Op vakantie in eigen land? We hebben in Nederland maar liefst 523 kilometer aan kuststrook, waarvan 353 langs de Noordzee en de rest rondom de Waddenzee en de Westerschelde in Zeeland. Een strandvakantie is dan ook een goede optie. Er zijn volop vakantieparken in en rondom de bekende badplaatsen, maar als je écht even de beach vibes van Nederland wil ervaren, dan kun je een strandhuisje huren! Waar je deze te leuke huisjes kunt huren en wat voor soorten er zijn, lees je hieronder.

Soorten strandhuisjes

vakantiepark aan het strand

Er zijn diverse plekken in Nederland waar je een strandhuisje kunt huren. Dit zijn kleine huisjes, ook wel tiny houses, direct op het strand. Vaak zijn deze geschikt voor 2 tot 4 personen en is er een slaapkamer die via een trap te bereiken is en daarnaast een slaapgelegenheid in de woonkamer. Maar er zijn ook grotere strandhuisjes die geschikt zijn voor 6 personen. De meeste strandhuizen hebben een eigen terras waar je ‘s ochtends heerlijk kunt ontbijten en ‘s avonds kunt genieten van de fantastische zonsondergang. Sommige van deze huisjes hebben zelfs twee verdiepingen waar dan ook nog een balkon is. Maar welk van deze huisjes je ook kiest, je begint en eindigt iedere dag met je voetjes in het zand!

Los van de strandhuisjes die daadwerkelijk op het strand en aan zee liggen, zijn er ook huisjes te boeken die in de duinen liggen, aan een meer of op een aangelegd strand op een vakantiepark. Vaak zijn deze opties iets voordeliger en natuurlijk ook ontzettend leuk! En zo zijn er ook hele leuke vakantieparken aan het water waarbij je misschien niet op het strand verblijft, maar wél aan het water. Hier kun je bijvoorbeeld chillen op je eigen steiger of je kunt een bootje huren om de buurt vanaf het water te ontdekken.

Waar in Nederland kun je strandhuisjes huren?

strandpark

Waar dat in Nederland mogelijk is? Op heel veel verschillende plekken! Als je echt op het strand en aan zee wilt verblijven, dan kun je het beste kiezen voor de stranden langs de Noordzee. In Noord-Holland, Zuid-Holland en in Zeeland zijn genoeg mogelijkheden voor het huren van zo’n strandhuisje. Maar ook bij het Grevelingenmeer en het Veluwemeer zijn er opties voor het huren van een strandhuisje. Maakt het strand je niet zo heel veel uit, en wil je vooral lekker langs het water verblijven, dan zijn er door heel het land genoeg mogelijkheden. Zo zijn er veel recreatiemeren waar je kunt verblijven en zijn er in bijvoorbeeld Friesland, Groningen en Overijssel veel vakantieparken en huisjes aan het water, soms zelfs inclusief bootje!

Laat een reactie achter