Wat is er mooier dan een stedentripje naar een stad die voetbal ademt. In dit artikel zoeken we naar enkele van de mooiste voetbalsteden van Europa. We beschrijven vijf steden die zich perfect lenen voor een stedentrip met bezoek aan één of meerdere voetbalstadions.

We gaan langs Londen, Barcelona, Rome, Madrid en Liverpool, waar allemaal pareltjes van stadions staan. En het zijn steden die daarnaast ook nog vertier te bieden hebben. Maar de tijd van lekker een weekendje weg komt straks vast weer terug.

We benoemen de hoogtepunten van de steden, de voetbalclubs die er spelen en de stadions waar zij actief zijn. Waarom zijn de steden zo leuk om te bezoeken?

Stedentrip naar het prachtige Rome

Het is natuurlijk niet de eerste stad waar je aan denkt bij een stedentrip langs voetbalstadions, maar Rome zelf is zo mooi, dat we deze niet links kunnen laten liggen. Dat je er daarnaast ook nog mooie stadions kan bezoeken is natuurlijk mooi meegenomen.

Het Olympisch Stadion van Rome is de thuisbasis van Lazio en AS Roma. Het zal tijdens het EK 2020, dat komende zomer gespeeld zal worden, ook een speelstadion zijn.

Naast het stadion is natuurlijk de binnenstad van Rome prachtig om te bezoeken. Onder andere het magistrale Colosseum, de reünies van de oude stad en de Trevi-fontein. Het lekkere eten mag natuurlijk ook niet ontbreken in de Italiaanse hoofdstad. Op elke hoek van de straat vind je de heerlijkste eettentjes en ijssalons.

rome-4989538-1920

Stadiontour in de Spaanse hoofdstad Madrid

Het is de stad met de meeste Champions League finales van het afgelopen decennium. Er spelen dan ook twee absolute topclubs uit het mondiale voetbal. Madrid biedt daarmee ook gelijk twee prachtige stadions, van Atletico en Real Madrid.

Atletico Madrid is dit jaar dé kanshebber op de Spaanse titel volgens de voetbalwedden bookmakers van Betway, die op 10 februari een quotering van 1,30 geven. Real Madrid moet samen met FC Barcelona in de achtervolging.

Het stadion van Real Madrid is Estadio Santiago Bernabeu, 71 jaar geleden geopend en sindsdien bespeeld door de Koninklijke uit Madrid. Het stadion wordt de komende jaren compleet verbouwd. Een project van niet minder dan 400 miljoen euro.

Atletico Madrid verving enkele seizoen geleden het Estadio Vicente Calderon al voor een nieuwe voetbaltempel, het Wanda Metropolitano. Het nieuwe stadion de Atleti werd al in 1994 gebouwd, maar kreeg een flinke verbouwing voordat het bespeeld zou gaan worden door de tweede club van Madrid.

Londen, dé voetbalhoofdstad

Niet minder dan zestien stadions van profclubs in de hoogste divisies kan je tijdens je stedentrip in Londen bezoeken. Dat maakt Londen bij uitstek de voetbalhoofdstad van Europa als het gaat om hoeveelheid clubs.

Het is natuurlijk over het algemeen wat minder mooi weer dan in de bovengenoemde steden, maar neem gewoon een jas en paraplu mee en bezoek alle stadions in een lang weekend. Daar zal je absoluut geen spijt van krijgen.

Daarnaast is Londen natuurlijk ook sowieso een prachtige stad om te bezoeken. De Tower of London, Buckingham Palace, de Big Ben of gewoon lekker wandelen langs de Thames of lekker eten op Heddon Street. Londen geeft het hele jaar door plezier.

Ben je liefhebber van Kerstmis? Dan is de periode in aanloop naar kerst, ook absoluut aan te raden om de stad te bezoeken. De maanden november en december staan garant voor slecht weer, maar ook voor geweldige kerstsferen.

christmas-2553837-1920

Bezoek Camp Nou in Barcelona

In dit rijtje van voetbalsteden mag natuurlijk ook Barcelona niet ontbreken. Camp Nou, het stadion van FC Barcelona, is het grootste stadion van Europa en moet je absoluut een keer bezocht hebben als voetbalfan. Een stadiontour door het prachtige stadion, afgesloten met een bezoekje aan het Barça-museum, het is de natte droom van menig voetbalfan.

Daarnaast is Barcelona natuurlijk ook een heerlijke stad om te vertoeven. Bijvoorbeeld door na een dagje zonnen lekker te gaan eten bij een van de leukste restaurants aan het strand van Barcelona. Maar ook als shop-stad doet Barcelona het uitstekend. De Ramblas is één van de bekendste straten van Europa.

De magie van Anfield in Liverpool

Oké, Liverpool is zeker niet de meest mooie stad om te bezoeken, maar bijzonder is de stad zeker. Een bezoekje aan Anfield, het stadion van Liverpool FC is natuurlijk een must see.

Liverpool is echter ook allang niet meer de lelijke industriestad die het ooit was. Je kunt uiteraard naar het Beatles museum, maar ook de twee grote kathedralen van Liverpool zijn een bezoekje meer dan waard. Het uitzicht vanaf Liverpool Cathedral over de stad is een absolute aanrader.

Laat een reactie achter