op blessures. En met de volledige aandacht van een (personal) trainer weet je ook zeker dat er niets fout kan gaan tijdens een training.

Motivatie en verantwoordelijkheid: een stok achter de deur

Een van de uitdagingen aan het sporten is de motivatie en drive vinden om consistent te trainen. Een trainer kan je helpen om dit probleem uit de weg te gaan. Als je een afspraak hebt met een trainer is het een stuk lastiger om deze afspraak af te zeggen. Er staat iemand op je te wachten, die gelooft in jou en die verwacht dat je er bent. Dan ga je toch zeker sporten? Maak een vaste afspraak met een trainer en spreek met af dat je er altijd zal zijn. Natuurlijk kan er eens een uitzondering zijn, maar plan dan gelijk een andere afspraak in. Om fit te worden is consistentie een absolute must.

Veiligheid voorop: loop geen risico’s

overhead-press-dame-crossfit

Als je zelf gaat sporten moet je al die technieken helemaal zelf uitvogelen. Dat kan best, maar het kan ook zijn dat je een foutje maakt en jezelf pijn doet. Met een personal trainer erbij weet je zeker dat je veilig traint en dat je alle oefeningen goed uitvoert. Je loopt dan geen risico op blessures. Als je zelf nog niet helemaal weet hoe je moet trainen en wat de techniek is van al die oefeningen, is het een geweldig plan om te gaan sporten met een trainer. Dan weet je zeker dat het goed komt. Daarbij weet je ook dat je zo traint voor optimaal resultaat. Trainers weten precies hoe het lichaam werkt en wat ze moeten doen om jouw doelen zo snel mogelijk waar te maken.

Boek je training bij Fittery

Klaar om aan de slag te gaan met een trainer? Bij Fittery kan jij eenvoudig een training boeken binnen diverse sporten. Van padel tot boksen tot bootcamps. Je kunt zelf het tijdstip, de locatie in Amsterdam en de trainer kiezen. Ideaal als je ook wat verschillende sporten wilt proberen en niet vast wil zitten aan één lange lessenreeks. Boek je training en veel succes en plezier met sporten.

Laat een reactie achter