Heb je altijd al de droom gehad om je eigen bar te openen? Waar wacht je nog op? Openen maar! Iedere dag met plezier naar je werk en mensen bedienen die graag naar jouw zaak komen. Vaste gasten die terugkomen om door jou geserveerd te worden en van jouw gezelschap te genieten. Je kan al je personeel trainen om iedere gast een goede avond te geven. Hier wordt een stappenplan uitgelegd om zelf je eigen bar te openen.

Opstarten

restaurant-bar-toronto

Om je bar een start te geven moet je eerst een aantal administratieve zaken regelen. Je moet bijvoorbeeld je zaak inschrijven bij de KvK. Zorg ervoor dat je de juiste locatie voor je bar hebt. De locatie bepaalt ook de gasten. Als je je bar in een studentenbuurt vestigt dan komen er natuurlijk veel studenten op af. Vestig je je bar in het centrum dan zal het meer een toeristische of lokale trekpleister worden. Zorg ervoor dat de locatie van je bar wel gebruikt mag worden voor een café-gelegenheid. Hiervoor moet je bij de gemeente meer informatie ophalen.

Vervolgens moet je een aantal vergunningen regelen voor je bar, zoals de bouwvergunning, de tapvergunning en de terrasvergunning. Verder moet je denken aan een vergunning of aan de betaalrechten voor de muziek die je af wilt spelen in je bar. Verder moet je een HACCP-plan opstellen. Dit is een plan waarin staat hoe jij je bar hygiënisch wilt maken en houden.

Het bouwen van de bar

blauwe-tegels-bar

Nadat je alle administratie voor je bar hebt geregeld, is het tijd om je bar op te bouwen. Je kunt natuurlijk ook een kant-en-klare bar van iemand anders kopen waardoor er geen werk meer nodig is. Maar voor het opbouwen van een bar moeten wel een aantal zaken gekocht en geregeld worden. Ten eerste moet je natuurlijk barmeubilair kopen. Je moet ten eerste bartafels en barkrukken kopen. Om je bar gezelliger en comfortabeler te maken kan je ook bijvoorbeeld een zithoek maken. In deze hoek kan je een zitbank plaatsen met een salontafeltje. Hier kunnen mensen dan gezellig borrelen.

Je kunt de bar meer aankleden door bijvoorbeeld retro borden op de muur te hangen en eventueel oude gitaren. Zorg dat je de juiste sfeerverlichting hebt en eventuele spotlampjes die gericht zijn op de decoratie. Verder is rood licht altijd een aanrader. Dit zorgt namelijk voor een intieme, gezellige en romantische sfeer. Je moet bij het bouwen en inrichten van je bar natuurlijk wel altijd rekening houden met een nooduitgang en een brandblusser.

Maak jouw dromen waar en begin met het bouwen van je eigen bar. Wie weet wordt dit wel dé nieuwe stamkroeg.

Laat een reactie achter