Mancaves zijn er echt in heel veel soorten en maten. Of je nu een eigen plekje in de garage hebt gebouwd, achter een boekenkast in een geheime doorgang bent gaan zitten of de kelder in beslag hebt genomen, de mancave is jouw eigen ruimte. Mancaves geven je een plek waar je de vrijheid hebt om jezelf te uiten. Mancaves geven mannen de ruimte om te kunnen genieten van voetbal met de jongens, een ontspannend poolspel te spelen of het zorgt voor een rustige plek waar je wat extra werk kunt verzetten. De voordelen zijn eindeloos. Maar voordat je je extravagante mancave gaat bouwen, vind je hier 10 noodzakelijke items die in een mancave absoluut niet mogen ontbreken.

Het is hoogstwaarschijnlijk de enige ruimte in het huis waar je volledige controle over het ontwerp en de inrichting hebt. Als je de middelen hebt om het opnieuw in te richten, maak dan gebruik van deze prachtige kans en maak het een unieke plek. Voeg zoveel mogelijk persoonlijke ideeën voor een mancave toe als je maar kunt. Er zijn naast de perfecte inrichting en sfeervolle verlichting echter bepaalde items voor de mancave die echt niet mogen ontbreken. Wij als mannen hebben entertainment, eten en natuurlijk een tv nodig.

sfeervolle-kaars-verlichting-hangend

Maar dat is nog niet alles wat de mancaves moeten bieden. In dit artikel vind je onze lijst met 10 essentiële items die je nodig hebt om de ultieme mancave te kunnen creëren.

1. Dartbord of een pokertafel

Om nog even met het entertainment gedeelte van de mancave verder te gaan, is het ook aan te raden om een dartbord op te hangen en een pokertafel neer te zetten. Deze beide items zijn niet alleen handig tijdens feestjes of borrels, maar ze zijn ook perfect voor de vrienden van je vrouw en de kinderen. Je zult er niet altijd zijn en de kans is groot dat als je je mancave zo groot mogelijk maakt, ook andere leden van het gezin gebruik gaan maken van de ruimte. In mijn jeugd waren we uren zoet met een potje kaarten. Het hebben van een officiële pokertafel, zoals die hieronder te zien is, zou ook een fantastische toevoeging aan elke mancave zijn.

2. Bar & koelkast

three brown glass bottles on white metal rack

Als je in je mancave zit, wil je natuurlijk niet naar boven of door de hal hoeven te lopen om een koud drankje uit de koelkast te halen. Om dit ongemak te vermijden, moet je een bar en/of koelkast in je mancave hebben. Dit is niet alleen handig voor als de jongens langskomen maar ook tijdens die familiebijeenkomsten of feesten, die je van plan bent om te gaan organiseren in je nieuwe en glanzende mancave. Wij raden ten zeerste een volledige bar aan, net zoals die hieronder te zien is, maar als de middelen of de ruimte beperkt zijn, is een koelkast ook prima.

3. Pooltafel

pool-tafel

Behalve de televisie hebben mannen (soms) ook nog andere vormen van vermaak nodig. Wij weten niet zeker wanneer de eerste mancave werd uitgevonden maar vaker wel dan niet hebben ze een pooltafel. Vroeger was het gewoon een middel om een gezellig potje poolbiljart te spelen. Nu hebben mannen er alles aan gedaan om hun pooltafels zo uniek en extravagant mogelijk te maken.

4. Een fauteuil

dog sitting on sofa inside room

Ik wed dat je over het eerste item op de lijst best een beetje verbaasd bent. Geloof me, we zullen zo snel mogelijk doorgaan naar de tv. Ik heb een fauteuil op nummer 1 gezet omdat niet alle mannen van tv en sport houden. Zoals ik al eerder zei, kan een mancave ook worden gebruikt om je gewoon te ontspannen en je even terug te trekken. De plek kan ook worden gebruikt voor werk of gesprekken met klanten, die je misschien in de avonduren voert. Daarnaast weet ik dat sommige huiseigenaren weten hoe het is om op de bank in slaap te vallen en wakker te worden met een stijve nek. De kans is groot dat dit minstens een paar keer zal gebeuren terwijl je in je unieke mancave rondhangt. Als gevolg hiervan is het universele item, dat we allemaal nodig hebben in onze ultieme mancave, een fauteuil.

5. TV

televisie-setup

Ik zei toch dat het niet lang zou duren voordat we bij de televisie zouden komen. Veel mannen kiezen ervoor om een mancave te maken, zodat ze hun eigen kamer hebben om op zondag voetbal te kunnen kijken. Natuurlijk kan het ook een plek zijn waar je andere grote sportevenementen, die elk jaar plaatsvinden, kunt volgen. Als je een unieke mancave wilt maken, heb je om het plaatje echt compleet te maken een grote tv nodig. En als sporten niet jouw ding is, is het plaatsen van een grote flatscreen-tv ook perfect om films met je vrouw en het gezin te kijken. Ik realiseer me dat dit je mancave is maar je plek af en toe delen met de mensen van wie je houdt, zou niet zo heel vervelend moeten zijn.

6. Persoonlijke items

Dit is jouw mancave en iedereen die binnenkomt moet weten dat het van jou is. Daarom moet je zoveel mogelijk persoonlijke details toevoegen. Voordat je foto’s van de kinderen gaat ophangen, moet je onthouden dat dit je ruimte is om even helemaal tot jezelf te komen. Hoe zit het met die gigantische baars, die je afgelopen zomer tijdens je visreis hebt gevangen?

7. Sportmemorabilia

Zoals ik eerder aanhaalde, installeren veel mannen hun eigen mancave om naar sport te kijken. Mancaves en sporten gaan samen zoals bars en bier. De kans is groot dat als je de middelen uitgeeft om je eigen mancave te maken, je een paar klassieke stukken sportmemorabilia in je huis hebt hangen. Dit is het moment om je vrouw een plezier te doen en die poster in de eetkamer te verwijderen en op te hangen waar hij thuishoort. Als je naar sport kijkt, kun je er net zo goed door worden omringd.

8. Extra zitplaatsen

zachte bank

Mancaves moeten worden gedeeld met de jongens, dus je kunt maar beter extra zitplaatsen hebben. Wij raden ten zeerste thuisbioscoop stoelen aan (wie wil er nou niet rondhangen in die stoelen), maar vaker wel dan niet is een grote bank ook voldoende. Welke man houdt er niet van leren fauteuils, bekerhouders en een plek om je iPad neer te zetten terwijl je je fantasieteam volgt? Het antwoord is: geen man op aarde.

9. Filmposters

Geen echte mancave is compleet zonder ten minste één poster met een echte mannenfilm. Zoals ik al eerder zei, is de mancave niet alleen een plek om je terug te trekken maar ook een plek om te laten zien wie je bent, aangezien dit hoogstwaarschijnlijk de enige ruimte is waar je volledige controle over hebt. De favoriete films van een man kunnen veel over een persoon zeggen, dus kies verstandig.

10. Barkrukken

Wanneer vrienden een mancave binnengaan, willen ze zich als mannen gedragen. Er is geen plek op aarde die mannelijker is dan een bar en alle bars hebben barkrukken nodig. Daarom moet je om nog meer zitplaatsen aan je mancave toe te voegen, zorgen dat je voldoende barkrukken hebt. Er zijn, als het om barkrukken gaat, talloze ontwerpen om uit te kiezen. Maar zolang je er maar een paar hebt staan, heb jij aan de verwachting van de mancave voldaan.

Laat een reactie achter